Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, smantana,esenta de vanilie, malaiul si faina amestecata cu praf de copt. La sfarsit se adauga untul topit, branza si stafidele.
Intr-o tava unsa cu unt se toarna compozitia, iar deasupra se presara ciocolata topita amestecata cu frisca....
Se cerne faina, se amesteca cu sarea si coaja de lamaie. Se amesteca zaharul cu zaharul vanilat si laptele caldut, apoi cu drojdia pana se dizolva. Se toarna toate peste faina si se framanta impreuna cu ouale circa 10 minute.
Intr-o cratita de 26 cm diametru se caramelizeaza cele 12...
Se spala si se usuca feliile de cotlet, apoi se bat cu un ciocan pentru carne pana isi reduc grosimea la jumatate. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se odihneasca jumatate de ora.
Se amesteca intr-o farfurie faina cu usturoiul si rozmarinul. In alta farfurie se bat ouale.
Se...
Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, untul, faina, sarea si se amesteca bine. La sfarsit se adauga branza si stafidele si se mai amesteca putin.
Se incinge o tigaie cu putin ulei si se prajesc cate 2 linguri din compozitie avand grija sa luam si cateva stafide de fiecare data. Eu am...
Se spala si se portioneaza carnea pentru friptura de porc , cam cat o palma, se impaneaza cu cateii de usturoi si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se taie si carnatii in bucati potrivite.
Se unge o tava cu ulei, se aseaza carnea si carnatii in tava, se adauga vinul si...
Foile de placinta se lasa sa se dezghete, apoi se rup in bucati potrivit de mari.
Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si vanilia. Se amesteca foile rupte cu compozitia si se toarna intr-o forma rotunda de 26 cm diametru. Se coace 35-40 de minute la 180 grade pana se...
Se amesteca zaharul cu apa, se toarna intr-un vas rotund de yena si se da la cuptorul cu microunde 3-4 min la putere maxima (al meu e cam slabut).
Se bat ouale cu zaharul. Se adauga untul si faina amestecata cu praful de copt.
Se pun rondelele de ananas peste zaharul...
Se amesteca drojdia cu faina cernuta si sarea, apoi se adauga laptele caldut amestecat cu zaharul, ouale si untul si se framnata aluatul pana devine elastic. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc caldut.
Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie de 1/2 cm grosime care...
Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut. Se adauga untul, galbenusul, faina cernuta si amestecata cu sarea si se framanta 8-9 minute. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc caldut 1-2 ore pana isi dubleaza volumul.
Pe masa infainata se intinde o foaie dreptunghiulara de aprox. 1...
Se pun curmalele la inmuiat (de seara pana dimineata sau 2-3 ore) in apa rece cat sa le acopere.
Se scurge apa de pe curmale si se paseza cu mixerul vertical pana devin o pasta. Se amesteca cu jumatate din cantitatea de nuca de cocos si se formeaza bilute, apoi se tavalesc prin restul de nuca...
Incep prin a va spune ca daca aveti oua de casa, cu siguranta culoarea va fi alta! Am gasit multe retete in care se prepara lichiorul fara fierbere, dar nu prea imi suradea ideea de a tine in frigider lapte amestecat cu galbenusuri cateva saptamani, asa ca am optat ptr altfel de reteta.
Se...
Se amesteca cele doua tipuri de faina cu sarea, praful de copt si mirodeniile.
Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza.
Se toarna peste faina si se amesteca bine. Se da aluatul la frigider 30 de minute.
Pe masa infainata se intinde o...
Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin.
Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se adauga 2 polonice de apa calda sau supa de legume si se lasa sa fiarba acoperit la...
Foaaaaarte simplu: se amesteca frisca cu faina, se framanta bine, se intinde o foaie subtire, dupa care va jucati cu pintenul putin.....taiati aluatul in forme.
Se incinge ulei cam de doua degete intr-o cratita si se prajesc minunile, nu mult, cat sa se rumeneasca, apoi se scot pe servetele de...
Se condimenteaza somonul cu sare si piper, piper cayenne si se prajeste pe gratar 4-5 minute pe fiecare parte pana cand carnea se deschide la culoare.
Usturoiul curatat si tocat se pune intr-o tigaie impreuna cu uleiul si se incalzesc la foc mic, cat sa-si lase usturoiul aroma.
Se pun...
Ceapa, usturoiul si ghimbirul tocate marunt, se calesc putin in ulei, apoi se adauga condimentele si se mai calesc putin impreuna cat sa-si lase aroma.
Se adauga supa, rosiile si nautul si se fierb impreuna cam 15 minute. Se condimenteaza cu sare si piper si se presara verdeata tocata...
Intr-un bol mare se amesteca faina alba cu cea de secara si cu semintele. Se adauga apa calduta amestecata cu sarea, zaharul si drojdia si se framanta bine cca 5 minute. Se presara putina faina peste aluatul obtinut si se lasa sa dospeasca acoperit intr-un loc caldut cca 30 de minute.
Se...
Se amesteca bine margarina cu zaharul pana se omogenizeaza, se adauga vanilia si apa, apoi faina si se amesteca bine.
Se imparte aluatul in doua, intr-o parte se pune cacaua si se framanta. Se da la frigider minim 30 de minute.
Pe o folie alimentara se intinde aluatul alb cat mai subtire si...
Vinetele se spala, se taie in doua pe lungime si se scobesc. Se sareaza si se lasa asa 10 minute, apoi se sterg. se ung cu putin ulei si se dau la cuptor 15 minute.
Intre timp, in uleiul incins se soteaza ceapa si usturoiul tocate marunt, ardeiul taiat feliute, dovlecelul si miezul de la...
Rosia, ardeiul, ceapa si ridichea se curata, se spala si se taie felii, apoi se aseaza intr-un bol impreuna cu rucola si avocado.
Se presara deasupra semintele si se condimenteaza cu uleiul, otetul si sare dupa gust.
Pofta mare!
Intr-un storcator de fructe (cum e asta de exemplu) se pun: ananasul, merele, spanacul, lamaia, castravetele si telina si se storc.
Se pune avocado taiat bucati si spirulina intr-un blender, se toarna sucul obtinut si gheata peste ele si se mixeaza 45 de secunde la viteza maxima.
Se...
Pentru blat , se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana se topeste. Se incorporeaza galbenusurile unul cate unul, se pun esenta, cacaua si faina, amestecand usor cu o paleta de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata si se coace...
Se curata legumele si se spala. Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei incins amestecand din cand in cand. Morcovii se dau pe razatoarea mare si se adauga la calit peste ceapa. Ardeii se taie felii subtiri se se pun la calit ultimii.
Se spala si se curata de coaja rosiile, apoi se...
Intr-un bol mare cernem faina. Separat, intr-o canita amestecam bine drojdia cu o lingurita de zahar, apoi adaugam 3 linguri de lapte caldut. Turnam peste faina amestecul cu drojdie, restul de lapte amestecat cu zaharul ramas, ouale si uleiul si framantam bine 10-15 minute. Aluatul il lasam la...
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta impreuna cu 2 linguri de apa rece. Se da aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Se unge o forma de tort cu unt. Lasam deoparte o cincime din aluat, iar cu restul se intinde o foaie rotunda care sa acopere forma de tort si sa ramana...
Castravetii se curata, se taie rondele si se pun intr-un castron. Se piseaza usturoiul curatat, se toaca mararul si se amesteca bine impreuna cu iaurtul. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga la castraveti si se amesteca. Gata!
Pofta buna!
Se fierbe conopida in apa cu sare timp de 10 min. apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se face o maioneza din galbenusul de ou, mustar si ulei.
Se curata usturoiul si se piseaza.
Conopida se zdrobeste cu furculita si se stoarce de apa, apoi se amesteca cu...
Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade. Se unge cu unt o forma de chec si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, scortisoara, cocosul si praful de copt. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste, apoi se adauga...
Se incalzeste laptele, se aduce la temperarura de fierbere.
Cacaua cu zaharul si putin lapte se amesteca bine, apoi se toarna restul de lapte, ciocolata si cateva marshmallows, restul le lasam pentru ornat.
Se amesteca bine pana se incorporeaza ingredientele, apoi se toarna in cani,...
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, apoi sarea, untul moale si verdeata tocata. Ultima se adauga faina si se framanta bine, apoi acoperim aluatul si-l lasam la crescut intr-un loc caldut.
Dupa jumatate de ora se imparte aluatul in parti egale si cu mainile unse cu ulei se...
Prajitura cu perlute de branza
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, smantana,esenta de vanilie, malaiul si faina amestecata cu praf de copt. La sfarsit se adauga untul topit, branza si stafidele. Intr-o tava unsa cu unt se toarna compozitia, iar deasupra se presara ciocolata topita amestecata cu frisca....
Cozonac Rosenkranz
Se cerne faina, se amesteca cu sarea si coaja de lamaie. Se amesteca zaharul cu zaharul vanilat si laptele caldut, apoi cu drojdia pana se dizolva. Se toarna toate peste faina si se framanta impreuna cu ouale circa 10 minute. Intr-o cratita de 26 cm diametru se caramelizeaza cele 12...
Snitele de porc aromate
Se spala si se usuca feliile de cotlet, apoi se bat cu un ciocan pentru carne pana isi reduc grosimea la jumatate. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se odihneasca jumatate de ora. Se amesteca intr-o farfurie faina cu usturoiul si rozmarinul. In alta farfurie se bat ouale. Se...
Clatite cu branza si stafide
Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, untul, faina, sarea si se amesteca bine. La sfarsit se adauga branza si stafidele si se mai amesteca putin. Se incinge o tigaie cu putin ulei si se prajesc cate 2 linguri din compozitie avand grija sa luam si cateva stafide de fiecare data. Eu am...
Friptura de porc cu carnati si rozmarin
Se spala si se portioneaza carnea pentru friptura de porc , cam cat o palma, se impaneaza cu cateii de usturoi si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se taie si carnatii in bucati potrivite. Se unge o tava cu ulei, se aseaza carnea si carnatii in tava, se adauga vinul si...
Placinta greceasca
Foile de placinta se lasa sa se dezghete, apoi se rup in bucati potrivit de mari. Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si vanilia. Se amesteca foile rupte cu compozitia si se toarna intr-o forma rotunda de 26 cm diametru. Se coace 35-40 de minute la 180 grade pana se...
Prajitura rapida cu ananas
Se amesteca zaharul cu apa, se toarna intr-un vas rotund de yena si se da la cuptorul cu microunde 3-4 min la putere maxima (al meu e cam slabut). Se bat ouale cu zaharul. Se adauga untul si faina amestecata cu praful de copt. Se pun rondelele de ananas peste zaharul...
Rolls Cinnamon
Se amesteca drojdia cu faina cernuta si sarea, apoi se adauga laptele caldut amestecat cu zaharul, ouale si untul si se framnata aluatul pana devine elastic. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc caldut. Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie de 1/2 cm grosime care...
Estonian Kringel
Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut. Se adauga untul, galbenusul, faina cernuta si amestecata cu sarea si se framanta 8-9 minute. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc caldut 1-2 ore pana isi dubleaza volumul. Pe masa infainata se intinde o foaie dreptunghiulara de aprox. 1...
Rawfaello
Se pun curmalele la inmuiat (de seara pana dimineata sau 2-3 ore) in apa rece cat sa le acopere. Se scurge apa de pe curmale si se paseza cu mixerul vertical pana devin o pasta. Se amesteca cu jumatate din cantitatea de nuca de cocos si se formeaza bilute, apoi se tavalesc prin restul de nuca...
Eggnog- Lichior de oua
Incep prin a va spune ca daca aveti oua de casa, cu siguranta culoarea va fi alta! Am gasit multe retete in care se prepara lichiorul fara fierbere, dar nu prea imi suradea ideea de a tine in frigider lapte amestecat cu galbenusuri cateva saptamani, asa ca am optat ptr altfel de reteta. Se...
Turta dulce - Gingerbread
Se amesteca cele doua tipuri de faina cu sarea, praful de copt si mirodeniile. Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se toarna peste faina si se amesteca bine. Se da aluatul la frigider 30 de minute. Pe masa infainata se intinde o...
Lasagne Bolognese
Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se adauga 2 polonice de apa calda sau supa de legume si se lasa sa fiarba acoperit la...
Crostoli
Foaaaaarte simplu: se amesteca frisca cu faina, se framanta bine, se intinde o foaie subtire, dupa care va jucati cu pintenul putin.....taiati aluatul in forme. Se incinge ulei cam de doua degete intr-o cratita si se prajesc minunile, nu mult, cat sa se rumeneasca, apoi se scot pe servetele de...
Somon la gratar cu usturoi
Se condimenteaza somonul cu sare si piper, piper cayenne si se prajeste pe gratar 4-5 minute pe fiecare parte pana cand carnea se deschide la culoare. Usturoiul curatat si tocat se pune intr-o tigaie impreuna cu uleiul si se incalzesc la foc mic, cat sa-si lase usturoiul aroma. Se pun...
Supa aromata cu naut
Ceapa, usturoiul si ghimbirul tocate marunt, se calesc putin in ulei, apoi se adauga condimentele si se mai calesc putin impreuna cat sa-si lase aroma. Se adauga supa, rosiile si nautul si se fierb impreuna cam 15 minute. Se condimenteaza cu sare si piper si se presara verdeata tocata...
Paine de secara cu seminte
Intr-un bol mare se amesteca faina alba cu cea de secara si cu semintele. Se adauga apa calduta amestecata cu sarea, zaharul si drojdia si se framanta bine cca 5 minute. Se presara putina faina peste aluatul obtinut si se lasa sa dospeasca acoperit intr-un loc caldut cca 30 de minute. Se...
Fursecuri bicolore - de post
Se amesteca bine margarina cu zaharul pana se omogenizeaza, se adauga vanilia si apa, apoi faina si se amesteca bine. Se imparte aluatul in doua, intr-o parte se pune cacaua si se framanta. Se da la frigider minim 30 de minute. Pe o folie alimentara se intinde aluatul alb cat mai subtire si...
Vinete umplute la cuptor - de post
Vinetele se spala, se taie in doua pe lungime si se scobesc. Se sareaza si se lasa asa 10 minute, apoi se sterg. se ung cu putin ulei si se dau la cuptor 15 minute. Intre timp, in uleiul incins se soteaza ceapa si usturoiul tocate marunt, ardeiul taiat feliute, dovlecelul si miezul de la...
Salata de rucola cu seminte si avocado
Rosia, ardeiul, ceapa si ridichea se curata, se spala si se taie felii, apoi se aseaza intr-un bol impreuna cu rucola si avocado. Se presara deasupra semintele si se condimenteaza cu uleiul, otetul si sare dupa gust. Pofta mare!
Turbo Smoothie
Intr-un storcator de fructe (cum e asta de exemplu) se pun: ananasul, merele, spanacul, lamaia, castravetele si telina si se storc. Se pune avocado taiat bucati si spirulina intr-un blender, se toarna sucul obtinut si gheata peste ele si se mixeaza 45 de secunde la viteza maxima. Se...
Tort delicios
Pentru blat , se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana se topeste. Se incorporeaza galbenusurile unul cate unul, se pun esenta, cacaua si faina, amestecand usor cu o paleta de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata si se coace...
Tocana de legume cu orez
Se curata legumele si se spala. Ceapa se taie julien si se pune la calit in ulei incins amestecand din cand in cand. Morcovii se dau pe razatoarea mare si se adauga la calit peste ceapa. Ardeii se taie felii subtiri se se pun la calit ultimii. Se spala si se curata de coaja rosiile, apoi se...
Branzoici
Intr-un bol mare cernem faina. Separat, intr-o canita amestecam bine drojdia cu o lingurita de zahar, apoi adaugam 3 linguri de lapte caldut. Turnam peste faina amestecul cu drojdie, restul de lapte amestecat cu zaharul ramas, ouale si uleiul si framantam bine 10-15 minute. Aluatul il lasam la...
Placinta cu mere - Apple pie
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta impreuna cu 2 linguri de apa rece. Se da aluatul la frigider pentru 30 de minute. Se unge o forma de tort cu unt. Lasam deoparte o cincime din aluat, iar cu restul se intinde o foaie rotunda care sa acopere forma de tort si sa ramana...
Salata de castraveti
Castravetii se curata, se taie rondele si se pun intr-un castron. Se piseaza usturoiul curatat, se toaca mararul si se amesteca bine impreuna cu iaurtul. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga la castraveti si se amesteca. Gata! Pofta buna!
Pasta de conopida
Se fierbe conopida in apa cu sare timp de 10 min. apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca. Intre timp se face o maioneza din galbenusul de ou, mustar si ulei. Se curata usturoiul si se piseaza. Conopida se zdrobeste cu furculita si se stoarce de apa, apoi se amesteca cu...
Banana bread
Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade. Se unge cu unt o forma de chec si se tapeteaza cu hartie de copt. Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, scortisoara, cocosul si praful de copt. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste, apoi se adauga...
Ciocolata calda - Hot chocolate
Se incalzeste laptele, se aduce la temperarura de fierbere. Cacaua cu zaharul si putin lapte se amesteca bine, apoi se toarna restul de lapte, ciocolata si cateva marshmallows, restul le lasam pentru ornat. Se amesteca bine pana se incorporeaza ingredientele, apoi se toarna in cani,...
Chifle aromate
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, apoi sarea, untul moale si verdeata tocata. Ultima se adauga faina si se framanta bine, apoi acoperim aluatul si-l lasam la crescut intr-un loc caldut. Dupa jumatate de ora se imparte aluatul in parti egale si cu mainile unse cu ulei se...