Blat
Crema de prune:
Stratul de ciocolata:
Crema de branza:
Decor:
Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.Adaugam treptat galbenusurile ,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute.
Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor timp de 35 de min(testul scobitorii)
Pentru crema de prune:
Am batut frisca (nu foarte tare) si am adaugat treptat din gemul de prune si vanilia(Atentie,amestecati cu lingura!Cu mixerul se strange frisca si iese beton)
Am hidratat gelatina timp de 5 min in 50 ml apa si am pus pe baie de abur sa se topeasca. O incorporam si pe ea cremei.
Taiam blatul pe din doua ,punem crema de prune si dam la frigider pentru 2-3 ore.
Intre timp topim ciocolata iar cand s-a intarit crema de prune o adaugam peste ea.
Dam iar la frigider pentru 30 de min in timp ce pregatim crema de branzica.
Batem bine frisca (nu foarte tare) si adaugam treptat branzica de vaci amestecata cu vanilia,coaja de lamaie si zaharul pudra. (amestecati tot cu lingura)
Hidratam gelatina si o adaugam peste crema .
Scoatem prajitura de la frigider,punem crema de branza,celalalt blat+ inca un strat subtire de crema de branza.
O dam iar la frigider pentru cateva ore .
Eu am taiat-o si am pus pe fiecare bucata glazura de ciocolata!
1
In loc de glazura puteti decora prajitura cu ciocolata rasa