BLATUL:
Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de...
BLAT:
Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine cu o spatula si se pune in tava rotunda (24...
BLAT:
Albusurile si apa se bat cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt .Se omogenizeaza cu spatula...
Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se...
Branza se amesteca bine cu zaharul si esentele se incorporeza oul si se omogenizeaza.
Se adauga grisul se amesteca apoi fructele goji si se pun in tava (20x20) cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 20 -30 min , pana isi schimba culoarea in auriu .
BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava cu diametrul de 26 cm unsa cu...
Branza se amesteca bine bine cu zaharul si nesul. Batem frisca, jumatate amestecam cu crema de branza jumatate pastram
Prunele le taiam in jumatate.
Se pune un rand de crema de branza, jumatati de pruna, frisca, pruna, crema de branza si frisca!!
Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se amesteca cu faina, cacao si praful de copt.
Se pune in tava (20x20) cu hartie de copt 35-40 minute la foc potrivit. Se...
Se pune margarina si ciocolata intr-o cratita la topit, cand s-au topit s ia 3-4 linguri pentru glazurare.
Se bat ouale intr-un castron cu zaharul , pana cand se topeste zaharul, se adauga putin cate putin uleiul. Se adauga amestecul de margarina si ciocolata, se omogenizeaza si se adauga...
Ganache:
Frisca se pune pe abur sa se infierbante, se adauga ciocolata rupta bucatele , si se omogenizeaza. Cand este topita ciocolata , se pun pe foc la fiert 3-4 min, se ia de pe foc si se lasa la racit . Se da la frigider 30 min apoi se bate cu mixerul, spuma.
In frisca cealalta se pune...
Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt.
La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt...
Laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de rom. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie , mestecand continuu pana se ingroasa.
Se imparte compozitia in doua, in una se pune nuca de cocos iar in cealalta cacaua.
Intr-un vas rotund se pune un rand de gris cu cocos, se unge cu...
BLATUL
Faina, cacaoa, nuca macinata, ciocolata rasa si praful de copt, le amestecam pe toate intr-un castron. 5 albusuri cu apa si praful de sare le batem bine pana se fac spuma, adaugam zaharul si apoi galbenusurile frecate cu ulei. La final incorporam compozitia de faina, cacao,...
Se hidratateaza gelatina in apa, o lasati sa se "umfle" aproximativ 10 minute, apoi o topiti pe aburi (sau in cuptorul cu microunde) impreuna cu mierea, apoi adaugam uleiul (care ar trebui sa fie in stare semi-solida) si omogenizam.
Intr-un castron punem 2 linguri de zahar...
BLAT:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) si se da la copt cam 45 minute in cuptorul preincalzit (foc potrivit). Se lasa la...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se mixeaza bine cu zaharul, se adauga 200 ml de smantana, ouale, coaja de lamaie , esenta de vanilie si se omogenizeaza. treptat se incorporeaza faina pana devine un aluat care se poate intinde cu sucitorul.
Uleiul se pune la incins, se intinde...
Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa la dospit 30 minute, apoi se pune in forme unse si se mai lasa inca 15 minute.Se dau la cuptor si se coc 15 minute. Cuptorul trebuie preincalzit (foc potivit).
Dupa ce se racesc se taie un capacel.
SIROP:
Apa cu zaharul se pun pe...
Se amesteca branza cu zaharul si 1 ou, se pune in forme de inimioara unse, se da la cuptor pana se intareste putin cam (15-20 min)
Un ou se separa, din galbenus am facut un sos (galbenus +iaurt), iar albusul se bate spuma.
Se scot prajiturelele se pune sosul de iaurt si galbenus iar desupra...
Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se mixeaza, iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si se pune in tava unsa (diametru de 24 cm)
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit...
Se preincalzeste cuptorul, focul sa fie potrivit.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine ca o bezea. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul si iaurtul. Se toarna peste albusurile batute, iar la final se adauga macul. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt...
Se preincalzeste cuptorul, focul sa fie potrivit. Se unge tava cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt
BLAT: Se bat albusurile spuma, am adaugat zaharul, am batut pana a devenit o spuma lucioasa (bezea), am adaugat si galbenusurile, apoi am adaugat nuca, am amestecat si am pus in tava unsa...
BLAT:
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final, faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza se pune in tava unsa (20x30) si se da la cuptorul preincalzit 40 minute. Dupa ce este copt se scoate pe gratar la racit....
Am curatat merele, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu zaharul si scortisoara, am pus apa doar cat sa le acopere.
Cand s-au inmuiat le-am lasat sa se raceasca le-am scurs si le-am facut pireu cu blender-ul. Am pastrat din sirop pentru insiroparea blatului.
Am facut blatul si l-am...
BLAT:
Albusurile cu apa se bat spuma tare impreuna cu zaharul.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,la urma faina amestecata cu cacao.Se pune la copt in tava cu hartie de copt cam 40 min la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua.
CREMA:
Totul se amesteca la...
Se freaca oul cu zaharul bine bine , se adauga uleiul , apoi iaurtul si se omogenizeaza.Biscuitii nuca de cocos se amesteca impreuna si se incorporeaza in compozitia cu ou. Se pune in forme unse si se da la cuptor cam 30 min.
Mie mi-au iesit vreo 16 cred :)
Se rade ciocolata, se amesteca cu faina cernuta, praful de copt si cacao.
Separat se bate oul , se adauga zaharul, uleiul si iaurtul , se omogenizeaza. Se adauga amestecul de ciocolata , se omogenizeaza si se pune in forma de briose.
Eu am pus in tava de paine tapetata cu hartie de copt, se...
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul putin cate putin,apoi se adauga coaja de lamaie,vanilia, praful de copt si faina. Se framanta, se fac bobite se pun in tava si se dau la cuptorul preincalzit vreo 20-25 min.Cand sunt reci se scobesc in mijloc.
UMPLUTURA:...
BLAT
Se bat albuseurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa, se adauga galbenusurile, iar apoi se pune nuca de cocos. Se omogenizeaza si se pun in forme de briose (am pus in forme mai maricele si mi-au iesit 5 briose).Eu am pus in forme de silicom si apoi...
Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt.
La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt...
Blat:
Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul, am batut bine, apoi am adaugat galbenusurile, macul, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Am dat la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt (30x20) cam 40-45 minute, pana trece testul scobitorii. Blatul se lasa la racit,...
Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane
BLATUL: Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de...
Tort PRIMAVARA
BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine cu o spatula si se pune in tava rotunda (24...
Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100
BLAT: Albusurile si apa se bat cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt .Se omogenizeaza cu spatula...
Gogosi a la mama
Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se...
Budinca de branza cu fructe goji uscate
Branza se amesteca bine cu zaharul si esentele se incorporeza oul si se omogenizeaza. Se adauga grisul se amesteca apoi fructele goji si se pun in tava (20x20) cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 20 -30 min , pana isi schimba culoarea in auriu .
Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav
BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu diametrul de 26 cm unsa cu...
Crema fina de branza si ness cu prune si frisca
Branza se amesteca bine bine cu zaharul si nesul. Batem frisca, jumatate amestecam cu crema de branza jumatate pastram Prunele le taiam in jumatate. Se pune un rand de crema de branza, jumatati de pruna, frisca, pruna, crema de branza si frisca!!
Prajitura cu crema de castane
Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se amesteca cu faina, cacao si praful de copt. Se pune in tava (20x20) cu hartie de copt 35-40 minute la foc potrivit. Se...
Prajitura de ciocolata si ghimbir
Se pune margarina si ciocolata intr-o cratita la topit, cand s-au topit s ia 3-4 linguri pentru glazurare. Se bat ouale intr-un castron cu zaharul , pana cand se topeste zaharul, se adauga putin cate putin uleiul. Se adauga amestecul de margarina si ciocolata, se omogenizeaza si se adauga...
Ganache de ciocolata cu frisca aromata
Ganache: Frisca se pune pe abur sa se infierbante, se adauga ciocolata rupta bucatele , si se omogenizeaza. Cand este topita ciocolata , se pun pe foc la fiert 3-4 min, se ia de pe foc si se lasa la racit . Se da la frigider 30 min apoi se bate cu mixerul, spuma. In frisca cealalta se pune...
Tort METROU
Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt. La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt...
Tort de gris cu lapte de soia
Laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de rom. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie , mestecand continuu pana se ingroasa. Se imparte compozitia in doua, in una se pune nuca de cocos iar in cealalta cacaua. Intr-un vas rotund se pune un rand de gris cu cocos, se unge cu...
Tort cu sticksuri de ciocolata
BLATUL Faina, cacaoa, nuca macinata, ciocolata rasa si praful de copt, le amestecam pe toate intr-un castron. 5 albusuri cu apa si praful de sare le batem bine pana se fac spuma, adaugam zaharul si apoi galbenusurile frecate cu ulei. La final incorporam compozitia de faina, cacao,...
Pasta de zahar
Se hidratateaza gelatina in apa, o lasati sa se "umfle" aproximativ 10 minute, apoi o topiti pe aburi (sau in cuptorul cu microunde) impreuna cu mierea, apoi adaugam uleiul (care ar trebui sa fie in stare semi-solida) si omogenizam. Intr-un castron punem 2 linguri de zahar...
Tort cu ciocolata si visine
BLAT: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) si se da la copt cam 45 minute in cuptorul preincalzit (foc potrivit). Se lasa la...
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata si smantana
Reteta de preparare a papanasilor Branza se mixeaza bine cu zaharul, se adauga 200 ml de smantana, ouale, coaja de lamaie , esenta de vanilie si se omogenizeaza. treptat se incorporeaza faina pana devine un aluat care se poate intinde cu sucitorul. Uleiul se pune la incins, se intinde...
Savarine dospite
Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa la dospit 30 minute, apoi se pune in forme unse si se mai lasa inca 15 minute.Se dau la cuptor si se coc 15 minute. Cuptorul trebuie preincalzit (foc potivit). Dupa ce se racesc se taie un capacel. SIROP: Apa cu zaharul se pun pe...
Prajiturele cu branza si spuma de ou
Se amesteca branza cu zaharul si 1 ou, se pune in forme de inimioara unse, se da la cuptor pana se intareste putin cam (15-20 min) Un ou se separa, din galbenus am facut un sos (galbenus +iaurt), iar albusul se bate spuma. Se scot prajiturelele se pune sosul de iaurt si galbenus iar desupra...
Tort cu budinca de casa, frisca si fructe
Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se mixeaza, iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si se pune in tava unsa (diametru de 24 cm) Cuptorul trebuie sa fie preincalzit...
Pseudo Amandine
Se preincalzeste cuptorul, focul sa fie potrivit. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine ca o bezea. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul si iaurtul. Se toarna peste albusurile batute, iar la final se adauga macul. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt...
Tort rapid
Se preincalzeste cuptorul, focul sa fie potrivit. Se unge tava cu unt sau se tapeteaza cu hartie de copt BLAT: Se bat albusurile spuma, am adaugat zaharul, am batut pana a devenit o spuma lucioasa (bezea), am adaugat si galbenusurile, apoi am adaugat nuca, am amestecat si am pus in tava unsa...
Bounty
BLAT: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, iar la final, faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza se pune in tava unsa (20x30) si se da la cuptorul preincalzit 40 minute. Dupa ce este copt se scoate pe gratar la racit....
Diplomat de mere
Am curatat merele, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu zaharul si scortisoara, am pus apa doar cat sa le acopere. Cand s-au inmuiat le-am lasat sa se raceasca le-am scurs si le-am facut pireu cu blender-ul. Am pastrat din sirop pentru insiroparea blatului. Am facut blatul si l-am...
Amandine
BLAT: Albusurile cu apa se bat spuma tare impreuna cu zaharul.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,la urma faina amestecata cu cacao.Se pune la copt in tava cu hartie de copt cam 40 min la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua. CREMA: Totul se amesteca la...
Briose cu biscuiti integrali
Se freaca oul cu zaharul bine bine , se adauga uleiul , apoi iaurtul si se omogenizeaza.Biscuitii nuca de cocos se amesteca impreuna si se incorporeaza in compozitia cu ou. Se pune in forme unse si se da la cuptor cam 30 min. Mie mi-au iesit vreo 16 cred :)
Maxi briosa
Se rade ciocolata, se amesteca cu faina cernuta, praful de copt si cacao. Separat se bate oul , se adauga zaharul, uleiul si iaurtul , se omogenizeaza. Se adauga amestecul de ciocolata , se omogenizeaza si se pune in forma de briose. Eu am pus in tava de paine tapetata cu hartie de copt, se...
Piersicute
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul putin cate putin,apoi se adauga coaja de lamaie,vanilia, praful de copt si faina. Se framanta, se fac bobite se pun in tava si se dau la cuptorul preincalzit vreo 20-25 min.Cand sunt reci se scobesc in mijloc. UMPLUTURA:...
Briose cu cocos
BLAT Se bat albuseurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa, se adauga galbenusurile, iar apoi se pune nuca de cocos. Se omogenizeaza si se pun in forme de briose (am pus in forme mai maricele si mi-au iesit 5 briose).Eu am pus in forme de silicom si apoi...
Prajitura Metrou
Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt. La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt...
Prajitura cu mac, nuca de cocos si biscuiti
Blat: Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul, am batut bine, apoi am adaugat galbenusurile, macul, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Am dat la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt (30x20) cam 40-45 minute, pana trece testul scobitorii. Blatul se lasa la racit,...