Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. (Va puteti folosi de un robot de bucatarie daca aveti.) Se pune apoi impreuna cu uleiul intr-un tuci mare la foc si se caleste pana cand capata o culoare aurie.
Morcovii se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoarea cea mare si se pun peste...
Gogonelele se spala.
Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii.
Castravetii se spala si li se indeparteaza capatul la care a fost vrejul.
Conopida se spala si se rupe in buchetele.
Varza alba se taie in bucati medii.
Sfecla rosie se curata de coaja, se spala...
Varza se spala si se taie fideluta.
Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare.
Varza si morcovii se freaca cu o lingurita de sare grunjoasa.
Se spala sase frunze de telina, se toaca si se amesteca cu varza si morcovii.
Se spala conopida si cele patru frunze de...
Gogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.
Intr-o cratita se pun zaharul, mustarul, uleiul, otetul, sarea, boabele de piper si foile de dafin. Se pune cratita pe foc si se amesteca aceste ingrediente pentru sos. Cand acesta incepe sa clocoteasca, se adauga...
Se spala gogosarul si se inteapa din loc in loc cu o tija metalica sau cu o scobitoare.
Intr-o oala se pun otetul, apa, uleiul, sarea, zaharul,cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar si cateva foi de dafin. Se pun la foc si cand dau in clocote se adauga gogosarii intregi in aceasta...
Se spala si se curata gogosarul de cotor si seminte, fara a-l rupe.
Conopida se spala si se rupe, lasand buchetele atat mari, cat si mici.
Se umple gogosarul cu buchetelele mici de conopida, cele mari asezandu-le in fata.
Otetul, apa, zaharul, sarea grunjoasa, boabele de piper,...
Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb pana cand scad, amestecand din cand in cand. Spre finalul fierberii, se adauga zaharul si sarea...
Varza se curata de foile urate de deasupra, iar cotorul ei se scobeste si se umple cu sare grunjoasa. Se umple un butoi cu varza pana la jumatate, dupa care se adauga porumbii, gutuile si mararul uscat. Se adauga din nou varza pana cand se umple butoiul.
Se fierb 1,3 kg sare grunjoasa in 4 l...
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie.
Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin la foc in continuare pana cand mai scade din lichid, amestecand din cand in cand.
Ardeiul copt,...
Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor, se acopera cu un capac si dupa 15-20 de minute se poate curata si spala), curatat de coaja si seminte, se rupe in fasii mici.
Se pune putina sare...
Iata cum se prepara Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna
Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade, acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga...
Se spala toate legumele, morcovul si sfecla rosie spalandu-se dupa ce au fost curatate de coaja.
La castraveti se indeparteaza capetele.
Morcovul se taie in bucati mai mici, la fel si sfecla rosie.
Conopida se rupe in buchetele mai mici.
Se aseaza legumele uniform in borcan. Se...
Se spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se pun intr-un tuci mare.
Ardeiul se curata de seminte si cotor, se spala, se taie in bucati mari, se da prin robot si se pune peste rosii.
Se pune tuciul la fiert, iar dupa ce scad legumele, se...
Castravetii se spala si se taie la capete.
Mararul se spala.
Intr-un borcan mare (cu capaciatea de 4,25 l) se pun castravetii, mararul, sarea grunjoasa si apa, dupa nevoie.
Capacul se pune doar de forma la borcan pentru ca daca il infiletati se va crea o presiune prea mare. Se pune...
Merele curatate de coaja si seminte si spalate se impart pe jumatate. O parte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie, iar cealalta parte se taie cubulete. Se pun in doua cratiti diferite impreuna cu zaharul, impartit in mod egal. Se calesc pana cand scade zeama lasata initial. Se pun...
Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte.
Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita, se adauga sare grunjoasa si se acopera cu un capac.
Ceapa se curata de foi, se spala, se da prin...
Se spala gogosarii, se curata de seminte si se taie in felii groase. Se amesteca sarea, zaharul, foile de dafin, piperul si boabele de mustar si se pun peste gogosari, amestecandu-le bine intr-un vas mare. Se acopera cu un ziar si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie, amestecandu-i de cateva ori...
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si se caleste si el.
Ardeiul se curata de seminte, se spala, se taie fideluta si se pune la calit....
Castravetii se spala, li se indeparteaza capetele, se taie in jumatati, apoi se feliaza.
Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie rondele, partea groasa taindu-se si pe jumatate.
Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie felii lunguiete si un pic late.
Gogonelele se spala,...
Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale.
Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot.
Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc si dupa ce s-a incalzit se adauga ceapa, lasandu-se sa se inabuseasca circa 15 minute, amestecand din...
Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele, apoi se acopera cu un capac. Dupa ce se inmoaie, se curata de coaja arsa sub jet de apa, apoi se toaca, ajutandu-va de un cutit de lemn, special creat pentru taierea vinetelor.
Se curata ceapa de...
Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare.
Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun in tuci, alaturi de rosii.
Se fierb pana cand se inmoaie bine, se lasa sa se raceasca, apoi se dau printr-o sita mare.
Sucul...
Se pune o oala cu apa la fiert.
Se iau coditele de la rosii, apoi se spala si se baga in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cu ajutorul unei palete se iau rosiile din oala, se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se decojesc, punandu-le imediat in borcane. Dupa aceea, se adauga zaharul si...
Se taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala.
In doua borcane de 1 l se pun zaharul, sarea si piperul, apoi se aseaza ardeiul (cat mai inghesuit).
Se amesteca apa cu otetul si se pun peste ardei.
Se pun capacele la borcane, se intorc cu josul in sus si se zguduie pentru a se...
Intr-un borcan se pun zaharul si sarea, cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar, 5-6 rondele de morcov curatat si spalat si cateva felii de ceapa (curatata si spalata).
Se spala castravetii si li se taie capetele, apoi se pun in borcan, inghesuind cat mai multi.
Se spala mararul, se...
Se pune dovlecelul curatat de seminte si de coaja intr-un tuci, apoi se adauga uleiul.
Rosiile se spala, se taie in sferturi (li se indeparteaza cotorul) si se dau prin robotul de bucatarie. Se pun peste dovlecel. Se adauga sarea, se amesteca putin, apoi se da drumul la foc. Se fierbe totul...
Se pun apa si sarea la fiert intr-o cratita mare.
Stevia se spala, se toaca si se pune in apa cand aceasta clocoteste. Se opareste putin si apoi se strecoara. Se aseaza stevia in borcane pana la jumatatea acestora, apoi se adauga zeama, dar doar dupa ce aceasta din urma s-a limpezit. Se...
Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. (Va puteti folosi de un robot de bucatarie daca aveti.) Se pune apoi impreuna cu uleiul intr-un tuci mare la foc si se caleste pana cand capata o culoare aurie. Morcovii se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoarea cea mare si se pun peste...
Muraturi taranesti in otet
Gogonelele se spala. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii. Castravetii se spala si li se indeparteaza capatul la care a fost vrejul. Conopida se spala si se rupe in buchetele. Varza alba se taie in bucati medii. Sfecla rosie se curata de coaja, se spala...
Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet
Varza se spala si se taie fideluta. Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Varza si morcovii se freaca cu o lingurita de sare grunjoasa. Se spala sase frunze de telina, se toaca si se amesteca cu varza si morcovii. Se spala conopida si cele patru frunze de...
Gogosari in sos de mustar cu otet
Gogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari. Intr-o cratita se pun zaharul, mustarul, uleiul, otetul, sarea, boabele de piper si foile de dafin. Se pune cratita pe foc si se amesteca aceste ingrediente pentru sos. Cand acesta incepe sa clocoteasca, se adauga...
Gogosar intreg in otet
Se spala gogosarul si se inteapa din loc in loc cu o tija metalica sau cu o scobitoare. Intr-o oala se pun otetul, apa, uleiul, sarea, zaharul,cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar si cateva foi de dafin. Se pun la foc si cand dau in clocote se adauga gogosarii intregi in aceasta...
Gogosar umplut cu conopida, in otet
Se spala si se curata gogosarul de cotor si seminte, fara a-l rupe. Conopida se spala si se rupe, lasand buchetele atat mari, cat si mici. Se umple gogosarul cu buchetelele mici de conopida, cele mari asezandu-le in fata. Otetul, apa, zaharul, sarea grunjoasa, boabele de piper,...
Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb pana cand scad, amestecand din cand in cand. Spre finalul fierberii, se adauga zaharul si sarea...
Varza murata
Varza se curata de foile urate de deasupra, iar cotorul ei se scobeste si se umple cu sare grunjoasa. Se umple un butoi cu varza pana la jumatate, dupa care se adauga porumbii, gutuile si mararul uscat. Se adauga din nou varza pana cand se umple butoiul. Se fierb 1,3 kg sare grunjoasa in 4 l...
Zacusca de fasole cu naut si ardei copt
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie. Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin la foc in continuare pana cand mai scade din lichid, amestecand din cand in cand. Ardeiul copt,...
Ardei copt la borcan
Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor, se acopera cu un capac si dupa 15-20 de minute se poate curata si spala), curatat de coaja si seminte, se rupe in fasii mici. Se pune putina sare...
Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna
Iata cum se prepara Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade, acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga...
Muraturi taranesti
Se spala toate legumele, morcovul si sfecla rosie spalandu-se dupa ce au fost curatate de coaja. La castraveti se indeparteaza capetele. Morcovul se taie in bucati mai mici, la fel si sfecla rosie. Conopida se rupe in buchetele mai mici. Se aseaza legumele uniform in borcan. Se...
Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei
Se spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se pun intr-un tuci mare. Ardeiul se curata de seminte si cotor, se spala, se taie in bucati mari, se da prin robot si se pune peste rosii. Se pune tuciul la fiert, iar dupa ce scad legumele, se...
Castraveti la saramura
Castravetii se spala si se taie la capete. Mararul se spala. Intr-un borcan mare (cu capaciatea de 4,25 l) se pun castravetii, mararul, sarea grunjoasa si apa, dupa nevoie. Capacul se pune doar de forma la borcan pentru ca daca il infiletati se va crea o presiune prea mare. Se pune...
Mere la borcan
Merele curatate de coaja si seminte si spalate se impart pe jumatate. O parte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie, iar cealalta parte se taie cubulete. Se pun in doua cratiti diferite impreuna cu zaharul, impartit in mod egal. Se calesc pana cand scade zeama lasata initial. Se pun...
Zacusca de dovlecei
Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita, se adauga sare grunjoasa si se acopera cu un capac. Ceapa se curata de foi, se spala, se da prin...
Gogosari in otet
Se spala gogosarii, se curata de seminte si se taie in felii groase. Se amesteca sarea, zaharul, foile de dafin, piperul si boabele de mustar si se pun peste gogosari, amestecandu-le bine intr-un vas mare. Se acopera cu un ziar si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie, amestecandu-i de cateva ori...
Tocana de legume la borcan
Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, dupa care se pune peste ceapa si se caleste si el. Ardeiul se curata de seminte, se spala, se taie fideluta si se pune la calit....
Salata taraneasca de legume pentru iarna
Castravetii se spala, li se indeparteaza capetele, se taie in jumatati, apoi se feliaza. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie rondele, partea groasa taindu-se si pe jumatate. Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie felii lunguiete si un pic late. Gogonelele se spala,...
Zacusca de fasole alba boabe
Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot. Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc si dupa ce s-a incalzit se adauga ceapa, lasandu-se sa se inabuseasca circa 15 minute, amestecand din...
Zacusca de vinete cu ciuperci
Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele, apoi se acopera cu un capac. Dupa ce se inmoaie, se curata de coaja arsa sub jet de apa, apoi se toaca, ajutandu-va de un cutit de lemn, special creat pentru taierea vinetelor. Se curata ceapa de...
Bulion aromat cu ardei
Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun in tuci, alaturi de rosii. Se fierb pana cand se inmoaie bine, se lasa sa se raceasca, apoi se dau printr-o sita mare. Sucul...
Rosii decojite in suc propriu
Se pune o oala cu apa la fiert. Se iau coditele de la rosii, apoi se spala si se baga in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cu ajutorul unei palete se iau rosiile din oala, se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se decojesc, punandu-le imediat in borcane. Dupa aceea, se adauga zaharul si...
Ardei bulgaresc in otet
Se taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala. In doua borcane de 1 l se pun zaharul, sarea si piperul, apoi se aseaza ardeiul (cat mai inghesuit). Se amesteca apa cu otetul si se pun peste ardei. Se pun capacele la borcane, se intorc cu josul in sus si se zguduie pentru a se...
Castraveti in otet pentru iarna
Intr-un borcan se pun zaharul si sarea, cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar, 5-6 rondele de morcov curatat si spalat si cateva felii de ceapa (curatata si spalata). Se spala castravetii si li se taie capetele, apoi se pun in borcan, inghesuind cat mai multi. Se spala mararul, se...
Dovlecel la borcan
Se pune dovlecelul curatat de seminte si de coaja intr-un tuci, apoi se adauga uleiul. Rosiile se spala, se taie in sferturi (li se indeparteaza cotorul) si se dau prin robotul de bucatarie. Se pun peste dovlecel. Se adauga sarea, se amesteca putin, apoi se da drumul la foc. Se fierbe totul...
Stevie preparata pentru iarna
Se pun apa si sarea la fiert intr-o cratita mare. Stevia se spala, se toaca si se pune in apa cand aceasta clocoteste. Se opareste putin si apoi se strecoara. Se aseaza stevia in borcane pana la jumatatea acestora, apoi se adauga zeama, dar doar dupa ce aceasta din urma s-a limpezit. Se...