Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1812
PRIETENI332
Retete / Dulciuri

Fursecuri cu nuca

In Dulciuri la 28 Ian 2013

Se freaca ouale cu zaharul si praful de sare,se adauga nuca si amoniacul,apoi untura si faina.facem o coca consistenta pe care o dam prin masina de tocat,la care am montat dispozitivul de fursecuri.Se formeaza diferite forme de fursecuri,se aseaza in tava cu hatie de copt si se dau la cuptorul...

Crema cioco-mascarpone

In Dulciuri la 26 Ian 2013

Se topeste ciocolata cu zaharul si smantana, pana se omogenizeaza, pe baie de abur. Se da de pe foc si se adauga galbenusurile. Se amesteca bine. Se da la congelator cca 20 minute. Batem frisca bine. Jumatate din frisca mixam cu crema scoasa din congelator, jumatatea cealalta de frisca cu zaharul...

Prajitura ''Pacatul Dulce"

In Prajituri la 26 Ian 2013

Foi: Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Se imparte compozitia in doua, se pune hartie de copt in tava (20/30) se intinde compozitia, se da la cuptor preincalzit, tinand usa...

Pufoasa

In Prajituri la 26 Ian 2013

Foile: Se freaca margarina cu zaharul, se adauga oul, cacaoa, praful de copt, laptele si faina. se face o coca care se imparte in 2 foi. Crema de cocos Albusurile se bat cu zaharul ca la bezea. Nuca de cocos se opareste cu lapte fier si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca cu...

Tort creme Ole cu capsuni

In Torturi la 24 Ian 2013

Blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul ca la bezea, se adauga galbenusurile, unul cate unul si la final plicul de creme ole de ciocolata. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o forma de tort, unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu cca 25-35 minute. Se lasa la...

Tort egiptean Lu`s

In Torturi la 24 Ian 2013

Foile Se fac pe rand.Se bat albusurile spuma tare cu un  praf de sare se adauga zaharul si se bat in continuare,apoi faina si alunele ( eu am pus nuci).Compozitia se pune in forma de tort fara pereti,pe coala de copt si se da la cuptorul  incins cu focul mic.trebuie sa se usuce ,ca e...

Desert prajitura betivanca

In Prajituri la 24 Ian 2013

Blat:  Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ apa si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (20x30 cm) si se da la cuptor pentru 25 minute. Se lasa la rece si se taie in doua. Crema:  O foaie de la blat se...

Desert cu dovecel

In Dulciuri la 24 Ian 2013

Dovleceii se spala si se rad pe razatoarea mare.Se adauga zaharul,ouale si zaharul vanilat si se omogenizeaza,la sfarsit faina cat sa avem o compozitie moale. Incingem tigaia adaugam uleiul si apoi cu lingura formam niste ''chiftelute'',le prajim pe ambele parti ,le scoatem pe un servetel si...

Cuburi cu vanilie

In Prajituri la 24 Ian 2013

Blatul: Albusurile se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste bine,ca la bezea.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars.Toata aceasta mixtura o turnam peste albusuri,la sfarsit adaugam faina amestecata cu...

Desert la pahar

In Dulciuri la 24 Ian 2013

Cele 4 linguri de zahar se caramelizeaza si se imbraca peretii vasului,se lasa la racit.Separat batem ouale cu zaharul bine,adaugam laptele si esenta de rom ( am incercat si cu o cogniac,e buna).Aceasta compozitie se toarna in vasul tapetat cu zahar ars si se da la cuptor,cca 30 min la foc...

Clementina

In Dulciuri la 23 Ian 2013

Blatul: Albusurile 7 la numar batute spuma tare,se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul,la fonal plicul de creme ole de cacao.In tava 20/30 cu foaie de copt se toarna compozitia,se da la cuptor cca 35 min.Se lasa la racit. Crema alba: Ciocolata se rupe in bucatele se adauga...

Cioco-zmeurica

In Prajituri la 22 Ian 2013

Blatul: Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,unul cate unul,amoniacul stins,faina si albusurile batute spuma tare.Compozitia se imparte in 3 si se coc 3 blaturi subtiri. Crema 1; Untul moale frecat cu zaharul pana se topeste,se adauga dulceata de...

Desert prajitura cu gem de caise

In Prajituri la 22 Ian 2013

Blatul : Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul si omogenizam. Apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina (20/30 cm) si o dam la cuptor. Cand este pe jumatate coapta o...

Tort sarlota

In Torturi la 22 Ian 2013

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste,se adauga nuca si faina,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna in forma de tort compozitia,forma unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.Se baga la cuptorul incins in prealabil,este gata cand trece testul scobitorii.Se...

Prajitura desteapta

In Prajituri la 21 Ian 2013

Margarina cu zaharul se topesc pe baie de abur si se lasa la rece. Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat, albusurile se bat spuma tare. Se adauga in galbenusuri margarina (inca calduta), apoi faina, laptele rece si albusurile batute spuma. Se amesteca incet pana devine o compozitie omogena....

Zmeurica

In Prajituri la 21 Ian 2013

Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste. Se adauga galbenusurile, pe rand si la final faina. Se coace intr-o forma de tarta dar un pic mai inalta. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit Crema:...

Tort Furtunos

In Torturi la 21 Ian 2013

Blat: Galbenusurile frecate spuma cu zaharul, pana se topeste, se adauga faina si la final albusurile batute spuma tare. Se incorporeaza bine, amestecam incet sa nu se lase adaugam si pepitele de ciocolata. Se unge o forma de tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea. Se da la...

Prajitura Ana

In Prajituri la 21 Ian 2013

Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si se omogenizeaza compozitia. La final adaugam plicul de creme ole. Se coace in cuptorul preincalzit 25 minute. Crema: 300 ml frisca cu ciocolata rupta bucatele se pune pe baie de abur, se amesteca...

Amandine friscoase

In Dulciuri la 20 Ian 2013

BLATUL: Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza,se adauga cacaoa si faina.Separat albusurile se bat spuma cu zaharul si apa apoi se amesteca cu galbenusurile.Se toarna in tava bine unsa,se baga la cuptor iar cand trece testul scobitorii este gata si se lasa la rece CREMA: Se...

Chec rapid

In Dulciuri la 20 Ian 2013

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,se adauga apa si uleiul ca la maioneza.Apoi faina si albusurile care au fost batute spuma.Tava de chec se unge si tapeteaza cu faina se toarna mai mult de jumatate din compozitie.In compozitia ramasa se amesteca lingura de cacao si apoi se toarna...

Rulada cu dulceata de zmeura

In Dulciuri la 20 Ian 2013

Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul se bate incontinuare si apoi se adauga galbenusurile,pe care le incorporam bine,la final adaugam faina.Tava de la aragaz o imbracam cu coala de copt turnam compozitia si o dam la cuptor,este gata cand...

Un pepenas nazdravan

In Dulciuri la 20 Ian 2013

Se taie pepenele in doua,se scobeste de seminte,se scurge de zeama care si-o lasa.Se umple cu inghetata,se orneaza cu frisca,pepite de ciocolata si toping de zmeura.

Norisori pufosi

In Dulciuri la 20 Ian 2013

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 200 g zahar,ca la bezea.Separat galbenusurile se freaca cu 100 g de zahar si vailia.laptele se pune intr-o craticioara pe foc,sa fie cald,in el punem bulgarasii de bezea sa fiarba,dureaza cca 2-3 min,ii intoarcem de...

Galusti cu gem

In Dulciuri la 18 Ian 2013

Cartofii se fierb si se lasa la racit.Se curata de coaja si se paseaza (sau dau la masina de tocat).Se adauga cele 2 oua,praful de sare si faina,se omogenizeaza bine. Ne ungem pe maini cu ulei,sa nu se lipeasca coca de maini.Se formeaza guguloaie rotunde se aplatizeaza,la mijloc se pune gem...

Cremes

In Prajituri la 18 Ian 2013

CREMA: Ouale cu zaharul, amidonul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce am luat de pe foc adaugam vanilia. Lasam putin sa se raceasca,cat batem frisca si pregatim foile. Asamblare: Foaie ,crema ,frisca,deasupra foaie maruntita si zahar pudra.

Prajitura cu ness

In Prajituri la 18 Ian 2013

BLAT: Se freaca 4 galbenusuri cu zaharul pana devin o spuma, se adauga faina, nucile macinate. Se bat cele 6 albusuri si se adauga peste amestecul de mai sus. Se pune in tava unsa sau cu foaie de copt. E gata cand trece testul scobitorii. CREMA: Untul se freaca cu zaharul, pana devine...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 18 Ian 2013

Se amesteca toate ingredientele,se intind doua foi si se umplu cu merele rase si calite.

Prajitura cu crema de lamaie

In Prajituri la 18 Ian 2013

Foi: Se amesteca bine toate ingredientele si se formeaza o coca, care se imparte in 3 si se intind 3 foi, care se coc pe fundul tavii. Crema: Amidonul, zaharul, laptele pe baie de abur pana se ingroasa. Se da de pe foc, se adauga zeama de lamaie si margarina, coaja de lamaie. Se...

Briose

In Prajituri la 18 Ian 2013

Se bat ouale intregi cu zaharul si 2 linguri apa, se adauga treptat iaurtul, untul topit, faina si praful de copt. Se bat toate acestea cu mixerul si se adauga arome. Se umplu formele de briose pe jumatate cu compozitia de mai sus, ca sa aiba loc unde sa creasca. Dupa preferinta se pot pune in...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 18 Ian 2013

Din apa si zahar se face un sirop, potrivit de legat. Se adauga cacaoa si dupa ce da in doua clocote se trage de pe foc si se adauga untul si esenta de rom. Separat se amesteca laptele praf cu stafidele, nucile prajite si alunele. Aceast amestec se adauga in siropul de mai sus si se amesteca pana...

Afisate 991 - 1020 din 1047 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]