publicat la 13.05.2015
publicat la 13.05.2015
publicat la 06.05.2015
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Mascota cu mousse de capsuni
Topim ciocolata pe bain-marie pentru crusta de ciocolata Cu ajutorul unei pensule de silicon, ungem formele de briose de silicon Pentru crema, mixam capsunile impreuna cu zaharul Mixam smantana pana obtinem frisca Lasam gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece....
Tiramisu reţetă cu portocale, zmeura si ciocolata
Asezam piscoturile intr-un vas (25×20 cm) si stropim cu zeama combinata de potocala si lamaie Separat omogenizam cu un tel mascarponele cu laptele adaugat treptat astfel incat sa obtinem o crema usor de intins. Adaugam si zaharul pudra Turnam aceasta crema peste...
JELEU DE PORTOCALE
Se razuie coaja de la portocale si le lasa sa se infuzeze in apa, peste noapte. Strecuram lichidul si amestecam cu zaharul apoi dizolvam gelatina in el. Lasam 10 minute apoi punem pe foc si amestecam continuu pana se topesc cristalele de gelatina, fara a fierbe. Turnam in forme....
Cookies cu cafea
Mixam untul, presaram si zaharul pana obtinem consistenta unei creme. Adaugam oul intreg si mixam. Presaram nuca macinata si, treptat, faina. Incorporam usor cu o paleta de silicon. Turnam espresso si incorporam pana obtinem un aluat mai dens. Lasam coca la frigider 2 ore. Din coca rece...
FURSECURI CU SMOCHINE USCATE
Mixam (la viteza mica) untul lasat la temperatura camerei cu zaharul. Adaugam oul, coaja razuita de lamaie si portocala si mixam in continuare. Presaram faina amestecata cu praful de copt si mixam pana obtinem o coca. Adaugam si smochinele tocate si le amestecam in aluat. Lasam la...
PRAJITURA CIOCOLATINO
- Incepem cu preparea cremei ganache: Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de apa pana se omogenizeaza.ATENTIE! Frisca nu trebuie sa fiarba! Punem ciocolata topita intr-un vas in care sa putem sa mixam apoi lasam la racit peste noapte, sau cel putin 4-5 ore, apoi mixam la...
BUDINCA DIN COZONAC CU SOS DE CIOCOLATA
- batem ouale - le amestecam cu smantana, cu laptele si cu zaharul - taiem cozonacul cubulete si il punem intr-o tava (20×30 cm) unsa cu unt - presaram ciocolata Mars taiata si ea cubulete - turnam peste cozonac amestecul de oua, smantana si lapte - bagam la cuptorul incins...
CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI
Macinam biscuitii cu mixerul. Topim untul. Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Asezam biscuitii pe fundul unei tavi cu pereti detasabili si presam (diametru 25 cm). Omogenizam crema de branza cu zaharul pudra.Separat mixam frisca pana cand sta teapana. Omogenizam cu o spatula de...
CHEESECAKE CU CARAMEL
- macinam biscuitii cu mixerul, topim untul. - turnam untul peste biscuiti si amestecam. Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm) - punem pe foc frisca lichida, o incalzim fara sa dea in fiert, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati...
Pasca cu aluat de cozonac
- diluam drojdia in cateva linguri de lapte caldut - laptele ramas il incalzim putin (trebuie sa fie doar caldut), dizolvam zaharul , adaugam pe rand coaja de portocala si coaja de lamaie - punem faina in bolul in care framantam coca, in mijloc turnam drojdia diluata apoi amestecul de...
Cheesecake de ciocolata fara coacere
Macinam biscuitii cu mixerul. Topim turnam untul peste biscuiti si amestecam . Intindem ce obtinem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm). Omogenizam crema de branza cu zaharul pudra. Separat topim ciocolata , apoi o amestecam treptat cu crema de branza si...