Tort "Krem a la Krem"

de Lavinia in Torturi, 20 Noi 2012 | 4583 vizualizari

 

Un tort super bun,l-am facut de multe ori pana acum si mereu a avut un real succes.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua mari (7 mici)
  • 250 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 lingura cacao
  • 6 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata:
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 70 ml frisca lichida

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Krem a la Krem":

Pentru blat mixam galbenusurile cu jumatate din zahar si vanilia. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cealalta jumatate din zahar si le incorporam galbenusurilor. Mai adaugam uleiul si faina cu praful de copt cernute. Oprim 1/3 din compozitie si adaugam cacaua. Tapetam o tava rotunda cu folie/hartie de copt (26 cm diametru) .Punem 2-3 linguri compozitie alba, 1 lingura compozitie neagra si tot asa pana terminam. Dam la cuptor pentru 35 de minute(testul scobitorii). Cand este complet rece il taiem in 3 parti.

Pentru crema punem intr-un bol laptele, frisca si praful creme ole si mixam pana se intaresc.

Asamblare: blat, crema de vanilie, blat, crema de ciocolata, blat, glazura

Puteti sa il ornati cu frisca sau sa il lasati asa simplu.E foarte bun!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Krem a la Krem"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean