Pulpa de vitel se taie cuburi. Se pune la calit in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se lasa 2-3 minute la foc mare, apoi se adauga 1 ceasca de apa si se acopera cratita cu un capac. Se da focul mic si se lasa 20-30 de minute, sa fiarba inabusita.
Intre timp se spala...
Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica). Le-am scos si le-am pus la scurs. Am pus apoi in robot carnea de vita si pui taiata in bucati, cateii de usturoi curatati si mararul. Le-am tocat impreuna. Am pus amestecul intr-un bol, am adaugat morcovul si...
Cartofii se spala bine si daca mai este nevoie se curata de coaja fina. Se pun intr-o oala cu apa si se fierb aprox 20 de minute.
Se scot in apa rece, iar cei de dimensiuni mai mari se taie. Se pun la scurs cateva minute.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se...
Pentru prepararea aluatului, am pus intr-un bol faina si am amestecat-o cu margarina. Obtinem un aluat fainos.
Am adaugat oua, sare, praf de copt stins cu otet si am amestecat pana am obtinut un aluat omogen si tare.
Aluatul se tine 10 minute la frigider, apoi se foloseste. Eu l-am congelat...
Pesmetul se pune intr-o farfurie, se adauga condimentele si nuca taiata. Nu trebuie sa o macinam, ci doar taiata in bucatele cu un cutit.
Pieptul de pui se spala bine, se portioneaza (eu l-am taiat fasii ca pt pui Shanghai) si se pune intr-o farfurie cu faina.
Se trece bine...
Am taiat muschiul de porc in felii de-a curmezisul fibrei. Sanda Marin zice ca asta-i una din conditii ca snitelul sa iasa ok.
Feliile le-am taiat destul de subtiri si le-am mai batut putin cu ciocanul pt carne. Le-am condimentat cu sare si piper.
Intr-un bol am...
Eu am avut ceva probleme cu pieptul de pui ca nu mi s-a taiat asa frumos cum vroiam, dar am reusit pana in final sa obtin cateva felii frumusele de piept .
Le-am batut putin cu ciocanul pt snitele, le-am condimentat, apoi am asezat pe fiecare felii de cascaval si de sunca (vezi foto)....
Am taiat carnea de porc in cubulete mici si am pus-o la calit.
La fel am procedat si cu ceapa.
Cand s-au calit bine am adaugat un pahar de apa (150 ml) si am lasat 10 minute sa fiarba innabusit. Apoi am pus maslinele, sosul de rosii, condimentele, foile de dafin.
Am mai adaugat...
Intr-o cratita am pus 50 ml ulei si am calit ceapa tocata. Am adaugat boia, piper macinat, sare, foi de dafin si boabe de piper si am calit pana s-a rumenit putin.
Am adaugat apoi varza taiata marunt si 100 ml apa (un pahar).
Am lasat pe foc pana cand varza a devenit moale si apa s-a...
Am tocat in robot pieptul de pui. L-am pus la calit in tigaie, am adaugat peste el sunca taiata marunt si ceapa taiata si ea marunt.
Am adaugat morcovii si telina rase fin si am lasat pe foc pana s-au calit legumele si carnea.
Am condimentat amestecul apoi am adaugat un ou batut ca pt...
Am uns o tava de yena cu ulei si am asezat in ea feliile de porc, am adaugat pe ele un praf de sare si piper, apoi apa in tava.
Le-am pus la cuptor timp de 40 de minute.
Intre timp am pregatit sosul. Intr-o cratita pe foc am pus toate ingredientele, am lasat 2-3 minute sa fiarba si apoi am...
Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos soia.
Am taiat in bucati potrivite pentru betele de frigarui, ardeiul, ceapa, ciupercile si ananasul (am avut ananas felii din conserva).
Pe bete am asezat pe rand carnea, legumele si ananasul (in ce ordine dorim)....
Cubuletele de pui le-am pus la calit in ulei de masline (la foc mediu spre mare).
Le-am lasat 2-3 minute, apoi am adaugat ardeii taiati fasii subtiri si morcovii rasi.
Am mai lasat cateva minute apoi am pus ciupercile taiate felii, vinul si condimentele.
Cand vinul s-a...
Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos.
Sosul l-am pregatit din sos soia, condimente pt pui si pt gratar si ierburi de provence.
Am taiat bucati dovlecelul, ardeiul, carnaciorii si ciupercile. Ceapa fiind mai mica am taiat-o in 4 si am scos fiecare strat de...
Conopida am avut-o deja semi-fiarta (in apa cu sare, putin otet, boabe de piper si foi de dafin) pentru conopida pane, dar se poate pune si cruda.
Carnea de pui bine spalata am portionat-o.
Intr-o cratita am incins uleiul si am pus la calit ceapa tocata marunt, morcovul ras si carnea de...
Bucatile de iepure le-am spalat bine, le-am uscat cu un servet apoi le-am condimentat cu sare si piper. Le-am trecut prin faina si le-am pus la prajit in putin ulei.
Le-am rumenit bine pe ambele parti, apoi le-am scos pe o farfurie.
Intr-o cratita am incins 2-3 linguri de...
Multe gospodine (mai ales cele mai putin experimentate) au impresia ca pentru sarmale ai nevoie de o zi intreaga si ca e foarte migalos tot procesul de preparare, dar de fapt nu e asa de greu :)
Varza murata se desface cu grija foaie cu foaie sa nu se rupa. Se indeparteaza cotoarele....
Am pregatit sosul intr-un bol incapator. Am pus toate ingredientele (usturoiul doar taiat pe jumatate) si am omogenizat bine cu o lingura.
Aripioarele bine spalate (si cu varfurile acelea osoase taiate) le-am pus in sos si le-am lasat acolo cam 1 ora.
Am prajit aripioarele (trecute...
Intr-o oala cu 2 l de apa am pus la fiert aripioarele de pui spalate bine inainte. Le-am lasat sa dea un clocot apoi le-am schimbat apa.
Le-am pus din nou la fiert si am adaugat 1 morcov curatat, taiat in 2-3 bucati si ceapa taiata asemenea.
Intr-o tigaie am calit ciupercile taiate felii...
Carnea de vitel am portionat-o ca pe cea din magazin, adica in suvite lungi si subtiri (ma rog, atat cat am putut).
Am incins uleiul de masline si am pus in el carnea. Am prajit-o pe ambele parti, apoi am adaugat condimente si apa.
Cand a scazut apa si carnea a devenit mai moale, am adaugat...
Ficateii foarte bine spalati se sterg cu un servet si se pun intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei. Se intorc pe ambele parti pana se rumenesc putin, apoi se adauga vinul, putina sare si piper.
Separat intr-un vas punem 1 lingura ulei de masline si calim ceapa tocata julien.
Adaugam...
Puiul l-am spalat foarte bine, i-am taiat extremitatile aripilor si l-am pus intr-o oala cu apa clocotita pentru 10 minute. Am facut operatiunea aceasta ca sa iasa sangele din el.
Ficateii i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. I-am tocat marunt, la fel si verdeata. I-am amestecat cu 2...
Varza a tocat-o si am pus-o la fiert cu 2 pahare de apa. Am adaugat in ea foi de dafin, boabe de piper, boia dulce si sare. Spre finalul fierberii am acrit-o cu sare de lamaie, i-am pus 2 linguri de bulion si marar tocat.
Separat am calit ceapa tocata in ulei de masline. Am adaugat peste...
Am taiat broccoli in buchetele si l-am spalat bine. L-am pus la fiert in apa cu sare timp de 8 minute. L-am scos apoi in apa rece, l-am scurs si l-am pus intr-un bol.
Morcovii i-am fiert, i-am curatat si i-am taiat rondele.
Intr-o tigaie am incins untul, am adaugat cateii de usturoi...
Am tocat in bucati mici carnea de porc. Castravetii i-am taiat felii. Ceapa am tocat-o marunt.
Intr-o cratita am pus 2 linguri de ulei, am calit ceapa, apoi am adaugat carnea, cubul de legume si condimentele. Am amestecat bine de cateva ori, am pus un pahar cu apa si-am lasat pe foc mediu...
Am pus 2 gutui (spalate bine) in cuptor la foc mare, pe o folie de aluminiu. Le-am lasat pana s-au rumenit frumos si s-au inmuiat.
Am pus carnea de pui sarata si condimentata pe oala-grill si am pus printre bucatile de carne si felii de gutuie (sau punem feliile in cuptor...eu am vrut sa...
Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos.
Sosul l-am pregatit din sos soia, condimente pt pui si pt gratar si ierburi de provence.
Am taiat bucati dovlecelul, ardeiul, sunca si ciupercile. Ceapa fiind mai mica am taiat-o in 4 si am scos fiecare strat de invelis....
Am spalat copanelele, le-am crestat putin si le-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei.
Le-am impanat cu usturoi, iar pe langa ele am pus telina taiata bucati mici, ceapa taiata tot bucati, frunzele de telina.
Am adaugat boabe de coriandru, sare si piper alb + 50-60 ml apa.
Am pus...
Pieptul de pui l-am taiat pe lung in felii de grosime medie.
L-am condimentat cu sare si curry si l-am pregatit pe grill.
Ciupercile le-am spalat, le-am scurs bine de apa si le-am rupt coditele.
Le-am pus pe grill timp de 2 minute pe fiecare parte. Am pus pe grill si coditele...
Ardeii i-am curatat de seminte.
Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate.
Am umplut ardeii cu amestecul de carne.
I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere...
Tocana de legume cu vita
Pulpa de vitel se taie cuburi. Se pune la calit in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se lasa 2-3 minute la foc mare, apoi se adauga 1 ceasca de apa si se acopera cratita cu un capac. Se da focul mic si se lasa 20-30 de minute, sa fiarba inabusita. Intre timp se spala...
Chiftele de vita si pui cu sos
Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica). Le-am scos si le-am pus la scurs. Am pus apoi in robot carnea de vita si pui taiata in bucati, cateii de usturoi curatati si mararul. Le-am tocat impreuna. Am pus amestecul intr-un bol, am adaugat morcovul si...
Cartofi noi cu ciuperci si bacon
Cartofii se spala bine si daca mai este nevoie se curata de coaja fina. Se pun intr-o oala cu apa si se fierb aprox 20 de minute. Se scot in apa rece, iar cei de dimensiuni mai mari se taie. Se pun la scurs cateva minute. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se...
Placinta cu carne
Pentru prepararea aluatului, am pus intr-un bol faina si am amestecat-o cu margarina. Obtinem un aluat fainos. Am adaugat oua, sare, praf de copt stins cu otet si am amestecat pana am obtinut un aluat omogen si tare. Aluatul se tine 10 minute la frigider, apoi se foloseste. Eu l-am congelat...
Piept de pui in crusta de nuci ~Reteta 300~
Pesmetul se pune intr-o farfurie, se adauga condimentele si nuca taiata. Nu trebuie sa o macinam, ci doar taiata in bucatele cu un cutit. Pieptul de pui se spala bine, se portioneaza (eu l-am taiat fasii ca pt pui Shanghai) si se pune intr-o farfurie cu faina. Se trece bine...
Snitel vienez
Am taiat muschiul de porc in felii de-a curmezisul fibrei. Sanda Marin zice ca asta-i una din conditii ca snitelul sa iasa ok. Feliile le-am taiat destul de subtiri si le-am mai batut putin cu ciocanul pt carne. Le-am condimentat cu sare si piper. Intr-un bol am...
Cordon bleu
Eu am avut ceva probleme cu pieptul de pui ca nu mi s-a taiat asa frumos cum vroiam, dar am reusit pana in final sa obtin cateva felii frumusele de piept . Le-am batut putin cu ciocanul pt snitele, le-am condimentat, apoi am asezat pe fiecare felii de cascaval si de sunca (vezi foto)....
Mancare de masline cu carne de porc
Am taiat carnea de porc in cubulete mici si am pus-o la calit. La fel am procedat si cu ceapa. Cand s-au calit bine am adaugat un pahar de apa (150 ml) si am lasat 10 minute sa fiarba innabusit. Apoi am pus maslinele, sosul de rosii, condimentele, foile de dafin. Am mai adaugat...
Rata pe varza
Intr-o cratita am pus 50 ml ulei si am calit ceapa tocata. Am adaugat boia, piper macinat, sare, foi de dafin si boabe de piper si am calit pana s-a rumenit putin. Am adaugat apoi varza taiata marunt si 100 ml apa (un pahar). Am lasat pe foc pana cand varza a devenit moale si apa s-a...
Pachetele de primavara cu pui
Am tocat in robot pieptul de pui. L-am pus la calit in tigaie, am adaugat peste el sunca taiata marunt si ceapa taiata si ea marunt. Am adaugat morcovii si telina rase fin si am lasat pe foc pana s-au calit legumele si carnea. Am condimentat amestecul apoi am adaugat un ou batut ca pt...
Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle
Am uns o tava de yena cu ulei si am asezat in ea feliile de porc, am adaugat pe ele un praf de sare si piper, apoi apa in tava. Le-am pus la cuptor timp de 40 de minute. Intre timp am pregatit sosul. Intr-o cratita pe foc am pus toate ingredientele, am lasat 2-3 minute sa fiarba si apoi am...
Frigarui de pui cu ananas
Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos soia. Am taiat in bucati potrivite pentru betele de frigarui, ardeiul, ceapa, ciupercile si ananasul (am avut ananas felii din conserva). Pe bete am asezat pe rand carnea, legumele si ananasul (in ce ordine dorim)....
Pui cu legume si sos dulce-acrisor
Cubuletele de pui le-am pus la calit in ulei de masline (la foc mediu spre mare). Le-am lasat 2-3 minute, apoi am adaugat ardeii taiati fasii subtiri si morcovii rasi. Am mai lasat cateva minute apoi am pus ciupercile taiate felii, vinul si condimentele. Cand vinul s-a...
Frigărui cu pui si cârnăciori
Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos. Sosul l-am pregatit din sos soia, condimente pt pui si pt gratar si ierburi de provence. Am taiat bucati dovlecelul, ardeiul, carnaciorii si ciupercile. Ceapa fiind mai mica am taiat-o in 4 si am scos fiecare strat de...
Pui cu conopida
Conopida am avut-o deja semi-fiarta (in apa cu sare, putin otet, boabe de piper si foi de dafin) pentru conopida pane, dar se poate pune si cruda. Carnea de pui bine spalata am portionat-o. Intr-o cratita am incins uleiul si am pus la calit ceapa tocata marunt, morcovul ras si carnea de...
Iepure cacciatore
Bucatile de iepure le-am spalat bine, le-am uscat cu un servet apoi le-am condimentat cu sare si piper. Le-am trecut prin faina si le-am pus la prajit in putin ulei. Le-am rumenit bine pe ambele parti, apoi le-am scos pe o farfurie. Intr-o cratita am incins 2-3 linguri de...
Sarmale
Multe gospodine (mai ales cele mai putin experimentate) au impresia ca pentru sarmale ai nevoie de o zi intreaga si ca e foarte migalos tot procesul de preparare, dar de fapt nu e asa de greu :) Varza murata se desface cu grija foaie cu foaie sa nu se rupa. Se indeparteaza cotoarele....
Aripioare de pui marinate
Am pregatit sosul intr-un bol incapator. Am pus toate ingredientele (usturoiul doar taiat pe jumatate) si am omogenizat bine cu o lingura. Aripioarele bine spalate (si cu varfurile acelea osoase taiate) le-am pus in sos si le-am lasat acolo cam 1 ora. Am prajit aripioarele (trecute...
Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci
Intr-o oala cu 2 l de apa am pus la fiert aripioarele de pui spalate bine inainte. Le-am lasat sa dea un clocot apoi le-am schimbat apa. Le-am pus din nou la fiert si am adaugat 1 morcov curatat, taiat in 2-3 bucati si ceapa taiata asemenea. Intr-o tigaie am calit ciupercile taiate felii...
Stroganoff de vita
Carnea de vitel am portionat-o ca pe cea din magazin, adica in suvite lungi si subtiri (ma rog, atat cat am putut). Am incins uleiul de masline si am pus in el carnea. Am prajit-o pe ambele parti, apoi am adaugat condimente si apa. Cand a scazut apa si carnea a devenit mai moale, am adaugat...
Ficatei de pui cu sos de rosii
Ficateii foarte bine spalati se sterg cu un servet si se pun intr-o tigaie cu cateva linguri de ulei. Se intorc pe ambele parti pana se rumenesc putin, apoi se adauga vinul, putina sare si piper. Separat intr-un vas punem 1 lingura ulei de masline si calim ceapa tocata julien. Adaugam...
Pui la cuptor umplut cu ficatei
Puiul l-am spalat foarte bine, i-am taiat extremitatile aripilor si l-am pus intr-o oala cu apa clocotita pentru 10 minute. Am facut operatiunea aceasta ca sa iasa sangele din el. Ficateii i-am fiert si i-am lasat sa se raceasca. I-am tocat marunt, la fel si verdeata. I-am amestecat cu 2...
Varza a la Cluj
Varza a tocat-o si am pus-o la fiert cu 2 pahare de apa. Am adaugat in ea foi de dafin, boabe de piper, boia dulce si sare. Spre finalul fierberii am acrit-o cu sare de lamaie, i-am pus 2 linguri de bulion si marar tocat. Separat am calit ceapa tocata in ulei de masline. Am adaugat peste...
Pui cu broccoli şi morcovi
Am taiat broccoli in buchetele si l-am spalat bine. L-am pus la fiert in apa cu sare timp de 8 minute. L-am scos apoi in apa rece, l-am scurs si l-am pus intr-un bol. Morcovii i-am fiert, i-am curatat si i-am taiat rondele. Intr-o tigaie am incins untul, am adaugat cateii de usturoi...
Mancare de castraveti murati
Am tocat in bucati mici carnea de porc. Castravetii i-am taiat felii. Ceapa am tocat-o marunt. Intr-o cratita am pus 2 linguri de ulei, am calit ceapa, apoi am adaugat carnea, cubul de legume si condimentele. Am amestecat bine de cateva ori, am pus un pahar cu apa si-am lasat pe foc mediu...
Pui cu gutui coapte si piure de gutui
Am pus 2 gutui (spalate bine) in cuptor la foc mare, pe o folie de aluminiu. Le-am lasat pana s-au rumenit frumos si s-au inmuiat. Am pus carnea de pui sarata si condimentata pe oala-grill si am pus printre bucatile de carne si felii de gutuie (sau punem feliile in cuptor...eu am vrut sa...
Frigărui de pui cu bere
Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos. Sosul l-am pregatit din sos soia, condimente pt pui si pt gratar si ierburi de provence. Am taiat bucati dovlecelul, ardeiul, sunca si ciupercile. Ceapa fiind mai mica am taiat-o in 4 si am scos fiecare strat de invelis....
Friptură de pui cu vişine
Am spalat copanelele, le-am crestat putin si le-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Le-am impanat cu usturoi, iar pe langa ele am pus telina taiata bucati mici, ceapa taiata tot bucati, frunzele de telina. Am adaugat boabe de coriandru, sare si piper alb + 50-60 ml apa. Am pus...
Piept de pui şi ciupercuţe umplute - la grill
Pieptul de pui l-am taiat pe lung in felii de grosime medie. L-am condimentat cu sare si curry si l-am pregatit pe grill. Ciupercile le-am spalat, le-am scurs bine de apa si le-am rupt coditele. Le-am pus pe grill timp de 2 minute pe fiecare parte. Am pus pe grill si coditele...
Ardei umpluţi II
Ardeii i-am curatat de seminte. Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate. Am umplut ardeii cu amestecul de carne. I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere...