Criss

6

Bucataras
Chef

Targu Mures

Bucataras din 13.07.2010

RETETE542
PRIETENI255
Retete / Dulciuri

Tort cu iaurt si nectarine - Reteta numarul 100!!

In Torturi la 3 Aug 2011

Pentru blat, maruntim biscuitii, ii amestecam cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit. Pe tava pe care vom pune tortul, asezam inelul detasabil al unei forme de tort, punem biscuitii si ii intindem cu lingura, astfel incat sa obtinem un aluat. Punem tava la frigider, timp in...

Clafoutis cu piersici

In Dulciuri la 3 Aug 2011

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseza piersicile si se da la cuptor cam 30 minute pana se rumeneste.Se pudreaza cu zahar.

Inghetata de piersici

In Dulciuri la 2 Aug 2011

Galbenusurile si zaharul le batem cu mixerul pana se albesc si isi dubleaza voumul. Apoi turnam peste ele laptele si punem la fiert pe foc mic, amestecand. In momentul in care da semne ca se ingroasa crema, luam de pe foc sa nu se taie si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam piersicile...

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 20 Iun 2011

Cum prepar eu dulceata de cirese : Se spala ciresele, se indeparteaza coditele si se scot samburii. Cele doua plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguri de zahar, se toarna peste cirese si se amesteca bine. Se pun ciresele la foc mic amestecand in continuu. Cand incep sa fiarba, se adauga tot...

Clafoutis cu cirese

In Prajituri la 17 Iun 2011

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseza ciresele si se da la cuptor cam 30 minute pana se rumeneste.Se pudreaza cu zahar.

Cheesecake cu capsuni

In Prajituri la 16 Iun 2011

Biscuitii se pun in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul si untul topit. Compozitia rezultata se intinde pe fundul unei forme de tort si se pune in cuptor pentru 5 minute, timp in care pregatim crema Mixam ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie pana isi dubleaza volumul si se topeste...

Cupcakes

In Prajituri la 7 Iun 2011

Se bat ouale, se adauga zaharul, vanilia,  uleiul, laptele si in final faina amestecata cu praful de copt. Compozitia nu trebuie sa curga de pe palele mixerului, astfel incat daca e prea moale, se mai adauga o lingura de faina.  Compozitia se imparte in doua, in jumatate se pune coaja...

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

In Prajituri la 6 Iun 2011

Pentru blat: Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat coaja de lamaie, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul.  Peste galbenusurile batute adaugam faina...

Prajitura pufoasa cu capsuni

In Prajituri la 1 Iun 2011

Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute. .Adaugam faina si praful de copt.turnam compozitia intr-o tava nu foarte mare si punem deasupra capsuni taiati bucati potrivite.Dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30...

Pavlova

In Torturi la 30 Mai 2011

Se bat albusurile spuma tare. Treptat se adauga zaharul si se bate pana nse topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare. Am rasturnat castronul cu fundul in sus si albusurile stau bat. Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza. In tava de la aragaz...

Tort trenulet

In Torturi la 18 Mai 2011

Pentru blat , se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, apa, uleiul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, apoi albusurile spuma. Se coace blatul in cuptorul preincalzit pana trece testul...

Pancakes cu sos de vin

In Dulciuri la 4 Mai 2011

Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, uleiul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt.Batem cu mixerul in continuare pana rezulta un aluat fin si destul de gros. La final adaugam albusurile batute spuma...

Lamingtons

In Prajituri la 4 Mai 2011

Mod de preparare: Zaharul, ouale, mierea si untul se pun intr-un castron si se mixeaza. Se adauga cate putina faina si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul se alterneaza pana se termina faina si laptele Aluatul trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase. Se toarna...

Negresa cu cafea

In Prajituri la 26 Apr 2011

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza. Adaugam unul cate unul cele 6 oua si mixam bine dupa fiecare. Nu adaugam urmatorul ou decat dupa ce oul anterior este perfect inglobat in crema de unt, asa arata untul amestecat cu zaharul si ouale,...

Tort Tiramisu-Tiramisu reţetă originală

In Torturi la 14 Apr 2011

Tiramisu reţetă originală Blatul folosit a fost cel de aici.  http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-reteta-de-baza-20069.html Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul si fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa si se topeste zaharul. Lasam la racit in frigider....

Tarta cu mere

In Prajituri la 13 Apr 2011

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina amestecata cu praful de copt. (Eu am facut tot amestecul cu mixerul.) Se adauga untul moale, apoi laptele si se amesteca pana se obtine o crema fina. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara dupa gust. Se taie merele felii subtiri, se...

Blat de tort - reteta de baza

In Prajituri la 12 Apr 2011

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt....

Indiene cu frisca

In Prajituri la 28 Mar 2011

Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina si albusurile batute.  Eu am copt blatul in forme de briose. Am pus o lingura de compozitie in fiecare orificiu. Se coc aproximativ 15...

Tarta cu mere cu aluat crocant

In Prajituri la 28 Mar 2011

Merele rase se calesc cu zaharul si scortisoara pana se evapora sucul. Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si untul, apoi se adauga apa rece pana rezulta o bila de aluat elastic. Aluatul se acopera cu folie si se pune in frigider 30 minute. 2/3 din aluat se intinde intr-o tava de...

Prajitura cu ganache de ciocolata

In Prajituri la 23 Mar 2011

Pentru blat, se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, apa, ulei si se bat cu mixerul, albusurile se bat spuma tare, peste galbenusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt , pana trece...

Biscotti cu nuci si ciocolata

In Dulciuri la 17 Mar 2011

Nucile le prajim intr-o tigaie de teflon. Atentie sa nu se arda. Ciocolata o rupem bucatele si o topim la MO impreuna cu untul. Ouale le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le batem pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata, esenta de rom si batem in continuare. Apoi adaugam faina...

Deliciu cu mere

In Prajituri la 15 Mar 2011

Intr-o oala se pun 500 ml apa, zaharul si merele rase. Se pune vasul pe foc sa fiarba. Separat se amesteca praful de budinca cu 100 ml apa. Cand apa+zaharul+merele au inceput sa fiarba, se toarna praful de budinca dizolvat in apa, si se amesteca in continuu pana se ingroasa. Intr-o...

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 10 Mar 2011

Salam de biscuiti reteta Apa si zaharul se pun la fiert pana cand zaharul se topeste de tot si ramane un sirop limpede. Se adauga cacao si untul. Biscuitii se amesteca cu restul ingredientelor. Se adauga cafeaua fiarta si in final siropul de ciocolata. Daca amestecul e prea uscat, se mai...

Tort "Padurea Neagra"

In Torturi la 9 Mar 2011

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.Dupa ce s-a racit...

Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)

In Prajituri la 9 Mar 2011

Faina se amesteca cu drojdia, zaharul, ouale, vanilia, coaja de portocale. Se adauga laptele caldut, se framanta aluatul si in timpul framantarii adaugam si untul topit. Aluatul il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca o ora. Fiecare tub il infasuram in folie de aluminiu, apoi il ungem...

Kodrit Kadir

In Torturi la 1 Mar 2011

Pentru blat, amestecam oul cu zaharul, uleiul, laptele si in final adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si plicul de cafea. Pentru crema, batem ouale cu zaharul, vanilia, romul si adaugam laptele. In cratita turnam mai intai amestecul pentru crema, apoi imediat in mijloc...

Paleuri cu ciocolata

In Prajituri la 21 Feb 2011

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra. Se adauga vanilia, coaja de lamaie, ouale, faina,continuand amestecarea cu mixerul. Rezulta o compozitie spumoasa, dupa cum se poate vedea in imagine. Compozitia se pune intr-un posh si se spriteaza gramajoare. Lasati o distanta considerabila intre...

Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate

In Torturi la 14 Feb 2011

15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita Se bat ouale cu zaharul si vanilia, adaugam laptele si turnam amestecul pentru crema in cratita tapetata cu zahar caramelizat. Punem cratita in cuptor pentru 40 minute. Intre timp, inainte ca cele 40 de minute sa...

Galuste cu prune congelate

In Dulciuri la 12 Feb 2011

Cartofii ii dam pe razatoarea mica, ii amestecam cu faina, oul, uleiul. Rezulta un aluat usor lipicios, pe care il intindem intr-o foaie dreptunghiulara la grosimea de 1 cm, pe planseta infainata. Taiem aluatul in patratele, pe fiecare patratica punem o pruna si unim colturile, apoi ii dam o...

Cheesecake cu fructe de padure

In Torturi la 9 Feb 2011

Biscuitii se sfarama, se amesteca cu zahar, cacao si unt topit. Se pune compozitia intr-o forma de copt detasabila, pe hartie de copt si se coace 7-8 minute. Eu am lasat-o 10 minute si a iesit cam prea crocant . Fructele de padure se paseaza pana rezuolta un piure fin. Altfel e neplacut...

Afisate 301 - 330 din 353 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2021

Salata Coleslaw

publicat la 06.12.2021

Desert bilute Zserbo

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]