Dea_Dea

5

Bucataras
senzational

Deva

Bucataras din 20.03.2013

RETETE431
PRIETENI284
Retete / Dulciuri

Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane

In Prajituri la 18 Apr 2013

BLATUL: Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de...

Tort PRIMAVARA

In Torturi la 18 Apr 2013

BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine cu o spatula si se pune in tava rotunda (24...

Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100

In Torturi la 14 Apr 2013

BLAT: Albusurile si apa se bat cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile  frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt .Se omogenizeaza cu spatula...

Gogosi a la mama

In Prajituri la 12 Apr 2013

Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se...

Budinca de branza cu fructe goji uscate

In Prajituri la 9 Apr 2013

Branza se amesteca bine cu zaharul si esentele se incorporeza oul si se omogenizeaza. Se adauga grisul se amesteca apoi  fructele goji si se pun in tava (20x20) cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 20 -30 min , pana isi schimba culoarea in auriu .

Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav

In Torturi la 8 Apr 2013

BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu diametrul de 26 cm unsa cu...

Crema fina de branza si ness cu prune si frisca

In Dulciuri la 6 Apr 2013

Branza se amesteca bine bine cu zaharul si nesul. Batem frisca, jumatate amestecam cu crema de branza jumatate pastram Prunele le taiam in jumatate. Se pune un rand de crema de branza, jumatati de pruna, frisca, pruna, crema de branza si frisca!!

Prajitura cu crema de castane

In Prajituri la 4 Apr 2013

Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se amesteca cu faina, cacao si praful de copt. Se pune in tava (20x20) cu hartie de copt 35-40 minute la foc potrivit. Se...

Prajitura de ciocolata si ghimbir

In Prajituri la 3 Apr 2013

Se pune margarina si ciocolata intr-o cratita la topit, cand s-au topit s ia 3-4 linguri pentru glazurare. Se bat ouale intr-un castron cu zaharul , pana cand se topeste zaharul, se adauga putin cate putin uleiul. Se adauga amestecul de margarina si ciocolata, se omogenizeaza si se adauga...

Ganache de ciocolata cu frisca aromata

In Prajituri la 1 Apr 2013

Ganache: Frisca se pune pe abur sa se infierbante, se adauga ciocolata rupta bucatele , si se omogenizeaza. Cand este topita ciocolata , se pun pe foc la fiert 3-4 min, se ia de pe foc si se lasa la racit . Se da la frigider 30 min apoi se bate cu mixerul, spuma. In frisca cealalta se pune...

Tort METROU

In Torturi la 30 Mar 2013

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt. La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt...

Tort de gris cu lapte de soia

In Dulciuri la 28 Mar 2013

Laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de rom. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie , mestecand continuu pana se ingroasa. Se imparte compozitia in doua, in una se pune nuca de cocos iar in cealalta cacaua. Intr-un vas rotund se pune un rand de gris cu cocos, se unge cu...

Tort cu sticksuri de ciocolata

In Torturi la 27 Mar 2013

BLATUL Faina, cacaoa, nuca macinata, ciocolata rasa si praful de copt, le amestecam pe toate intr-un castron. 5 albusuri cu apa si praful de sare le batem bine pana se fac spuma, adaugam zaharul si apoi galbenusurile frecate cu ulei. La final incorporam compozitia de faina, cacao,...

Pasta de zahar

In Torturi la 27 Mar 2013

Se hidratateaza gelatina in apa, o lasati sa se "umfle" aproximativ 10 minute, apoi o topiti pe aburi (sau in cuptorul cu microunde) impreuna cu mierea,  apoi adaugam uleiul (care ar trebui sa fie in stare semi-solida) si omogenizam. Intr-un castron punem 2 linguri de zahar...

Tort cu ciocolata si visine

In Torturi la 27 Mar 2013

BLAT: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) si se da la copt cam 45 minute in cuptorul preincalzit (foc potrivit). Se lasa la...

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata si smantana

In Prajituri la 26 Mar 2013

Reteta de preparare a papanasilor Branza se mixeaza bine cu zaharul, se adauga 200 ml de smantana, ouale, coaja de lamaie , esenta de vanilie si se omogenizeaza. treptat se incorporeaza faina pana devine un aluat care se poate intinde cu sucitorul. Uleiul se pune la incins, se intinde...

Savarine dospite

In Prajituri la 25 Mar 2013

Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa la dospit 30 minute, apoi se pune in forme unse si se mai lasa inca 15 minute.Se dau la cuptor si se coc 15 minute. Cuptorul trebuie preincalzit (foc potivit).  Dupa ce se racesc se taie un capacel. SIROP: Apa cu zaharul se pun pe...

Prajiturele cu branza si spuma de ou

In Prajituri la 25 Mar 2013

Se amesteca branza cu zaharul si 1 ou, se pune in forme de inimioara unse, se da la cuptor pana se intareste putin cam (15-20 min) Un ou se separa, din galbenus am facut un sos (galbenus +iaurt), iar albusul se bate spuma. Se scot prajiturelele se pune sosul de iaurt si galbenus iar desupra...

Tort cu budinca de casa, frisca si fructe

In Torturi la 25 Mar 2013

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se mixeaza, iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si se pune in tava unsa (diametru de 24 cm) Cuptorul trebuie sa fie preincalzit...

Pseudo Amandine

In Prajituri la 25 Mar 2013

Se preincalzeste cuptorul, focul sa fie potrivit. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine ca o bezea. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul si iaurtul. Se toarna peste albusurile batute, iar la final se adauga macul. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt...

Tort rapid

In Torturi la 24 Mar 2013

Se preincalzeste cuptorul, focul sa fie potrivit. Se unge tava cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt BLAT: Se bat albusurile spuma, am adaugat zaharul, am batut pana a devenit o spuma lucioasa (bezea), am adaugat si galbenusurile, apoi am adaugat nuca, am amestecat si am pus in tava unsa...

Bounty

In Prajituri la 23 Mar 2013

BLAT: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final, faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza se pune in tava unsa (20x30) si se da la cuptorul preincalzit 40 minute. Dupa ce este copt se scoate pe gratar la racit....

Diplomat de mere

In Torturi la 22 Mar 2013

Am curatat merele, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu zaharul si scortisoara, am pus apa doar cat sa le acopere. Cand s-au inmuiat le-am lasat sa se raceasca le-am scurs si le-am facut pireu cu blender-ul. Am pastrat din sirop pentru insiroparea blatului. Am facut blatul si l-am...

Amandine

In Prajituri la 22 Mar 2013

BLAT: Albusurile cu apa  se bat spuma tare impreuna cu zaharul.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,la urma faina amestecata cu cacao.Se pune la copt in tava cu hartie de copt cam 40 min la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua. CREMA: Totul se amesteca la...

Briose cu biscuiti integrali

In Prajituri la 22 Mar 2013

Se freaca oul cu zaharul bine bine , se adauga uleiul , apoi iaurtul si se omogenizeaza.Biscuitii nuca de cocos se amesteca impreuna si se incorporeaza in compozitia cu ou. Se pune in forme unse si se da la cuptor cam 30 min. Mie mi-au iesit vreo 16 cred :)

Maxi briosa

In Prajituri la 22 Mar 2013

Se rade ciocolata, se amesteca cu faina cernuta, praful de copt si cacao. Separat se bate oul , se adauga zaharul, uleiul si iaurtul , se omogenizeaza. Se adauga amestecul de ciocolata , se omogenizeaza si se pune in forma de briose. Eu am pus in tava de paine tapetata cu hartie de copt, se...

Piersicute

In Prajituri la 22 Mar 2013

 Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul putin cate putin,apoi se adauga coaja de lamaie,vanilia, praful de copt si faina. Se framanta, se fac bobite se pun in tava si se dau la cuptorul preincalzit vreo 20-25 min.Cand sunt reci se scobesc in mijloc.     UMPLUTURA:...

Briose cu cocos

In Prajituri la 22 Mar 2013

BLAT Se bat albuseurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa, se adauga galbenusurile, iar apoi se pune nuca de cocos. Se omogenizeaza si se pun in forme de briose (am pus in forme mai maricele si mi-au iesit 5 briose).Eu am pus in forme de silicom si apoi...

Prajitura Metrou

In Prajituri la 21 Mar 2013

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt. La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt...

Prajitura cu mac, nuca de cocos si biscuiti

In Prajituri la 21 Mar 2013

Blat: Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul, am batut bine, apoi am adaugat galbenusurile, macul, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Am dat la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt (30x20) cam 40-45 minute, pana trece testul scobitorii. Blatul se lasa la racit,...

Afisate 151 - 180 din 188 retete    

Postari recente

publicat la 25.04.2020

Cartofi cu cascaval la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]