Aluat:
Umplutura:
Pt uns:
Ingredientele sunt pentru 2 cozonaci!
Pentru inceput facem o maia din :
drojdie
3-4 linguri lapte caldut(nu fierbinte)
2 lingurite zahar
2 lingurite faina
Lasam sa dospeasca 15 min.
Intr`un vas mare cernem faina,adaugam pe rand zaharul,vanilia,coaja de lamaie si portocala,1 lingurita de sare ,laptele caldut si untul topit(sa nu fie fierbinte).
Framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(eu il framant si 20 de min).
Il lasam la loc caldut timp de 45-60 de min pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem foi destul de subtiri(0.5 cm grosime)
Pentru umplutura batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul,adaugam nuca macinata si cacaua si omogenizam bine.
Ungem fiecare foaie cu umplutura de nuci ,rulam strans cozonacii si ii punem in tavi tapetate cu folie/hartie de copt.
Ii mai lasam sa dospeasca in tava inca 30 de min dupa care ii ungem cu galbenus de ou si lapte si ii dam la cuptor pentru cel putin 1 ora.