Deliciu cu mere

de Criss in Prajituri, 15 Mar 2011 | 8424 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  -1 kg mere rase
  • -200 g biscuiti
  • -2 plicuri budinca de vanilie
  • -280 g zahar
  • -600 ml apa
  • -150 ml frisca pt ornat (cremme patiserieMeegle)
  • -scortisoara pentru pudrat prajitura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu mere:

Intr-o oala se pun 500 ml apa, zaharul si merele rase. Se pune vasul pe foc sa fiarba.

Separat se amesteca praful de budinca cu 100 ml apa.

Cand apa+zaharul+merele au inceput sa fiarba, se toarna praful de budinca dizolvat in apa, si se amesteca in continuu pana se ingroasa.

Intr-o tava se pune folie de plastic si se toarna intreaga compozitie fiarta. Peste ea se aseaza biscuitii. Se pune tava in frigider cateva ore bune . Eu am pus-o pentru o jumatate de ora in congelator, apoi 3 ore in frigider. Apoi se rastoarna prajitura pe un platou/tava. Se portioneaza, se orneaza cu frisca si se pudreaza cu scortisoara. Daca ma uit bine e chiar un desert de post, daca folositi frisca vegetala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si scortisoara