Lavinia

1

Bucataras
incepator

Brasov

Bucataras din 15.11.2012

RETETE307
PRIETENI245
Retete

Prajitura cu mousse de visine

In Prajituri la 27 Noi 2012

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingura de zahar, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute. Tapetam o tava cu folie(35/25 cm) si dam la cuptor pentru 30 de min(testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2 . Pentru...

Tort de biscuiti cu cafea

In Torturi la 25 Noi 2012

Prima data pregatim blatul de baza.Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra,galbenusurile ,apa,uleiul si cacaua amestecata cu faina. Tapetam o tava de de 35/25 cm cu folie si dam la cuptor pentru 20 de min(testul scobitorii) Pentru crema de cafea...

Tort de caramel si ciocolata

In Torturi la 23 Noi 2012

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat, galbenusurile, apa si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si le cernem peste albusuri amestecand usor de sus in jos. Impartim compozitia in 3 si coacem 3 blaturi intr-o forma...

Cabanuta

In Prajituri la 22 Noi 2012

Pentru betisoare se mixeaza untul spuma cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si 2 linguri de faina. Se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute. Se incorporeaza faina cat cuprinde pentru un aluat usor de modelat si se formeaza 12 betisoare lungi cat tava . Pentru crema se pune...

Placinta cu mere (Post)

In Prajituri la 21 Noi 2012

Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta, margarina topita si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(10 min) Lasam la dospit 30-35 de min la loc caldut. Pentru umplutura calim merele impreuna cu zaharul timp de 10 minute. Cand...

Icre de crap cu gris

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2012

Se pune apa la fiert si cand a inceput sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca bine. Se pune intr-un bol grisul racit ,icrele, sarea de lamaie si se mixeaza bine. Apoi se adauga uleiul treptat (ca la maioneza) si ceapa tocata...

Cornulete fragede cu nuca (Post)

In Dulciuri la 21 Noi 2012

Amestecam drojdia cu putina faina si zaharul. Adaugam treptat untura/uleiul si apa. Omogenizam bine ,adaugam faina si framantam pana are o consistenta nelipicioasa. Lasam la dospit aluatul pentru 30 de minute la loc caldut acoperit cu un prosop. Intindem o foaie si taiem patratele egale....

Reteta delicioasa de prajitura cu branza de vaci si cacao

In Prajituri la 20 Noi 2012

Preparare  Reteta delicioasa de prajitura cu branza de vaci si cacao Blat:  se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana devine o bezea lucioasa. Apoi se adauga treptat cate un galbenus, uleiul, laptele, zaharul vanilat, coaja de portocala si cacaua amestecata cu...

Chiftelute in aluat de bere

In Vita la 20 Noi 2012

Pentru aluat am amestecat faina cu drojdia. Am adaugat sarea ,berea si la final uleiul. Am framantat bine timp de 5 minute pana a devenit un aluat nelipicios. Pentru chiftelute am calit ceapa cu bulionul ,am adaugat restul ingredientelor si am modelat chiftelute potrivite. (Cum am spus si mai...

Oua in cuib de paine

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2012

Punem o tigaie la incins cu un cubulet mic de unt.Gaurim felia de paine cu ajutorul unui pahar sau forma atat cat sa incapa oul. Prajim felia de paine pe o parte iar apoi o intoarcem si punem oul.Acoperim cu un capac si lasam pe foc mic pana se patrunde bine oul. Noi am servit cu castraveti...

Prajitura alba cu nuca de cocos

In Prajituri la 20 Noi 2012

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, zaharul si vanilia. Adaugam treptat fulgii de cocos ,untul topit si faina cernuta. Dam la cuptor pentru 20 de min.(Testul scobitorii) Pentru crema punem laptele la fiert, mixam galbenusurile cu un praf de sare, zaharul si faina, adaugam...

Tort "Krem a la Krem"

In Torturi la 20 Noi 2012

Pentru blat mixam galbenusurile cu jumatate din zahar si vanilia. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cealalta jumatate din zahar si le incorporam galbenusurilor. Mai adaugam uleiul si faina cu praful de copt cernute. Oprim 1/3 din compozitie si adaugam cacaua. Tapetam o tava rotunda cu...

Gogosi

In Prajituri la 19 Noi 2012

Am facut o maia din drojdie ,zahar ,1 lingura de faina si 100 ml apa minerela. Am lasat-o la dospit 15 minute. Intre timp am cernut faina peste care am adaugat galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, zaharul vanilat, sarea, laptele caldut, unt topit si racit, restul de apa minerala si...

Ciorba de fasole cu afumatura

In Ciorbe la 19 Noi 2012

Am ales fasolea si am puso la inmuiat de seara in apa calduta. Am puso la fiert in apa rece impreuna cu cimbru ,oasele afumate si foile de dafin.Poate vi se pare ciudat ca nu schimb apa dar nu este neaparat nevoie.Mie mi se pare ca iese mult mai gustoasa asa. Am lasato sa fiarba cca 1 ora...

Kinder "Milch Schnitte"

In Prajituri la 18 Noi 2012

Batem albusurile cu un praf de sare ,zaharul si zaharul vanilat ,adaugam pe rand galbenusurile,coaja de lamaie,mierea ,uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute. Dam la cuptor pentru 35 de min(testul scobitorii).Cand este rece il taiem in doua. Pentru crema hidratam...

Cozonac cu nuca

In Prajituri la 18 Noi 2012

Pentru inceput facem o maia din : drojdie 3-4 linguri lapte caldut(nu fierbinte) 2 lingurite zahar 2 lingurite faina Lasam sa dospeasca 15 min. Intr`un vas mare cernem faina,adaugam pe rand zaharul,vanilia,coaja de lamaie si portocala,1 lingurita de sare ,laptele caldut si...

Non plus ultra

In Prajituri la 18 Noi 2012

Mixam untul cu galbenusurile ,vanilia ,amoniacul si zaharul pudra. Il lasam sa se odihneasca 30 de min dupa care adaugam faina si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini. Intindem o foaie de 0.5cm grosime si taiem cu o forma rotunda mica sau un paharel mic fursecurile. Batem...

Pudding in straturi

In Dulciuri la 18 Noi 2012

Pregatim budincile conform instructiunilor de pe plic si topim ciocolata cu frisca lichida. Asamblare: un strat budinca de vanilie un strat de ciocolata topita un strat de banane un strat budinca de frisca un strat budinca de ciocolata un strat frisca ciocolata rasa

Panna cotta cu ness

In Prajituri la 18 Noi 2012

Se pune gelatina la hidratat pentru 8-10 min in nessul dizolvat cu apa. Intre timp frisca ,laptele si zaharul se incalzesc pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere,  Cand s-a racorit putin se adauga esenta de rom si gelatina hidratata.Se amesteca bine pana se dizolva...

Clatite cu ciocolata si banana

In Prajituri la 18 Noi 2012

Topim untul,adaugam galbenusurile ,sarea si amestecam bine.Adaugam faina ,laptele si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.Adaugam praful de copt stins,romul,vanilia si lasam aluatul la rece 3-4 ore. Batem albusurile spuma cu zaharul pudra si adaugam peste compozitie. Ies niste clatite...

Fursecuri cu nuci si ciocolata

In Prajituri la 18 Noi 2012

Mixam untul cu zaharul pudra ,ouale  ,amoniacul si 50 g faina.Lasam sa se odihneasca 1 ora. Adaugam nucile si faina pentru un aluat nu foarte tare. Intindeti cu sucitorul o foaie potrivit de subtire(0.5 cm) si taiati cu formele dorite fursecurile. Dati la cuptor pana se auresc...

Foite cu crema caramel

In Prajituri la 18 Noi 2012

Mixam margarina cu ouale,zaharul ,laptele,vanilia,amoniacul si 4 linguri de faina.Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora. Adaugam si restul de faina si facem o coca potrivita(sa nu fie f tare) Coacem 4 foi pe fundul tavii timp de 7-8 min fiecare.(Depinde de cuptor)Trebuie doar sa se...

Muffins de ciocolata

In Prajituri la 18 Noi 2012

Topim untul cu ciocolata ,cacaua si zaharul.Adaugam laptele/iaurtul si amestecam bine,apoi faina cernuta cu praful de copt ,ouale si scortisoara. Dam la cuptor pentru 25 de min(sau mai mult) depinde de cuptor.(faceti testul scobitorii) Le lasam sa se racoreasca ,punem pe fiecare glazura de...

Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca

In Prajituri la 17 Noi 2012

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.Adaugam treptat galbenusurile ,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute. Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor timp de 35 de min(testul scobitorii) Pentru crema de prune: Am batut frisca (nu...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

In Prajituri la 17 Noi 2012

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zahar pana devine o spuma tare. Adaugam apa rece, nuca de cocos si faina cernuta. Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor 25 de min(testul scobitorii) Pentru stratul de ciocolata punem toate ingredientele pe foc sau baie de aburi si amestecam...

Krem a la Krem

In Prajituri la 17 Noi 2012

Blatul: batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,apa si uleiul si mixam bine. Amestecam faina cu cacaua si le adaugam treptat in compozitia de oua. Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor pentru 25 de min(testul scobitorii) Pana se racoreste ne...

Reteta simpla de chec: Deliciu clasic perfect pentru orice ocazie

In Prajituri la 17 Noi 2012

Cum se prepara Reteta simpla de chec: Deliciu clasic perfect pentru orice ocazie Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,treptat adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa.Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam bine dupa care adaugam...

Tort de sarbatoare

In Torturi la 17 Noi 2012

Prima data facem blatul pentru rulada: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra si mixam pana devine ca o bezea. Separat amestecam galbenusurile cu vanilia si apa si le adaugam peste albusuri. Apoi...

Cremsnit

In Prajituri la 17 Noi 2012

In primul rand punem laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie(daca folositi zahar vanilat sau esenta adaugati la sfarsit) Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si laptele fiert in fir subtire.Dam iar pe foc mic si amestecam continuu sa nu se lipeasca pana se...

Desert tort de biscuiti

In Torturi la 16 Noi 2012

Prima data se prepara crema de vanilie deoarece necesita timp pentru racire. Punem laptele la fiert impreuna cu vanilia si un praf de sare. Intre timp frecam galbenusurile cu zaharul si faina. Turnam in fir subtire laptele fierbinte peste galbenusuri si punem pe foc pana se ingroasa. Cand...

Afisate 271 - 300 din 307 retete    

Postari recente

publicat la 19.11.2015

Cupola cu portocale

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar

 
 
 
Retete preferate
Kritharaki

Voturi:18

Alioli

Voturi:29

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]