publicat la 19.11.2015
publicat la 02.10.2014
publicat la 19.09.2014
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu miere si gris
Se amesteca untul cu zaharul, ouale mierea, laptele si bicarbonatul si se pun pe baie de aburi aprox. 10 min pana devine ca o spuma. Cat este calda se adaugam faina si se framanta bine. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi pe dosul tavii (cu mare atentie si rabdare :D) Se coc...
Ardei umpluti cu branza
Dam branza pe razatoarea mica sau o pasam cu o furculita si o amestecam cu crema Almette. Curatam ardeii de samburi si cotor si umplem bine fiecare ardei cu crema de branza. Lasam la rece 1 ora si ii taiem felii. Pofta buna!
Oua umplute cu hrean
Taiem ouale in 2 si scoatem galbenusurile la fiecare.Din 2 galbenusuri,mustar,putina sare si ulei facem maioneza. Hreanul il dam pe razatoarea mica si il amestecam cu restul galbenusurilor, sare dupa gust si 2/3 din maioneza. Umplem fiecare albus cu pasta de hrean si decoram cu maioneza si...
Snickers Bars
Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si tare. Adaugam uleiul, nucile si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute. Tapetam o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt si bagam blatul la cuptor pentru 25...
Tosca
Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa.Adaugam pe rand apa rece,uleiul,nuca de cocos,macul si faina cernuta cu praf de copt. Tapetam o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt , turnam compozitia si bagam...
Prajiturele ciocolatoase
Prima data preparam crema . Punem ciocolata pe foc cu frisca lichida si amestecam pana se topeste.Dam crema la rece pana se intareste. Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,uleiul,coniacul,apa si faina amestecata cu praful creme ole...
Rulada cu crema de frisca
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana devine o bezea tare.Adaugam treptat cate 1 lingura de zahar,galbenusurile,uleiul si faina cacaua amestecata cu faina cernute. Tapetam o tava 35/25 cm cu folie si bagam blatul la cuptor pentru 20 de min(testul scobitorii)Il rulam cat e cald in...
Cozonac
Am pregatit de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Am facut maiaua din drojdie ,zahar,faina si lapte caldut si am lasato la dospit de 3 ori. Am frecat galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat intr-un bol mare am cernut faina cu o lingurita de...
Briose de ciocolata pentru Mos Craciun
Mixam untul spuma,adaugam treptat zaharul pudra,cate un ou ,laptele batut.esenta si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Puneti cate 2 lingurite de compozitie in formele de briose (cca. 2/3 din forma) si coaceti briosele timp de 30 de min (testul scobitorii) Mie mi-au iesit 17 briose...
Prajitura colorata pentru Craciun
Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si 100 g zahar. Separat mixam galbenusurile cu ouale intregi cu uleiul si restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam albusurile peste crema de ou, faina amestecata cu praful de copt cernute si nucile macinate. Impartim compozitia in...
Desert tort de ciocolata
Crema : punem pe baie de aburi frisca, ciocolata si cacaua si amestecam pana se topeste complet. Dam la rece pentru minim 6 ore (eu am lasat-o peste noapte). Blat : mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam pana isi...
Tiramisu reţetă originală, cu frisca
Tiramisu reţetă originală, cu frisca Mixati crema mascaropone pana devine spumoasa,adaugati treptat cate un galbenus,albusurile spuma cu zaharul pudra si frisca batuta bine. Inmuiati piscoturile in cafeaua amestecata cu coniac/amaretto.(mie imi place f insiropat) Puneti un strat de...
Carnati de casa
Carnea tocata si slaninuta se pun intr-un vas mare.In mijlocul carnii se face o adancitura unde se adauga usturoiul pisat,sarea ,1 cana de apa calduta ,piperul si celalalte condimente.Se amesteca foarte bine compozitia si se formeaza carnati care se inteapa din loc in loc cu un ac pentru a nu...
Tort de piersici si visine
Pentru blat am mixat 3 albusuri spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar.Separat mixam galbenusurile cu 2 oua intregi,uleiul si restul de zahar timp de 10 min.Am incorporat albusurile spuma si faina amestecata cu amidonul,cacaua si praful de copt cernute. Tapetam o tava de tort(26...
Desert prajitura cu spuma de ness si caramel
Blat : mixam albusurile bine cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingurita de zahar, galbenusurile, apa rece, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute. Tapetam o tava 35/25 cm cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor pentru 25 de min (faceti testul...
Chec pufos in 3 culori
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus, uleiul si esenta de vanilie. Impartim compozitia in 2 parti egale. In prima adaugam 125 g faina amestecata cu 1/2 din praf de copt, in a 2...
Tarta cu spanac si piept de pui
Am oparit spanacul si l-am scurs bine de apa. Am calit ceapa in uleiul de masline,am adaugat spanacul ,usturoiul si pieptul de pui taiat cubulete mici. Am lasat amestecul l-a racit si intre timp am facut aluatul. Am mixat untul cu untura,smantana,sarea,ouale si praful de copt ,am adaugat...
Profiterol
Pentru aluat am pus apa la fiert cu vanilia,cand a dat un clocot am adaugat untul si sarea si am asteptat sa fiarba iar.Am luat de pe foc,am adaugat faina si am amestecat pana nu s-a mai lipit de peretii oalei. Am lasat sa se racoreasca putin dupa care am adaugat treptat cate un ou si am...
Tort "Kinder Pinguin"
Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar,zaharul vanilat,galbenusurile,uleiul,mierea,laptele si cacaua amestecata cu grisul,faina si praful de copt cernute. Tapetam o tava 26 cm diametru cu folie/hartie de copt si coacem 2 blaturi timp de 15-20...
Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac
Pentru blat am mixam albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt cernute. Am tapetat o tava de 26 cm cu folie/hartie de copt si am copt 3 blaturi timp de 20 de minute fiecare (testul scobitorii) Pentru crema...
Pulpe de pui cu salata orientala
Am spalat bine pulpele si le-am curatat,le-am uns cu uleiul de masline,le-am condimentat bine si le-am bagat la cuptor acoperite cu folie timp de 50-60 min apoi le-am descoperit si le-am lasat pana a scazut apa si au prins o crusta frumoasa. Pentru salata am spalat bine cartofii si i-am...
Curcubeu
Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat treptat zaharul,galbenusurile,uleiul si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute. Am tapetat o tava 35/25 cm cu folie si am dat la cuptor 25 de min(testul scobitorii) Pentru creme am frecat galbenusurile cu...
Amandine
Prima data topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si o punem la rece. Pentru blaturile de amandine mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,uleiul,apa si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute. Impartim compozitia in doua si...
Crap cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Am spalat bine pestele,l-am asezonat cu sare si piper si l-am lasat sa se odihneasca 1 ora. Intr-un bol am batut bine ouale cu un praf de sare,am dat pestele prin faina ,ou si l-am pus la prajit in ulei incins pe foc mic pana a prins crusta frumoasa. Pentru mujdei am pisat bine cateii de...
Prajitura cu nuci si ciocolata
Pentru blat mixam albusurile bine cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat,uleiul,apa ,nucile si faina amestecata cu praful de copt cernute.Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 blaturi intr-o tava tapetata cu folie/hartie de copt(35/25 cm) timp de 15-20 de min...
Cartofi prajiti cu branzica si ou
Am curat cartofii,i-am spalat bine si i-am taiat subtire.I-am pus la prajit in uleiul incins pana s-au rumenit.(am facut si niste trandafiri din cartofi pentru decor,merg de minune pe un platou festiv) Am prajit si oul ,am amestecat branzica cu iaurtul si am servit cu mare poftaaaa!:D
Musuroi de cartita
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat ,galbenusurile,apa,uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute in prealabil. Tapetam o tava(26 cm) cu folie si dam blatul la cuptor...
Biscuiti aromati cu unt
Am mixat untul (la temperatura camerei) cu untura si zaharul pudra. Am adaugat treptat ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, coaja de portocala, amoniacul si praful de copt. Impartim compozitia in 2 parti egale. In prima punem 3-4 linguri de faina iar in a 2-a punem scortisoara, cacaua si 2...
Prajitura rapida cu branza de vaci si stafide
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc,adaugam smantana,albusurile batute spuma,coaja de lamaie,vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu folie si dam la cuptor pana se intareste putin.Intre timp...
Foite cu crema de lamaie
Pentru foi mixam margarina/untul cu zaharul, adaugam ouale, laptele, amoniacul si 2-3 linguri de faina. Lasam aluatul la odihnit 30 de minute. Adaugam si restul de faina si framantam un aluat usor de modelat(nu foarte tare) Intindem foi subtiri si le coacem pe dosul tavii timp de 7-8...