Daca tot am tocat asa de multe am zis sa incerc si alta salata cu mustar sa vad cum o fi!
Varza alba si rosie se curata si se taie fideluta.
Se presara 2 linguri sare si se lasa la inmuiat cateva ore.
Castravetii se spala si se taie rondele cu coaje.
Gogonelele se spala si se taie felii subtiri.
Ardeii se spala, se curata si se taie fasii subtiri.
Ceapa alba si rosie se curata si se taie julien.
Morcovii se curata si se taie rondele si se pune deoparte.
Hreanul se curata si se taie fasii lungi ca sa fie vizibili in borcan, ca el nu se mananca.
Cand este inmuiata varza se stoarce bine, bine si se pune peste celelalte legume taiate.
Se amesteca bine pana devine un amestec omogen.
Se pun in oala si ingredientele de la otet si se pune la fiert pana da 2-3 clocote.
Se lasa la racit.
Cand este racita se amesteca bine cu mustarul.
Se pune in borcane sterilizate cu sos cu tot.
Se pun si 3-4 fasii de hrean.
Se rotesc sa iasa aerul, se comlpeteaza si se pun capacele.
Se pun in camara si sunt bune de mancat dupa 2-3 saptamani.
Eu am facut o cantitate mai mica ce mi-a ramas de la cealalta salata, dar cred ca o sa regret, ca am gustat asa nefacuta si era foarte buna.
1
Cantitatile sunt dupa dorinta fiecaruia.
2
Se poate folosi orice fel de mustar, care va place.