Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma densa.
Se adauga coaja de portocala, uleiul si laptele, amestecandu-se usor.
Se presara praful de copt si faina si se mixeaza pana la omogenizarea completa.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o...
Batem ouale spuma, adaugand putin cate putin, zaharul.
Presaram coaja rasa de portocala, adaugam sucul de portocala si semintele pastaii de vanilie si amestecam usor. Turnam uleiul si laptele (putin cate putin fiecare, amestecand continuu).
Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt...
Cernem faina intr-un vas incapator.
Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit 10-15 minute.
Adaugam ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta. Cu ajutorul...
Cele 70 de gr de unt se topesc la foc mic (intr-o craticioara).
Se adauga ciocolata si se amesteca continuu, pana ce se incorporeaza complet.
Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pentru 5-10 minute (la temperatura camerei).
In acest timp, oaule se mixeaza cu zaharul pana ce se...
Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta, iar la final, uleiul. Se framanta un aluat moale, nelipicios. Se...
Ficatul se curata si se spala in apa rece.
Se fierbe apoi si se clateste cu apa fierbinte pentru a inlatura spuma formata.
Se trece prin masina de tocat ori se taie in cuburi mici.
Se adauga ouale si mararul, ceapa verde si usturoiul taiate marunt.
Se condimenteaza dupa gust cu sare...
Oaule se degreseaza cu detergent si apa calda.
Se asaza intr-o cratita intinsa si se adauga apa rece atat cat sa le acopere si sarea grunjoasa.
Se fierb la foc mic, penrtu a evita craparea.
Separat se pune la fiert apa pentru colorare.
In vase micute (de preferat de inox) se adauga...
Ceapa tocata se caleste in putin ulei.
Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se adauga sucul de rosii, orezul si mararul tocat marunt.
Se amesteca usor, se adauga carnea tocata si se omogenizeaza compozitia.
Cu ajutorul unei lingurite, umplem frunzele de vita/varza/tei cu cate...
Se curata fasolea (daca este cazul), se spala bine si se lasa la hidratat, peste noapte sau cateva ore, intr-un vas cu apa rece, atat cat sa acopere toata cantitatea de boabe.
Se clateste si se pune la fiert atat cat este necesar.
O pasam apoi, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul...
Fierbem tacamurile de pui (adunand spuma formata, ori de cate ori este necesar).
Adaugam legumele tocate si le fierbem cam 20 de minute.
Saram dupa gust, acrim cu bors si coloram cu suc de rosii, lasam sa dea in clocot si adaugam taieteii.
Continuam fierberea inca 5 minute aproximativ....
Se taie carnea de porc in bucati potrivite si se pune la rumenit in putin ulei.
Se adauga pieptul de pui taiat cuburi si carnatii, usturoiul feliat si se condimenteaza dupa gust.
Se lasa la foc potrivit pana se patrunde bine toata carnea.
Se adauga sucul de rosii si se fierbe inca 10...
Se taie carnea cuburi, se spala bine si se pune la fiert in apa rece.
Se aduna spuma atunci cand este necesar.
Se taie legumele si se adauga peste carne.
Se continua fierberea pana sunt bine fierte.
Se sareaza dupa gust si se acreste cu suc proaspat de lamaie.
Se opreste focul si...
Se toaca varza marunt si se asaza intr-un vas de cuptor.
Se adauga uleiul si se pune la cuptor.
Se amesteca ocazional.
Cand varza este bine patrunsa, se adauga sucul de rosii si se lasa la cuptor pana se rumeneste usor.
Carnatii se prajesc separat si se servesc alaturi de varza...
Se taie carnea cuburi.
Se spala bine si se asaza intr-o tava de cuptor.
Se stropeste cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin.
Se adauga usturoiul feliat sau toacat marunt, vinul rosu si sucul/bulionul.
Se omogenizeaza totul si se da la cuptor pentru 90 de minte, la o...
Se spala si se taie carnea in cuburi.
Se pune la fiert (cu tot cu os) si se curata apa de spuma.
Se toaca legumele si se adauga peste carne (cand aceasta din urma este bine fiarta).
Se fierb la foc potrivit pentru 20-30 de minute.
Se sareaza dupa gust si se adauga borsul si sucul de...
Carnea se spala si taie in cuburi mici.
Optional (datorita timpilor diferiti de gatire) pulpa de porc se rumeneste usor inainte.
Se asaza intr-un vas de yena incapator cuburile de carne, cartofii feliati sau taiati cuburi, ceapa si prazul, rosiile si cateva bucati de ghimbir.
Se...
Se taie puiul in bucati mici si se prajeste usor.
Se adauga ceapa si prazul, ardeii tocati si se calesc 5-10 minute.
Se adauga orezul si se sareaza dupa gust.
Se toarna supa de pui/legume, se adauga mazarea si porumbul si se continua fierberea, la foc mic, pana cand orezul este suficient...
Drojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează volumul. Cernem făina într-un bol, adăugam drojdia dospită şi presărăm puţină făina peste....
Într-o tigaie, adăugăm 1-2 linguri cu ulei, punem carnea tocată şi acoperim cu un capac. Dacă este necesar amestecăm ocazional. Când începe să îşi schimbe culoarea adăugăm ardeii şi ceapa, busuiocul verde tocat şi condimentăm după gust cu sare şi piper....
Intr-un vas se pun branza, zaharul, ouale si iaurtul.
Se amesteca pentru omogenizare.
Intr-o tava de cuptor, unsa cu putin ulei, se intind cateva foi de placinta, se toarna compozitia, se adauga stafidele si se acopera cu foi.
Se unge placinta deasupra cu amestecul de ou si iaurt....
Se curata si se spala carnea foarte bine.
Intr-o oala mare se pune la fiert toata carnea si se toarna apa cat sa o acopere suficient.
Se spumuieste pe parcurs ori de cate ori este necesar.
Se pot adauga si morcovii. Dupa fierbere se scot intr-un vas si se acopera pentru a nu se...
Pieptul de pui si ciupercile se fierb in vase separate.
Se lasa sa se raceasca si se toaca marunt (Ciupercile se scurg bine de apa)
Se pun intr-un bol mai mare, se sareaza dupa gust si se adauga maioneza.
Se amesteca pentru omogenizare si se pastreaza la rece.
Pofta buna!
Se spala carnea si se pune la fiert.
Legumele se curata si se fierb la foc potrivit.
Cartofii se fierb separat, in coaja.
Dupa fierbere, se toaca totul marunt carnea si legumele, inclusiv gogosarii si castravetii (care trebuiesc bine scursi de zeama).
Se adauga mazarea si maslinele....
Se toaca carnea.
Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat.
Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena.
Se lasa la rece peste noapte, pentru a se intrepatrunde toate aromele.
Matele spalate si curatate bine se...
Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute.
Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si se leaga strans cu o sfoara.
Se pun intr-o cratita, se toarna zeama de varza si se pun la fiert la...
Se pregatesc chiftelutele din ingredientele date: carnea tocata, oua, usturoiul pisat, mararul tocat si condimentele dupa gust. Se obtine o compozitie omogena din care vom forma chiftelutele ce le vom praji la foc potrivit.
Intre timp se curata cartofii si se pun la fiert, in apa cu sare. Cand...
Se spala foarte bine carnea si se usuca cu un servet curat.
Se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust.
Se asaza intr-un vas de cuptor, se adauga sucul de rosii si o cana cu apa.
Se acopera vasul cu un capac si se pune la cuptor pentru 90 de minute, la o temperatura de 180 de grade....
Carnea curatata si spalata, se pune la fiert, in apa rece.
La nevoie, se aduna spuma formata.
Intre timp se toaca legumele si se adauga in oala cu carne. Cand aceasta din urma este bine fiarta, se sareaza dupa gust, se adauga sucul de rosii si borsul.
Se lasa sa dea ciorba in clocot de...
Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic.
Se imparte in bucati egale din care se vor intinde foile.
Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit.
Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente...
Se curata puiul si se pune la fiert la foc potrivit.
Se spumuieste ocazional.
Cartofii si morcovii (curatati) se adauga cand carnea se patrunde bine.
Se sareaza dupa gust si se continua fierberea atat cat este necesar.
Usturoiul se piseaza, se potriveste de gust cu sare si i se adauga...
Chec cu zmeura
Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma densa. Se adauga coaja de portocala, uleiul si laptele, amestecandu-se usor. Se presara praful de copt si faina si se mixeaza pana la omogenizarea completa. Compozitia obtinuta se toarna intr-o...
Chec cu nuca si portocala
Batem ouale spuma, adaugand putin cate putin, zaharul. Presaram coaja rasa de portocala, adaugam sucul de portocala si semintele pastaii de vanilie si amestecam usor. Turnam uleiul si laptele (putin cate putin fiecare, amestecand continuu). Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt...
Branzoaice
Cernem faina intr-un vas incapator. Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit 10-15 minute. Adaugam ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta. Cu ajutorul...
Chocolate Crinkles
Cele 70 de gr de unt se topesc la foc mic (intr-o craticioara). Se adauga ciocolata si se amesteca continuu, pana ce se incorporeaza complet. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pentru 5-10 minute (la temperatura camerei). In acest timp, oaule se mixeaza cu zaharul pana ce se...
Poale-n brau (prajite)
Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta, iar la final, uleiul. Se framanta un aluat moale, nelipicios. Se...
Drob
Ficatul se curata si se spala in apa rece. Se fierbe apoi si se clateste cu apa fierbinte pentru a inlatura spuma formata. Se trece prin masina de tocat ori se taie in cuburi mici. Se adauga ouale si mararul, ceapa verde si usturoiul taiate marunt. Se condimenteaza dupa gust cu sare...
Oua colorate de Paste
Oaule se degreseaza cu detergent si apa calda. Se asaza intr-o cratita intinsa si se adauga apa rece atat cat sa le acopere si sarea grunjoasa. Se fierb la foc mic, penrtu a evita craparea. Separat se pune la fiert apa pentru colorare. In vase micute (de preferat de inox) se adauga...
Sarmale
Ceapa tocata se caleste in putin ulei. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga sucul de rosii, orezul si mararul tocat marunt. Se amesteca usor, se adauga carnea tocata si se omogenizeaza compozitia. Cu ajutorul unei lingurite, umplem frunzele de vita/varza/tei cu cate...
Fasole facaluita
Se curata fasolea (daca este cazul), se spala bine si se lasa la hidratat, peste noapte sau cateva ore, intr-un vas cu apa rece, atat cat sa acopere toata cantitatea de boabe. Se clateste si se pune la fiert atat cat este necesar. O pasam apoi, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul...
Ciorba de pui cu taietei de casa
Fierbem tacamurile de pui (adunand spuma formata, ori de cate ori este necesar). Adaugam legumele tocate si le fierbem cam 20 de minute. Saram dupa gust, acrim cu bors si coloram cu suc de rosii, lasam sa dea in clocot si adaugam taieteii. Continuam fierberea inca 5 minute aproximativ....
Tochitura cu mamaliguta
Se taie carnea de porc in bucati potrivite si se pune la rumenit in putin ulei. Se adauga pieptul de pui taiat cuburi si carnatii, usturoiul feliat si se condimenteaza dupa gust. Se lasa la foc potrivit pana se patrunde bine toata carnea. Se adauga sucul de rosii si se fierbe inca 10...
Ciorba de pui cu smantana
Se taie carnea cuburi, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Se aduna spuma atunci cand este necesar. Se taie legumele si se adauga peste carne. Se continua fierberea pana sunt bine fierte. Se sareaza dupa gust si se acreste cu suc proaspat de lamaie. Se opreste focul si...
Varza calita cu carnati de casa
Se toaca varza marunt si se asaza intr-un vas de cuptor. Se adauga uleiul si se pune la cuptor. Se amesteca ocazional. Cand varza este bine patrunsa, se adauga sucul de rosii si se lasa la cuptor pana se rumeneste usor. Carnatii se prajesc separat si se servesc alaturi de varza...
Friptura de vita in sos de vin rosu
Se taie carnea cuburi. Se spala bine si se asaza intr-o tava de cuptor. Se stropeste cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se adauga usturoiul feliat sau toacat marunt, vinul rosu si sucul/bulionul. Se omogenizeaza totul si se da la cuptor pentru 90 de minte, la o...
Ciorba cu carne de porc
Se spala si se taie carnea in cuburi. Se pune la fiert (cu tot cu os) si se curata apa de spuma. Se toaca legumele si se adauga peste carne (cand aceasta din urma este bine fiarta). Se fierb la foc potrivit pentru 20-30 de minute. Se sareaza dupa gust si se adauga borsul si sucul de...
Cartofi copti cu carne
Carnea se spala si taie in cuburi mici. Optional (datorita timpilor diferiti de gatire) pulpa de porc se rumeneste usor inainte. Se asaza intr-un vas de yena incapator cuburile de carne, cartofii feliati sau taiati cuburi, ceapa si prazul, rosiile si cateva bucati de ghimbir. Se...
Orez cu pui si legume
Se taie puiul in bucati mici si se prajeste usor. Se adauga ceapa si prazul, ardeii tocati si se calesc 5-10 minute. Se adauga orezul si se sareaza dupa gust. Se toarna supa de pui/legume, se adauga mazarea si porumbul si se continua fierberea, la foc mic, pana cand orezul este suficient...
Rulouri cu mere
Drojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează volumul. Cernem făina într-un bol, adăugam drojdia dospită şi presărăm puţină făina peste....
Musaca cu carne de porc si cartofi
Într-o tigaie, adăugăm 1-2 linguri cu ulei, punem carnea tocată şi acoperim cu un capac. Dacă este necesar amestecăm ocazional. Când începe să îşi schimbe culoarea adăugăm ardeii şi ceapa, busuiocul verde tocat şi condimentăm după gust cu sare şi piper....
Placinta cu branza proaspata
Intr-un vas se pun branza, zaharul, ouale si iaurtul. Se amesteca pentru omogenizare. Intr-o tava de cuptor, unsa cu putin ulei, se intind cateva foi de placinta, se toarna compozitia, se adauga stafidele si se acopera cu foi. Se unge placinta deasupra cu amestecul de ou si iaurt....
Piftie
Se curata si se spala carnea foarte bine. Intr-o oala mare se pune la fiert toata carnea si se toarna apa cat sa o acopere suficient. Se spumuieste pe parcurs ori de cate ori este necesar. Se pot adauga si morcovii. Dupa fierbere se scot intr-un vas si se acopera pentru a nu se...
Salata de pui cu ciuperci
Pieptul de pui si ciupercile se fierb in vase separate. Se lasa sa se raceasca si se toaca marunt (Ciupercile se scurg bine de apa) Se pun intr-un bol mai mare, se sareaza dupa gust si se adauga maioneza. Se amesteca pentru omogenizare si se pastreaza la rece. Pofta buna!
Salata de pui cu legume si maioneza
Se spala carnea si se pune la fiert. Legumele se curata si se fierb la foc potrivit. Cartofii se fierb separat, in coaja. Dupa fierbere, se toaca totul marunt carnea si legumele, inclusiv gogosarii si castravetii (care trebuiesc bine scursi de zeama). Se adauga mazarea si maslinele....
Carnati de casa
Se toaca carnea. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat. Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena. Se lasa la rece peste noapte, pentru a se intrepatrunde toate aromele. Matele spalate si curatate bine se...
Sunca
Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute. Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si se leaga strans cu o sfoara. Se pun intr-o cratita, se toarna zeama de varza si se pun la fiert la...
Piure cu chiftelute
Se pregatesc chiftelutele din ingredientele date: carnea tocata, oua, usturoiul pisat, mararul tocat si condimentele dupa gust. Se obtine o compozitie omogena din care vom forma chiftelutele ce le vom praji la foc potrivit. Intre timp se curata cartofii si se pun la fiert, in apa cu sare. Cand...
Friptura de porc
Se spala foarte bine carnea si se usuca cu un servet curat. Se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust. Se asaza intr-un vas de cuptor, se adauga sucul de rosii si o cana cu apa. Se acopera vasul cu un capac si se pune la cuptor pentru 90 de minute, la o temperatura de 180 de grade....
Ciorba de pui
Carnea curatata si spalata, se pune la fiert, in apa rece. La nevoie, se aduna spuma formata. Intre timp se toaca legumele si se adauga in oala cu carne. Cand aceasta din urma este bine fiarta, se sareaza dupa gust, se adauga sucul de rosii si borsul. Se lasa sa dea ciorba in clocot de...
Turte
Pentru foi se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati egale din care se vor intinde foile. Acestea se coc pe o tava de aragaz, la foc potrivit. Dupa coacere, se inmoaie fiecare foaie de turta intr-un sirop pregatit din apa, zahar si esente...
Rasol de pui
Se curata puiul si se pune la fiert la foc potrivit. Se spumuieste ocazional. Cartofii si morcovii (curatati) se adauga cand carnea se patrunde bine. Se sareaza dupa gust si se continua fierberea atat cat este necesar. Usturoiul se piseaza, se potriveste de gust cu sare si i se adauga...