Panna cotta cu ness

de Lavinia in Prajituri, 18 Noi 2012 | 3659 vizualizari

 

INGREDIENTE

Panna cotta:

  • 600 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 80 g zahar
  • esenta rom
  • 3 lingurite ness dizolvate in 100 ml apa rece.
  • 15 g gelatina alimentara

Topping:

  • 150 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingurita cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ness:

Se pune gelatina la hidratat pentru 8-10 min in nessul dizolvat cu apa.

Intre timp frisca ,laptele si zaharul se incalzesc pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere,

 Cand s-a racorit putin se adauga esenta de rom si gelatina hidratata.Se amesteca bine pana se dizolva complet gelatina.
Se strecoara tot amestecul(trebuie sa fie foarte fin) si se pune in cupe/cesti de cafea/forme udate in prealabil cu putina apa.

Cand s-au racit se dau la frigider cateva ore sau peste noapte.

Pentru topping punem toate ingredientele pe baie de aburi si amestecam pana se topeste ciocolata.Lasam sa se raceasca bine si servim alaturi de panna cotta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu zmeura