MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI418
Retete

Sandvis cald cu "DeSenvis"

In Sandvisuri la 29 Oct 2013

Cascavalul se taie felii subtiri. Rosiile se spala, se sterg si se taie felii subtiri. Ceapa verde se curata, se spala si se toaca marunt. Chifla se taie cuburi, dar nu pana jos, partea de jos a chiflei sa ramana intrega. Cu un cutit ascutit bine se taie chifla felii cam de 2 cm, se...

Salata asortata cu mustar pentru iarna (reteta Motan)

In Muraturi la 20 Oct 2013

Varza alba si rosie se curata si se taie fideluta. Se presara 2 linguri sare si se lasa la inmuiat cateva ore. Castravetii se spala si se taie rondele cu coaje.  Gogonelele se spala si se taie felii subtiri.  Ardeii se spala, se curata si se taie fasii subtiri....

Salata asortata pentru iarna (reteta Motan)

In Muraturi la 20 Oct 2013

Varza alba si rosie se curata si se taie fideluta. Se presara 2 linguri sare si se lasa la inmuiat cateva ore. Castravetii se spala si se taie rondele cu coaje. Gogonelele se spala si se taie felii subtiri. Ardeii se spala, se curata si se taie fasii subtiri. Ceapa alba si rosie se...

Tocana de ciuperci

In Mancaruri de post la 20 Oct 2013

Ciupercile se curata si se spala bine. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute. Se adauga si ardeii si se mai caleste 2-3 minute. Se presara vegeta si piper. Se toarna putina apa si se fierbe 10 minute....

Pepene verde in otet (reteta Motan)

In Muraturi la 14 Oct 2013

Pepenele verde se spala foarte bine si se sterge. Pepenele se taie felii de aproximativ 2 centimetri cu coaje cu tot, si apoi in triunghiuri mai mici, in functie de borcanele folosite. Hreanul se curata si se taie betigase. Frunzele de telina se spala. In borcanele sterilizate se pune...

Pizza cu de toate (motaneasca)

In Pizza la 14 Oct 2013

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza".  Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata.  Se intinde pulpa de rosii si ketchupul Univer si se presara oregano si piper.  Toate ingredientele trebuia sa fie...

Pizza cu ton

In Pizza la 14 Oct 2013

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Conservele se desfac si tonul se pune la scurs. Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata. Se intinde pulpa de rosii si ketchupul Univer si se presara oregano si piper....

Omleta cu carnati de bere si branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2013

Carnatii de bere se cresteaza si se pun la prajit intr-o lingura de ulei. Ouale se bat cu laptele. Se adauga in ouale batute si branza de burduf si piper (sare nu a fost nevoie). Cand carnatii sunt prajiti se adauga si amestecul de oua. Se prajeste la foc mediu pe ambele parti. Se...

Peltea de gutui

In Dulceata / Gem la 4 Oct 2013

Gutuile se taie bucati (cotoarele se folosesc asa cum sunt). Se pun la fiert in apa intr-o oala mai mare (4 litri). Se lasa la fiert cam 2 ore pana este gutuia bine fiarta si zeama a scazut mult. Se strecoara zeama rezultata si se masoara  cantitatea. Intr-o cratita se pune la...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 4 Oct 2013

Gutuile se curata de puf si se spala bine. Se indeparteaza partea tare cu samburi si se taie cubulete mici. Eu am taiat cubulete pana s-au adunat 2 kg. Gutuia oxideaza repede, dar nu trebuie sa va faceti griji ca in momentul cand se pune la fiert revine la culoarea ei. (se vede in poza)...

Pizza cu costita si ciuperci

In Pizza la 3 Oct 2013

Tava se unge cu putin ulei si se intinde aluatul de piza cu mana pe toata suprafata si un pic pe margini. Se amesteca pulpa de rosii cu ketchupul UNIVER si se unge toata suprafata aluatului. Se presara oregano si piper. Ciupercile se trec sub jet de apa rece, se scurg si se usuca....

Fructe murate in otet (reteta Motan)

In Muraturi la 3 Oct 2013

Borcanele se spala si se sterilizeaza. (eu am folosit borcane de 800 ml) Se folosesc fructe in functie de cate borcane vreti sa faceti. Fructele se spala si se sterg de apa. Prunele se lasa intregi, se aleg cele mai mici si mai tari. Boabele de struguri se scot de pe ciorchini....

Pizza cu bacon si carnati de bere

In Pizza la 29 Sep 2013

Aluatul su intinde in tava unsa cu ulei si se inteapa cu o furculita pe toata suprafata. Se intinde bulionul amestecat cu ketchupul Univre. Se presara cu oregano si piper. Se aseaza toate ingredientele feliate subtire dupa preferinta. Deasupre se rade cascaval din abundenta. Se...

Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect

In Pizza la 29 Sep 2013

Cum se prepara Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect Intr-un castron se pune drojdia sfaramata, lingurita de zahar, o lingura de faina si doua- trei linguri de apa calduta. Se amesteca si se lasa la loc cald 15 minute. Faina se cerne si se amesteca cu sarea. Se pune...

Pizza cu carnati

In Pizza la 26 Sep 2013

Aluatul se lasa la dezhgetat. Se unge o tava cu ulei, se taie 1/2 de aluat si se intinde in tava. Se amesteca bulionul cu ketchupul si se intinde pe aluat. Se presara oregano si piper. Carnatii se feliaza, costita se taie fasii si maslinele se taie in doua. Se pun in tava in...

Pizza quatro formaggi

In Pizza la 26 Sep 2013

Aluatul se lasa la dezghetat. Se unge o tava cu ulei, se taie 1/2 din aluat si se pune in tava potrivind cu mana sa acopere toata tava. Se unge cu ketchup Univer pe toata suprafata. Se presara oregano si piper. Salamul se feliaza subtire si se pune in tava. Se rade un strat subtire...

Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby

In Prajituri la 25 Sep 2013

ALUAT Faina, zaharul, oul, drojdia sfaramata, smantana, uleiul, branza de vaci, coaja de lamaie si un praf de sare se pun toate intr-un castron incapator. Laptele se incalzeste putin (sa nu friga la mana). Se incepe amestecarea ingredientelor din castron, adaugand lapte putin cate putin...

Budinca de paste cu branza si prune

In Dulciuri la 14 Sep 2013

Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Prunele se spala, se scot samburii si se taie bucati mici. Branza de vaci se amesteca cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si se amesteca pana se topeste. Se adauga galbenusurile si prunele si se amesteca bine. Pastele...

Pulpe de pui prajite in ceaun

In Pui la 13 Sep 2013

Pulpele se curata si se spala bine. Se presara boia, sare si piper pe toate partile pulpelor. Intr-un ceaun se pune uleiul la incins. (cam de trei degete inaltime) Eu am un ceaun care are fundul plat si nu rotund si este mai usor de prajit in el. Il folosesc numai la ptajit cartofi si...

Snitele din ficatei de pui

In Ficat la 13 Sep 2013

Ficateii se curata si se spala bine. Se toaca marunt sau se sfarama cu furculita si se pun intr-un castron. Ouale se bat bine, se amesteca cu faina si se pun peste ficatei. Se pune pesmetul, cascavalul, sare, piper si se amesteca bine. Se incinge o tigaie cu ulei in care sa vor pune...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 12 Sep 2013

Prunele se spala si se scot samburii. Se pun in cratita in care se va face gemul si se pune zaharul peste ele. Eu am pus cate 2 kg in doua cratite si dupa ce a scazut au intrat in una. Se lasa de pe o zi pe alta sa-si lase zeama. A doua zi se pune la fiert la foc mare 15 minute, pana...

Salata mixta

In Salate la 11 Sep 2013

Cartofii, morcovii si albitura se pun la fiert in apa cu sare. Eu le-am avut gata fierte de la supa de rosii. Ceapa, ardeii si castravetii se spala si se curata. Se toaca toate legumele (fierte si crude) si se pun intr-un castron. Se toaca cubulete costita si branza si se pun si ele...

Supa de rosii cu galuste

In Supe la 11 Sep 2013

Zarzavatul se curata si se lasa intreg. Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte. Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite. Rosiile eu le-am trecut printr-un separator de coji si seminte, antic, vechi si de demult dar foarte eficient si am obtinut...

Salata de vinete cu usturoi

In Salate la 1 Sep 2013

Vinetele se coc pe ochiul de la aragaz, sau in cuptor, sau pe gratar, pana sunt patrunse. Se curata de coaje si arsura si se pun la scurs. Cand sunt scurse se pun intr-un castron si se maruntesc cu mixerul de cateva ori. Se adauga uleiul treptat si se amesteca bine pana se omgenizeaza....

Vinete pentru iarna (reteta Motan)

In Conserve la 1 Sep 2013

Vinetele se coc pe aragaz la foc deschis pana devin moi peste tot. Mie mi se par mai bune asa decat la cuptor, cele mai bune sunt coapte pe gratar cu carbuni dar de unde. Se curata de coaja arsa si de cotoare cat sunt calde si se lasa la scurs 2-3 ore. Se pun in cutii alimentare (ale...

Ardei copti pentru iarna

In Conserve la 28 Aug 2013

Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se  coc uniform pe toate partile. Eu am folosit si o tigaie teflonata la care mi s-a rupt manerul. Este foarte buna pentru copt in ea. Cand sunt copti se pun intr-o oala, se presara sare pe ei si se pune capacul. Asa se procedeaza cu toti...

Omleta cu ceapa rosie

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2013

Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se caleste ceapa 10-12 minute. Ouale, laptele si parmezanul se bat bune. Se pune sare si piper. Cand ceapa este calita se toarna ouale si se prajeste omleta 5-6 minute la foc mic. Se intoarce si pe...

Reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 22 Aug 2013

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza cu grisul, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca ouale pe rand amestecand dupa fiecare. Se lasa deoparte in frigider 20-30 minute. Untul se topeste intr-o tigaie, se pune pesmetul si se rumeneste putin pana isi schimba culoarea....

Ficat de porc prajit

In Porc la 21 Aug 2013

Ficatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta. Se curata de vene si pieliti si se taie felii potrivite. Se pune uleiul intr-o tigaie la incins si se pun bucatile de ficat la prajit. Se prajesc pe ambele parti circa cam 5-6 minute pe fiecare parte ca sa se patrunda. Se...

Porumb copt

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2013

Porumbul se alege foarte crud, nai crud decat pentru fiert. Se curata de panusi si de matase. Indicat este sa nu fie rupta codita de tot ci sa ramana 1-2 centimetri ca sa putem sa-i intoarcem usor. Se pune o plita pe ochiul de la aragaz. Eu am o plita pe care coc de toatele groasa de 3...

Afisate 601 - 630 din 990 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu(biban rosu) prajit

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]