Chec "Ochi de pisica"

de Angelina_Elena in Prajituri, 25 Oct 2012 | 5642 vizualizari

 

Reteta este preluata din revista "Click Pofta Buna!"

 

INGREDIENTE

  • 150 unt
  • 150 g zahar pudra
  • 225 g faina
  • 4 oua mari
  • 2 linguri cacao
  • 15 linguri lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 12-16 biscuiti fragezi
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Ochi de pisica":

Untul moale se mixeaza spuma cu zaharul pudra.

Adaugam treptat galbenusurile si laptele.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia precedenta, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.

Faina cernuta se amesteca cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam treptat peste compozitia de albusuri cu unt, zahar si lapte.

Din aluatul astfel obtinut pastram 2-3 linguri, iar restul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Biscuitii se lipesc cate doi cu gem de prune, apoi se aseaza oblic de-a lungul tavii, pe mijloc, in doua randuri, apasandu-i usor in aluat.

Restul de aluat se pune peste biscuiti, se uniformizeaza apoi se da tava la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.

Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca in tava, apoi in scoatem si il taiem feliute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de chec cu diametrul de 25/11 cm.

2

Folositi biscuiti de dimensiuni mai mici, ai mei au fost cam maricei.

3

Eu am folosit biscuitii ramasi de saptamana trecuta, 10 la numar, dar puteti pune mai multi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Ochi de pisica"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf aromat