Aceasta supa de rosii este preferata noastra pe timp de vara, servita rece cu multa verdeata proaspat taiata.
Se oparesc rosiile in acel litru de apa, se decojesc si apoi se maruntesc la robot sau se trec prin masina de tocat, fiecare cum doreste (eu am dat si putina verdeata prin masina pe care am pus-o de la inceput).
Morcovul se da prin razatoare pentru o culoare mai intensa a supei de rosii, ceapa, ardeiul si albitura se toaca sau se taie in sferturi.
Se caleste morcovul in putin ulei dupa care se adauga si celelalte legume.
Se pun in litrul de apa in care s-au oparit rosiile si se lasa la fiert.
Usturoiul se piseaza cu busuiocul in mojar.
Cand au fiert pe jumatate se adauga rosiile, orezul, cimbrul o mana de verdeata tocata si usturoiul.
Cand au fiert toate legumele se strecoara si se mixeaza totul dupa care se adauga la supa de rosii. Se pune restul de verdeata taiata.
Supa de rosii se serveste cu smantana.
1
supa de rosii este perfecta pentru zilele de post; atunci o vom servi fara smantana.