Reteta este preluata din revista "Click Pofta Buna!"
Untul moale se mixeaza spuma cu zaharul pudra.
Adaugam treptat galbenusurile si laptele.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia precedenta, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.
Faina cernuta se amesteca cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam treptat peste compozitia de albusuri cu unt, zahar si lapte.
Din aluatul astfel obtinut pastram 2-3 linguri, iar restul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.
Biscuitii se lipesc cate doi cu gem de prune, apoi se aseaza oblic de-a lungul tavii, pe mijloc, in doua randuri, apasandu-i usor in aluat.
Restul de aluat se pune peste biscuiti, se uniformizeaza apoi se da tava la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.
Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca in tava, apoi in scoatem si il taiem feliute.
Pofta buna!
1
Am folosit o tava de chec cu diametrul de 25/11 cm.
2
Folositi biscuiti de dimensiuni mai mici, ai mei au fost cam maricei.
3
Eu am folosit biscuitii ramasi de saptamana trecuta, 10 la numar, dar puteti pune mai multi.