Placinta cu carne

de Dana_Retetegg in Porc, 17 Noi 2013 | 6271 vizualizari

 

Imi plac foarte mult placintele, atat dulci cat si sarate!

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 250 g margarina,
  • 3 oua,
  • 600 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1-2 linguri otet,
  • 1 lingurita sare.

Pt umplutura:

  • 600 g carne tocata,
  • 5 ciupercute,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov mic,
  • 1 lingurita pasta de ardei,
  • 1 leg marar,
  • 1 leg patrunjel,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 1/2 lingurita oregano,
  • 1/2 lingurita maghiran,
  • un praf de piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Pentru prepararea aluatului, am pus intr-un bol faina si am amestecat-o cu margarina. Obtinem un aluat fainos.

Am adaugat oua, sare, praf de copt stins cu otet si am amestecat pana am obtinut un aluat omogen si tare.

Aluatul se tine 10 minute la frigider, apoi se foloseste. Eu l-am congelat timp de 6 zile (invelit bine in folie alimentara) si l-am scos cu 4 ore inainte. L-am tinut la temperatura camerei si s-a dezghetat uniform.

Intre timp am pregatit umplutura. Nu trebuie sa o punem prea calda in placinta.

Am incins intr-o tigaie 2 linguri de ulei si am calit in ea ceapa tocata marunt, morcovul ras, ciupercile tocate fin si carnea.

Am amestecat cu verdeata tocata marunt, 1 lingurita de sare, 1 lingurita boia dulce, 1/2 lingurita oregano, 1/2 lingurita maghiran, un praf de piper si pasta de ardei.

Am lasat pe foc pana cand s-au calit bine si carnea si legumele, apoi am pus amestecul deoparte sa se raceasca. Cand s-a racit aproape complet am adaugat ouale si am omogenizat.

Aluatul l-am taiat in 2 bucati si pe fiecare am intins-o bine.

Am pus prima foaie in tava, am adaugat umplutura si am acoperit cu a doua foaie de aluat.

Cuptorul l-am preincalzit si am introdus tava cu placinta.

Am lasat la foc moderat 45 de minute. Placinta a prins la suprafata o culoare rumena frumoasa.

Am lasat-o 10-15 minute sa se raceasca, apoi am portionat-o si am servit.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Suberec (Placinta turceasca)