Gogosari in sos de mustar cu otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 16 Sep 2018 | 8339 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult cum aratau gogosarii lui Merisor in sos de mustar, asa ca am zis ca e musai sa fac si eu, chiar daca mananc mai mult castraveti bulgaresti.
Mi-a fost atat de pofta si au fost atat de buni, incat am servit din ei imdeiat dupa ce i-am pregatit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gogosari (cantariti curatati de cotor si seminte)
  • 100 g zahar
  • 100 g mustar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml otet
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3-4 foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de mustar cu otet:

Gogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Intr-o cratita se pun zaharul, mustarul, uleiul, otetul, sarea, boabele de piper si foile de dafin. Se pune cratita pe foc si se amesteca aceste ingrediente pentru sos. Cand acesta incepe sa clocoteasca, se adauga jumatate din gogosari si se tin la foc potrivit 1-2 minute, mestecandu-i din cand in cand cu o lingura de lemn. Se adauga si ceilalti gogosari si se mai tin toti la foc mic circa 10 minute, acoperiti cu un capac (daca ii vreti mai tari, tineti-i 5 minute), mestecand din cand in cand.

Cand sunt gata, gogosarii se scot din sos si se lasa sa se racoreasca.

Se pun gogosarii in borcane, apoi acestea se umplu cu sosul. Se infileteaza capacele la borcane, se pun intr-o cratita pe fundul careia a fost asezat un prosop, se umple cratita cu apa pana aproape de gura borcanelor si se pune la foc, tinand-o 30-40 de minute de cand incepe sa fiarba. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de mustar cu otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

oanapl 1

16.09.2018, 23:17

Ce bine arata!

mihaelar63 1

17.09.2018, 12:48

As fi curioasa ce gust au
Am sa incerc si eu o mini-portie

laura_n 1

20.09.2018, 14:42

Foarte, foarte gustosi. Am facut si eu pentru a doua oara, dar eu am renuntat la zahar. Merita pregatiti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele