Ce mult ma bucura sezonul acesta cald, in care sunt accesibile multe legume proaspete cu ajutorul carora se pot prepara o multime de bunatati.
Ardeii umpluti sunt in topul preferintelor mele, nu ii fac des insa ii savurez din plin atunci cand fac :)
Reteta e foarte simpla si foarte cunoscuta!
Ardeii i-am curatat de seminte.
Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate.
Am umplut ardeii cu amestecul de carne.
I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere (la mine au intrat 4 pahare). Am pus si piper, dafin, sare.
Am lasat pe aragaz la foc potrivit aproximativ 1 ora si jumatate.
Spre final am facut un sos din pasta de tomate, 1-2 linguri de apa, faina.
L-am adaugat apoi peste ardei si am lasat aprox. 10 minute. Am pus la final si patrunjel verde tocat marunt in sos.
Pofta buna!