Ardei umpluţi II

de Dana_Retetegg in Porc, 10 Iun 2011 | 3981 vizualizari

 

Ce mult ma bucura sezonul acesta cald, in care sunt accesibile multe legume proaspete cu ajutorul carora se pot prepara o multime de bunatati.

Ardeii umpluti sunt in topul preferintelor mele, nu ii fac des insa ii savurez din plin atunci cand fac :)

Reteta e foarte simpla si foarte cunoscuta!

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi,
  • 2 rosii mici,
  • 1 kg carne de porc tocata,
  • 150 gr orez,
  • 3-4 cepe verzi,
  • 100 gr pasta de tomate,
  • condimente (cimbru, sare, piper).
  • Pt sos:
  • 5-6 linguri pasta de tomate,
  • condimente (dafin, piper),
  • 4 pahare de apa
  • 4 linguri de faina.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluţi II:

Ardeii i-am curatat de seminte.

Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate.

Am umplut ardeii cu amestecul de carne.

I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere (la mine au intrat 4 pahare). Am pus si piper, dafin, sare.

Am lasat pe aragaz la foc potrivit aproximativ 1 ora si jumatate.

Spre final am facut un sos din pasta de tomate, 1-2 linguri de apa, faina.

L-am adaugat apoi peste ardei si am lasat aprox. 10 minute. Am pus la final si patrunjel verde tocat marunt in sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluţi II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:49

buni buni

mihaelar63 1

16.06.2011, 09:58

Sunt grozavi

Ai dreptate , si cu sezonul legumelor si cu servirea ardeilor umpluti .

Dana_Retetegg 1

16.06.2011, 14:19

mamaieelena, motan, mihaela, multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc umplut si tapetat