Imi plac foarte mult placintele, atat dulci cat si sarate!
Pt aluat:
Pt umplutura:
Pentru prepararea aluatului, am pus intr-un bol faina si am amestecat-o cu margarina. Obtinem un aluat fainos.
Am adaugat oua, sare, praf de copt stins cu otet si am amestecat pana am obtinut un aluat omogen si tare.
Aluatul se tine 10 minute la frigider, apoi se foloseste. Eu l-am congelat timp de 6 zile (invelit bine in folie alimentara) si l-am scos cu 4 ore inainte. L-am tinut la temperatura camerei si s-a dezghetat uniform.
Intre timp am pregatit umplutura. Nu trebuie sa o punem prea calda in placinta.
Am incins intr-o tigaie 2 linguri de ulei si am calit in ea ceapa tocata marunt, morcovul ras, ciupercile tocate fin si carnea.
Am amestecat cu verdeata tocata marunt, 1 lingurita de sare, 1 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita oregano, 1/2 lingurita maghiran, un praf de piper si pasta de ardei.
Am lasat pe foc pana cand s-au calit bine si carnea si legumele, apoi am pus amestecul deoparte sa se raceasca. Cand s-a racit aproape complet am adaugat ouale si am omogenizat.
Aluatul l-am taiat in 2 bucati si pe fiecare am intins-o bine.
Am pus prima foaie in tava, am adaugat umplutura si am acoperit cu a doua foaie de aluat.
Cuptorul l-am preincalzit si am introdus tava cu placinta.
Am lasat la foc moderat 45 de minute. Placinta a prins la suprafata o culoare rumena frumoasa.
Am lasat-o 10-15 minute sa se raceasca, apoi am portionat-o si am servit.