Cartofi Frantuzesti

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2011 | 13388 vizualizari

 

Foarte buni!!!:)

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi
  • 4 oua fierte
  • 3 oua crude
  • 4 linguri smantana
  • 200 g cascaval
  • jumatate ruda salam
  • putina margarina
  • putin pesmet
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Frantuzesti:

Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie felii subtiri si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10-15 minute(pana cand furculita intra usor in ei).Salamul se curata si se da pe razatoare pe ochiul mare,la fel si cascavalul.Ouale se curata de coaja si se sfaramiteaza cu o furculita.Cele 3 oua crude se bat si se amesteca cu cele 4 linguri de smantana si putina sare.Luam o tava rotunda pe care o tapetam cu margarina iar apoi cu pesmet.Se pun in straturi feliile de cartofi,apoi presaram ouale sfaramitate(deasupra oualelor presaram putina sare),salamul,cascaval si un sfert din compozitia de oua cu smantana(procedam asa pana la ultimul strat).Peste ultimul strat(stratul de cartofi)se torna ce a mai ramas din compozitia de oua si se presara cateva bucatele de margarina.Se da la cuptor timp de 40-50 de minute.Inainte cu cateva minute de a fii gata cartofii,scoatem tava din cuptor,presaram putin cascaval si o mai lasam la cuptor pana cand acesta se topeste.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

Ouale sfaramitate si salamul se impart in doua parti egale,iar cascavalul si compozitia de smantana cu oua se imparte in trei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patate duchesse