Non plus ultra

de Lavinia in Prajituri, 18 Noi 2012 | 28251 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de fursecurile copilariei,de cand le facea bunica mea...

 

INGREDIENTE

Fursecuri:

  • 200 g unt 82% grasime(moale)
  • 100 g zahar pudra
  • esenta vanilie
  • 300 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 galbenusuri

Umplutura:

  • gem de caise

Bezea:

  • 2 albusuri
  • 200 g zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Non plus ultra:

Mixam untul cu galbenusurile ,vanilia ,amoniacul si zaharul pudra. Il lasam sa se odihneasca 30 de min dupa care adaugam faina si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.

Intindem o foaie de 0.5cm grosime si taiem cu o forma rotunda mica sau un paharel mic fursecurile.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam treptat din zahar pana se face bezea lucioasa.

Punem pe fiecare fursesc un mot de spuma si dam la cuptor pana se aureste spuma.

Cand sunt reci le ungem cu gem si unim cate 2 fursecuri.

 

 

 

TIPS-URI

1

Sunt bune dupa ce stau la un loc umed si racoros

Daca ti-a placut reteta noastra "Non plus ultra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Lavinia 1

06.06.2013, 15:39

multumesc mult

babi5 1

13.08.2013, 08:58

verakruz 1

06.01.2017, 13:11

bezeaua preparată se dezlipeşte după coacere, de ce?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute