Am vazut reteta pe un site unguresc si mi-a placut cum arata, apoi cumva, cu google translate am reusit sa pricep ce contine, asa ca am ''comis-o''.
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
In plus: unt pentru uns tava si boabe de fasole pentru pus pe aluat ca si greutate.
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta impreuna cu 2 linguri de apa rece. Se da aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Se unge o forma de tort cu unt. Lasam deoparte o cincime din aluat, iar cu restul se intinde o foaie rotunda care sa acopere forma de tort si sa ramana si o margine de 2-3 cm (la mine partea asta a fost cam ''tricky'' pentru ca Eliza se tot joaca cu sucitorul si nu l-am mai gasit asa ca am intins cu mainile :D). Se aseaza foaia de aluat in tava, se inteapa cu furculita din loc in loc si se mai da la frigider inca 20 de minute.
Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se pune peste aluat hartie de copt si boabe de fasole sau ce aveti pe-acasa, apoi se coace 10 minute.
Merele spalate si curatate se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime, se stropesc cu zeama de lamaie. Se mixeaza 2 oua cu frisca, zaharul si zaharul vanilat. Peste aluat se aseza feliile de mere si se toarna amestecul cu oua peste ele. Din aluatul ramas se intind cateva fasii si se aseaza deasupra sub forma unui grilaj. Se unge placinta cu oul ramas si se da la cuptor pentru inca 20 de minute. Dupa ce se raceste se presara deasupra zahar praf.
Suna putin cam complicat, dar sa stiti ca e foarte buna si merita efortul!
Pofta buna!