O reteta by Ruxy Rux! Multumesc frumos draga mea! Eu am inlocuit branza sarata cu branza dulce, dar si asa a iesit foarte buna!
Aluatul:
Punem intr-un vas drojdia, sarea, putina apa calduta si zaharul.
Omogenizam, apoi adaugam uleiul, faina si apa putin cate putin(mi-e mi-a intrat aproximativ 100 ml apa).
Framantam pana obtinem un aluat perfect, care nu se lipeste de maini.
Umplutura:
Branzica se faramiteaza cu o furculita, apoi adaugam zaharul, ouale si coaja rasa de lamaie.
Dupa ce am terminat umplutura ne ocupam de aluat.
Impartim aluatul in 3 parti egale, apoi intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire, punem umplutura pe mijloc apoi o impaturim parte peste parte si o incretim usor.
Punem bucatile de placinta una langa alta, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ulei.
Dam tava la cuptorul incins pentru cca. 20 de minute, sau pana se rumeneste usor deasupra.
Dupa ce s-a rumenit putin, pregatim Sosul amestecand iaurtul cu zaharul si oul.
Turnam compozitia de iaurt deasupra poi intepam din loc in loc cu o furculita(eu am uitat sa o intep, dar nu a avut nimic).
Dam tava din nou la cuptor si mai lasa cca. 25-30 de minute pana prinde culoare.
Se serveste calda sau rece.
Sa aveti pofta!
1
Aluatul nu se lasa la dospit!
2
Tava folosita de mine are dimensiunea de 30/23 cm.