publicat la 02.06.2017
publicat la 19.05.2017
publicat la 23.04.2017
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert placinta cu mere si gutui
Pregatim aluatul pentru foaia de placinta astfel: punem ingredientele in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, in ordinea bine stiuta, intai ingredientele lichide, apoi cele solide, ultima fiind drojdia uscata care nu trebuie sa intre in contact cu...
Desert placinta simpla cu mere
Pentru aluat, batem ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul si apa minerala si amestecam. Incepem a pune faina amestecata cu praful de copt si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat neted care nu se lipeste de maini, nu foarte vartos. Merele curatate se rad pe razatoarea cu ochiuri...
Desert tort de mere caramelizate
Curatam si scobim merele. Caramelizam zaharul, la foc mic, punem untul si merele intregi, printre ele, punem felii taiate si introducem vasul in care vom prepara tortul, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, cam 20 minute, pana se inmoaie merele. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca...
Desert pasca fara aluat, cu caise si ciocolata
Intr-un bol incapator, mixam branza de vaci, zaharul si ouale. Adaugam frisca lichida, esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi praful de budinca. Praful de copt il stingem cu zeama de lamaie si-l incorporam in compozitie. La final, adaugam picaturile de ciocolata si caisele taiate bucatele....
Desert chocoflan
Caramelizam zaharul, cu atentie, sa nu devina amarui, il turnam in tava (33/26) si-l intindem repede, ca sa acoperim toata suprafata. Mixam ouale, laptele, zaharul si vanilia si turnam compozitia in tava, peste caramel. Ingredientele pentru blatul de cacao, le mixam si pe ele 2-3 minute;...
Desert chec de post cu banane, nuci si merisoare
Curatam bananele de coaja si le pasam intr-un vas, cu ajutorul pasatorului pentru cartofi. Taiem nucile grosier. Peste banane, adăugăm uleiul, zahărul, esența de vanilie si coaja de lamaie si portocală. Amestecăm foarte bine, pana când se omogenizeaza perfect. Punem faina, in...
Desert cozonac de post cu prune si rahat
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Cernem faina într -un vas încăpător si o amestecam cu drojdia uscată si cu zahărul. Sucul il turnam in ibric si il incalzim putin (nu trebuie sa fie fierbinte). La fel procedăm si cu uleiul. In mijlocul...
Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca
Amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, intr-un vas incapator, apoi adaugam zaharul si incepem sa turnam apa calduta. Framantam si apoi adaugam, treptat si uleiul, continuand framantarea pana se incorporeaza total. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, neted care se lasa la dospit o...
Desert spirale cu gem de gutui
Cernem faina, iar in mijlocul ei, se pun otetul si uleiul. Incepem sa framantam, adaugand apa, treptat. Cand aluatul prinde consistenta (nu trebuie sa fie perfect omogen) ne oprim din framantat si-l lasam la odihna 15 minute. Dupa aceea, reluam framantarea si ne oprim atunci cand avem...
Desert placinta pufoasa cu mere de post
Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem o coca neteda, nelipicioasa, buna...
Crema de zahar ars
Caramelizam zaharul intr-un vas metalic de 2 l. Avem grija sa nu se inchida prea tare la culoare, devine amarui. Tapetam baza si peretii vasului uniform, invartindu-l cu atentie si-l lasam la racit. Mixam ouale cu zaharul 2-3 minute, adaugam vanilia si coaja de lamaie, apoi...
Briose cu ciocolata
Intr-un bol punem ouale, uleiul, esenta de vanilie si laptele si amestecam energic pana cand obtinem o compozitie omogena. Adaugam zaharul, faina in care am incorporat praful de copt si amestecam din nou. Punem si pepitele de ciocolata. Turnam compozitia in formele speciale pentru...
Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de vanilie
Punem pe foc, intr-o cratita, untul taiat, apa, uleiul si cacaua si amestecam pana se topeste untul. Dupa ce s-a racorit putin, adaugam faina si zaharul, omogenizam si incepem a incorpora, pe rand, cate un ou. Adaugam apoi iaurtul, esenta de cafea si, la final, praful de copt stins...
Prajitura cu mere rase si ciocolata
Merele spalate si curatate de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu scortisoara. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi adaugam in compozitie galbenusurile, extractul de vanilie si omogenizam. Punem uleiul si sucul de...
Prajitura desteapta
Pentru inceput, topim untul si-l lasam la racit. Separam ouale. Galbenusurile se mixeaza cateva minute cu zaharul, pana cand obtinem o compozitie cremoasa, deschisa la culoare. Adaugam untul topit si racit,...
Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni
Pentru inceput, ne ocupam de crema de vanilie. Laptele, zaharul, ouale si amidonul se amesteca si se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta. Se amesteca continuu, iar cand crema s-a ingrosat suficient, luam de pe foc si adaugam razatura de lamaie si vanilia....
Desert prajitura Vieneza
Aluat : Framantam un aluat din faina amestecata cu praful de copt, unt, 100 g zahar si ou. Va avea o consistenta moale. Infoliem si dam la rece 15 minute. Umplutura : Batem spuma tare albusurile de la cele sapte oua, cu 150 g zahar, apoi...
Clatite dietetice cu faina integrala - Reteta sanatoasa si gustoasa
Cum se prepara aceste Clatite dietetice cu faina integrala - Reteta sanatoasa si gustoasa Ouale se bat bine cu indulcitorul si le adaugam peste lapte. Punem uleiul si omogenizam. Faina integrala o incorporam treptat, amestecand bine pentru a nu ramane cocoloase. Adaugam si...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare
Pentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul. Adaugam zaharul, omogenizam si apoi punem si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am incorporat-o,...
Gogosi glazurate de post, la cuptor
Faina amestecata cu drojdia se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios. Se unge bila de aluat cu ulei si se lasa la crescut in castronul acoperit, cam 90 minute. ...
Tarta cu mere si caramel de post
Spalam si curatam un mar si-l dam prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il presaram cu scortisoara. Adaugam zaharul, amestecam, punem apoi uleiul si amestecam din nou. Incepem sa adaugam cate putina faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Punem la foc o...
Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara
Untul moale, la temperatura camerei, se alifiaza cu zahărul si esenta de vanilie. Se adauga oul, coaja si sucul de la o portocală. Omogenizam si punem treptat faina amestecată cu scortisoara si cu praful de copt. Amestecăm foarte bine, apoi incorporam la fel de bine...
Biscuiti integrali cu merisoare si nuca
Untul moale se alifiaza si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de scortisoara si se omogenizeaza. La sfarsit, punem merisoarele si nucile si dam aluatului o forma dreptunghiulara sau rotunda, il imbracam in folie alimentara...
Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba
Biscuitii îi rupem în bucati mai mari, intr-un vas încăpător, peste punem si nuca tocată mai mare. Zahărul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o asezam pe foc. Adaugam si untul, tăiat cubulete si amestecăm pana la topirea acestuia. Dupa ce...
Fursecuri marmorate de ciocolata
Untul se topeste in ulei, dupa care lasam la racit. Ouale se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam, in fir subtire, uleiul si untul, omogenizam si punem faina, amestecata in prealabil cu praful de copt. Urmeaza cacaua si esenta de rom. Compozitia...
Placinta cu branza dulce si stafide
Intr-un castron punem ouale, zaharul, uleiul, laptele si omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptat si framantam un aluat neted, suplu, care nu se lipeste de maini. Branza se amesteca bine cu ouale si zaharul, se adauga coaja de lamaie si vanilia, apoi se...
Friganele
Taiem painea felii, nu foarte subtiri. Batem ouale bine intr-un castron, adaugam laptele si pliculetul cu zahar vanilinat si amestecam Punem ulei intr-o tigaie la incins. Feliile de paine, pe rand, se trec prin amestecul de oua si lapte, se scurg si se prajesc pe ambele parti....
Cozonac cu aluat oparit
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca pregatiti-le cu cateva ore bune inainte sau si mai bine, de seara. Pentru inceput, amestecam drojdia cu o lingura cu zahar si cu 2-3 linguri cu lapte caldut si lasam la crescut...
Baigli cu nuca
Crema de nuca o preparam astfel: punem laptele la fiert cu untul si zaharul, pana cand se topeste cel din urma, apoi adaugam nuca macinata. Mai lasam putin pe foc, amestecand mereu. Punem esenta de rom si lasam la racit. Daca avem o crema prea subtire mai adaugam o lingura, doua de...
Fluturasi cu gem
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele chiar putin caldut. In cuva masinii de paine punem ingredientele in urmatoarea ordine: 2 galbenusuri, oul intreg, uleiul, untul topit, laptele caldut (nu fierbinti), zaharul, esenta de vanilie, faina si drojdia. Pornim...