publicat la 15.10.2013
publicat la 12.10.2013
publicat la 10.10.2013
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza vegana cu soia si malai
Pentru blat am amestecat faina integrala cu faina de malai, drojdie, sare si un pahar de apa. Am framantat intocmai unui aluat obisnuit. Am lasat la dospit si intre timp mi-am pregatit ingredientele. Am pus soia la fiert pentru 15 minute, apoi am scurs apa din ea cu ajutorul unei furculite. Am...
Pizza quattro formaggi
Pentru blat am procedat intocmai cum am procedat la "Pizza cu fructe de mare" – aveti descris acolo pe larg realizarea blatului. Cat timp am lasat aluatul la dospit am dat pe razatoare cele 4 timpuri de branza. Eu am folosit mozzarella, cascaval afumat, branza emmentaler si...
Pizza cu fructe de mare
Vom incepe cu inceputul si anume vom prepara mai intai blatul din apa calduta amestecata cu putina drojdie in care vom adauga un praf de sare, unt la temperatura camerei si faina integrala. Framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se va mai lipi de maini si lasam la dospit intr-un loc...
Pizza cu ou fiert, porumb si ardei iute caramelizat
Pentru blat am folosit mix de faina neagra cu faina de secara si pentru ca imi doream un aluat pufos, am adaugat si iaurt. Deci am dizolvat drojdia in putina apa calda, am adaugat sare si busuioc si am inceput sa adaug si faina putin cate putin. Am framantat usor pana am obtinut un aluat pufos si...
Pizza taraneasca cu susan si ardei iute caramelizat
Am framantat aluatul mai intai amestecand drojdie in putina apa calda cu sare, iaurt si cimbru de data asta. Putin cate putin am adaugat faina integrala si am framantat cu mana pana am obtinut un aluat solid ca de paine care nu se mai lipea de mana. Am dat langa o sursa de caldura si am lasat...
Zacusca de vinete si ciuperci fara conservanti
Am dat rosiile pe razatoare si am dat cu ele intr-o cratita foarte incapatoare, la foc mic. Precizez ca rosiile nu le-am curatat de coaja. Le-am lasat pana au scazut cam un sfert si am adaugat si ceapa data si ea pe razatoare. Pentru ca imi plac mancarurile picante, nici aceasta zacusca nu putea...
Budinca de dovleac cu ciuperci
Am folosit o jumatate de dovleac marisor pe care crud l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Desigur ca puteti folosi ce cantitate de dovleac doriti, aceasta reteta nu este standard. Am pus dovleacul dat pe razatoare la foc mic intr-o cratita incapatoare cu putin ulei pentru wok. Nu este...
Orez brun aromat cu legume sote pregatite in ulei de porumb
Am pus la fiert porumbul – am folosit porumb proaspat, pe care l-am pus la fiert si cand a fost gata doar am curat boabele si am inlaturat coceanul. Pasul urmator a fost sa pregatesc fasolea verde la aburi – am folosit pastai proaspete, necongelate. Le-am curat, spalat si taiat pe...
Ardei iute caramelizat
Am inceput prin a taia cubulete fiecare ardei in parte, iarcand au fost toti gata pregatiti doar le-am dat drumul intr-o cratita in care am incins ulei de porumb. I-am lasat sa se prajeasca bine mereu fiind prin preajma si intorcand cu lingura in ei pentru ca altfel s-ar fi ars. Dupa...
Mini-pizza hawaiana
Pentru a obtine o pizza cat mai nutritiva am facut un aluat din amestec de faina neagra si faina de secara, imbunatatit cu iaurt. Am inceput prin a dizolva drojdia intr-o cana de apa calda, am adaugat sare dupa gust si nelipsitele mele condimente din blat – busuioc si piper alb. Pentru a...
Placinta de dovleac copt
Mai intai va trebui sa ne pragatim dovleacul copt. O sa dureze ceva pana coacem dovleacul, asa ca va trebui pregatit dinainte. Am pregatit placinta de dovleac din foi facute din albus de ou. Am pregatit cele doua foi separat astfel ca una am facut-o cu scortisoara macinata mare, iar pe...
Porc cu legume in stil asiatic
Am ales sa folosesc carne de porc si pentru ca doream sa gatesc in sitil asiatic, a trebuit sa gatesc carnea separat si legumele separat. Mai intai am spalat bine carnea de porc si am taiat-o cubulete dupa care am pus-o intr-o tigaie pe foc in care am incins cam doua lingurite de ulei pentru...
Ketch-up foarte picant facut in casa si fara conservant
Pentru a obtine acest ketch-up delicios mai intai am dat rosiile si ardeiul capia pe razatoare si impreuna cu o lingura de sare grunjoasa le-am dat drumul sa fiarba intr-o oala incapatoare fara ulei, doar in suc propriu. Pentru ca am ocolit conservantii a fost nevoie sa fierb destul de mult...
Bruschette cu zacusca tartinabila si ou fiert
Eu am ales sa pun rapid cateva felii de paine integrala la toseter si apoi sa tai fiecare felie de paine in trei parti. Am pus intre timp si doua oua la fiert. Pe fiecare felie am intins zacusca tartinabila facuta in casa Peste zacusca am asezat cate o felie de cas proaspat. Pe unele am...
Branza cu verdeata, facuta in casa
Am folosit lapte gras de la ferma – cum am mai spus, evit laptele din comert. Am pus la fiert si in momentul in care a dat in clocot a si inceput procesul de separare a zerului de branza. Am strecurat branza de zer printr-o sita si am lasat-o la scurs in sita. Intre timp am taiat...
Maioneza facuta in casa cu ulei de masline
Ca sa obtin o maioneza consistenta si robusta ca textura in primul rand am separat galbenusul de albus. Am avut nevoie de un singur galbenus. Am frecat galbenusul crud cu putin ulei de masline (2-3 picaturi pentru inceput) si am frecat cu o lingura de lemn pana ce uleiul a fost absorbit de ou....
Cartofi copti si umpluti ca de la fast-food, doar ca mai sanatosi
Ca sa facem cartofi umpluti o sa avem nevoie de niste cartofi destul de mari. Am spalat bine pe coaja sub un jet de apa, apoi am pregatit doua tavi de cozonac pe care le-am uns cu ulei. Inainte de a aseza cartofii in tavi, i-am uns si pe ei bine de tot cu ulei si am dat cele doua tavi...
Ciorbita de perisoare din carne de manzat
Mai intai am pus apa sa fiarba intr-o oala incapatoare si in ea am taiat niste rosii foarte bine coapte, dar decojite inainte. Urmatorul pas a fost sa pun orezul la fiert intr-o craticioara, mai exact am pus la prefiert 150 de grame de orez pe care l-am lasat doar pana ce apa a dat in clocot....
Briose cu struguri negri si ciocolata
Intai am pregatit boabele de strugure, le-am spalat in cateva jeturi de apa pentru a elimina toate impuritatile si le-am lasat pe un prosop de hartie la scurs. Doresc sa mentionez ca vom folosi boabele de struguri intregi, cu tot pielita si samburi – nu vor crea disconfort la savurat...
Quiche cu macrou si conopida
Pentru compozitie am folosit fileuri de macrou dezosat pe care doar le-am curatat de piele si le-am taiat cubulete. Am luat o mana de pastai de fasole si le-am taiat si pe ele cubulete, alaturi de ardei capia, ceapa si conopida la fel, taiata si ea cubulete. M-am gandit ca ar fi tare bun si un...
Prajitura cu mac si crema de gris
Am inceput prin a bate separat albusurile de galbenusuri pentru a obtine blatul acesta pufos. Albusurile le-am batut spuma tare ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul si am tot batut cu mixerul pana s-a format compozitia aceea fina si densa de-ti vine s-o mananci goala. Apoi am batut si...
Dovleac copt – un deliciu
In principiu ne referim la dovleacul placintar, insa nu este singurul tip de dovleac comestibil. Dovleacul il putem coace in cuptor, intreg sau sectionat in functie de marimea lui. Pentru a face acest lucru avem nevoie de o tava – de preferabil intinsa – in care sa pregatim...
Salata de fasole verde
Pentru a face salata am avut nevoie de cateva pasati de fasole, eu am avut fasole galbena din aceea la sir. Am taiat capetele pasatilor, am taiat apoi tecile pe jumate, le-am spalat si le-am azvarlit intr-o cratita le fiert. Ca intotdeauna recomand si acum gatitul sanatos si anume nu vom fierbe...
Muschi de porc impanat la cuptor
Astea fiind spuse, am luat o bucata de un kilogram de muschi de porc pe care am taiat-o in doua si am crestat-o din loc in loc ca sa pot introduce felii subtiri de usturoi. O parte din feliutele de usturoi le-am imprastiat si prin tava, iar cu o parte am impanat carnea. Apoi am condimentat...
Covrigei de casa cu cascaval si seminte de in
Am pregatit un aluat din faina neagra, unt, lapte batut, mult cascaval, oua, drojdie si apa. Am dat cascavalul pe razatoare, am adaugat condimente – fiindca imi doream sa obtin niste covrigei foarte aromati – si semintele de in. Am framantat bine aceasta compozitie pana am obtinut...
Shaorma de casa cu carne de curcan
Mai intai si mai intai m-am apucat de facut maioneza. Evit pe cat se poate preparatele din comert, stim cu totii cat de nocive sunt. De altfel eu nu tin maioneza cumparata in casa. Am facut maioneza dintr-un galbenus de ou frecat cu ulei de masline. Dupa ce am facut maioneza, am amestecat-o cu...
Zacusca tartinabila
Am curatat vinetele si dovleceii de coaja si le-am taiat pe fiecare felii, nici prea groase, dar nici prea subtiri. La fel am procedat si cu morcovii, ardeiul capia, rosiile si ceapa. In ceea ce priveste rosiile, vreau sa mentionez ca nu le-am curatat de pielita. Mi-am pregatit o tava intinsa...
Salata orientala cu seminte de chimen
Pentru aceasta salata am folosit cartofi fierti si oua fierte dupa metoda clasica. Cartofii i-am taiat cubulete, iar ceapa si ouale le-am taiat felii in forma de semiluna. Am imbunatatit aceasta salata cu patrunjel, o lingura de ulei de masline, o lingurita de otet balsamic, seminte de chimen,...
Mamaliguta cu branza si smantana
Pentru mamaliguta am pus apa la fiert cu un praf de sare, iar cand apa a ajuns aproape de punctul de fierbere, am adaugat malaiul in ploaie. Am mai intors mamaliga cu o lingura de lemn pentru a omogeniza malaiul si a evita formarea cocoloaselor. Eu am ales sa fac mamaliga sa fie un pic mai tare....
Ciuperci intregi coapte
Am folosit ciuperci Champignon pe care le-am curatat si carora le-am scos piciorusele. Inainte de a aseza ciupercile intregi in tigaie le-am condimentat cu chilli, maghiran, piper alb si piper verde. Am pus tigaia la foc, i-am pus si capacul si am lasat ciupercile sa se inabuse la abur. Va fi...