publicat la 15.12.2021
publicat la 07.12.2021
publicat la 06.12.2021
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Non plus ultra
Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se intinde aluatul pe planseta infainata, cu un pahar de tuica se taie rondele destul de mici. Fursecurile nu trebuie sa fie mari asa ca alegeti cel mai mic pahar pe care il aveti. Se bat albusurile spuma tare, se adauga...
Tort cu trei feluri de ciocolata
Pentru blat: Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie , apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu...
Prajitura cu gris
Se bat albusurile spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, grisul si rezulta un amestec destul de vartos. In final se pun albusurile si se amesteca de jos in sus cu lingura pana se incorporeaza albusurile....
Cozonac Rosencrantz
Cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita cu diametru 26 cm. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se arde. :) Intr-un castron punem faina, ouale, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit...
Prajitura cu visine si iaurt
Se bat ouale cu zahar, vanilie, untul moale, se adauga apoi iaurtul si in final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu mixerul. Se face foarte repede si usor. Compozitia nu trebuie sa curga de pe palele mixerului,. astfel ca daca e prea subtire, mai adaugati o lingura de...
Desert prajitura Kati
F oi: Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, galbenusurile si untul. Se adauga smantana cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de moale (cam 3-4 linguri). Aluatul astfel obtinut se imparte in trei parti egale si se intind 3 foi de marimea tavii. Se coc...
Tort "Nemo"
Pentru blat: Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea....
Desert diplomat cu piscoturi
Gelatina se pune intr-o cescuta cu zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa si are consistenta unei smantani. Cand...
Prajitura Milch Schnitte (felie de lapte)
Blat: Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat pana devin albe si spumoase. Albusurile se bat spuma tare. Peste galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Apoi se adauga albusurile, amestecand cu lingura de jos in sus...
Nuci umplute
pt.coji: Din faina, zahar pudra, vanilie si unt/margarina se face un aluat. Se lucreaza foarte usor si nu e lipicios deloc. Formele de nuci se ung foarte putin cu ulei. Aluatul se imparte in bilute si cu ajutorul degetelor se preseaza in forme. Formele se pun intr-o tava si se introduc...
Tort cu blat de bezea (Pavlova)
Pentru foile de bezea: Avand in vedere ca albusurile mele erau congelate, le-am scos cu cateva ore inainte si le-am lasat sa se decongeleze. Se bat albusurile spuma tare. Treptat se adauga zaharul si se bate pana se topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare. Se adauga si...
Desert mini-eclere
Coji : Apa cu untul sau margarina se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia craticioara de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale pe rand, astfel incat dupa ce primul ou a fost bine amestecat si incorporat, il adaugam pe urmatorul....
Prajitura "Ora 12"
Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din aceasta compozitie se opreste o cana. Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca...
Savarine cu pesmet
Pentru savarine: Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pesmetul si faina. Se ung formele pentru savarine cu unt sau ulei, se tapeteaza cu faina. Sau mai simplu (varianta aleasa de mine), am copt savarinele in...
Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat
Iata cum se prepara Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat 15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se strica. Crema: Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se...
Tort fluture
Blatul: Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si albusurile batute spuma...
Tort cu trandafiri (cu crema mascarpone si jeleu de afine)
Pentru blat: Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea....
Limbi de pisica
Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia, se adauga faina. Rezulta un amestec destul de gros si vascos dar care va deveni pufos in momentul in care se adauga albusurile batute spuma tare. Compozitia o punem intr-un posh si trasam pe hartie de copt bastonase de marimea dorita. E bine sa...
Tort / inima cu mousse de mure si crantz
Blatul: Galbenusurile cu apa, uleiul, zaharul, vanilia si coaja de lamaie se bat pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea. Mousse de mure: Peste mure am...
Kurtos - Colac secuiesc
Se amesteca prima data faina cu drojdia, apoi se adauga restul ingredientelor, se framanta aluatul si se lasa sa creasca cel putin o ora pana isi dubleaza volumul. Dupa care trecem la prajit, si ne folosim de un instrument ramas de la bunica, vechi de peste jumatate de secol. Si le...
Ghoriba (fursecuri Maroc)
Mixam ouale cu dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul. Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de migdale si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider...
Prajitura turnata cu mere, reteta unui desert fraged si aromat
Cum se prepara Prajitura turnata cu mere, reteta unui desert fraged si aromat Intr-un bol de bat cele 4 oua impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes. Intr-o tava tapetata cu...
Tort "Amandina"
Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea. Pentru crema, se...