publicat la 05.01.2025
publicat la 24.12.2024
publicat la 26.11.2024
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Panna cotta cu dulceata de cirese amare
Am pus sa se hidrateze gelatina cu cca 60 ml lapte rece. Restul de lapte l-am amestecat cu zaharul si vanilia-burbon si l-am pus pe baie de abur,cat a dat intr-un clocot,am adaugat smantana,mestecand bine,pana am adus-o la punctul de fierbere. O dam de pe foc si adaugam gelatina...
Nuci cu crema de ciocolata
Cojile de nuci Se amesteca ouale cu praful de sare se adauga osanza si se omogenizeaza,apoi un pahar cu lapte caldut si praful de amoniac. Se adauga faina si se framanta o coca densa. Am lasat la rece cca 1/2 ora coca, apoi am format bilute pe care le-am pus in forma si le-am copt. Crema:...
Mini tarte cu banane si creme ole de vanilie
Se amesteca faina cu ingredientele uscate. Separat se amesteca galbenusul cu apa si se toarna peste faina. Apoi se adauga untul si untura, se amesteca bine. Se face o coca pe care o dam la frigider 1 ora. Apoi modelam niste rotunduri si imbracam forma de tarta cu coca respectiva, intepam cu...
Briose zambarete cu visine si stafide
Untul se amesteca cu zaharul pana devine o spuma, se adauga ouale, unul cate unul, apoi praful de copt, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si faina. Se omogenizeaza bine. In forme de silicon se pune cu lingurita jumatate din forma, se pune visina si stafida, apoi se umple forma. Se da la...
Reteta de preparare a papanasilor prajiti
Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul,se adauga ouale,apoi grisul,sarea si faina. Se face un aluat pe care-l modelam cu mana,facand ca niste covrigei mai mici si niste bilute,Se prajesc in uleiul bine incins si pe o parte si pe alta.Se servesc calzi cu dulceata si...
Dulceata de zmeura
Se aduna cu grija zmeura, sa nu fie nici foarte coapta, potrivita, ca sa ramana fructul intreg. Se pun in cratita in care facem dulceata, se adauga zaharul si o lasam pana a doua zi, sa-si lase zeama. A doua zi o punem la fiert la foc domol si avem grija sa ii luam spuma formata. Cand este gata...
Dulceata de gutui
Gutuile se sterg de puf, se curata de coaja si se taie felii subtiri, dupa care le taiem julien. Le stropim cu zeama de lamaie, pentru ca oxideaza foarte repede in contact cu aerul si isi schimba culoarea. Apa si zaharul pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam o farfurie adanca, plina varf...
Dulceata de caise
Se curata de coaja caisele si se taie pe langa sambure in forma de semiluna. Apa cu zaharul se da intr-un clocot, cat se topeste zaharul si se adauga caisele taiate, o farfurie adanca plina cu varf. Cand este legata suficient se da de pe foc, se acopera cu un stergar umed si se lasa pana a doua...
Prajitura ''talmes-balmes''
Foi: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul ,galbenusurile, unul cate unul si la final faina. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi. Intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate...
Foi "Lica" cu crema Nutella
Nutella se freaca cu untul pana devine o crema spumoasa, se intinde intre foi, deasupra se toarna serbetul si ciocolata topita.
Savarine
Stiu, o sa ziceti ca ''descrierea'' e prea vaga,dar am respectat instructiunile de pe cutie,cu un singur amendament,am folosit frisca naturala,ca aia din plic imi ramane in gat. Deci se cumpara una cutie de la Dr.oetker pentru savarine si se respecta instructiunile de pe ea. Frisca am...
Tortulet inimos
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si apoi uleiul, se bat bine, apoi se adauga faina. Se tapeteaza forma de tort cu hartie copt (forma mijlocie de tort) se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Siropul:...
Tort cioco-banana
Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste, se adauga faina si nuca macinata, apoi albusurile batute spuma tare. Am o craticioara cu diametrul de cca 20 cm, am imbracat-o in hartie de copt si am turnat compozitia in ea. Am bagat la cuptorul preancalzit, este gata cand trece...
Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri
Blatul .Se freaca untul cu zaharul pana se topeste,se adauga nucile,cacaua si faina,iar la final albusurile batute spuma.Se tapeteaza o tava(20/30) cu hartie de copt,se toarna compozitia in ea si se da la cuptorul preincalzit cca 15 min. Intre timp pregatim glazura de galbenusuri.Frecam...
Fursecuri cu gem
Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos,se adauga ouale,zaharul vanilat si amoniacul stins,apoi faina.Se face o coca consistenata.Se lasa un pic la rece.Se ininte o foaie si se taie in diferite forme.Se coc la cuptorul preancalzit cca 15-20 min.Se scot se lasa sa se raceasca si se lipesc...
Prajitura cu crema si clementine
Blatul Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,se adauga faina si nuca macinata,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt ( 20/30) se da la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit. Crema Plicul de crema se...
Placinta cu branza dulce, stafide,ciocolata si foi de casa
Foile: Ouale cu zaharul frecate bine,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi apa,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina,se formeaza o coca nu foarte tare,cat sa putem sa intindem foaie.Impartim in doua coca,intindem 2 foi. Umplutura: Amestecam branza cu smantana si...
Prajitura cu visine
Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine, se adauga uleiul si apa, amestecand usor, ca la maioneza. Separat albusurile se bat cu un praf de sare, spuma tare. Se adauga faina peste galbenusuri si la final albusurile ,se omogenizeaza compozitia si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina...
Cornulete
Drojdia cu putin lapte caldut si o lingura de faina, se face o maia si se lasa 10 minute la crescut. Untura o frecam cu zahar, adaugam ouale si apoi maiaua. Incorporam bine totul, adaugam si restul de lapte si apoi faina. Framantam bine un aluat care se poate intinde. Lasam sa se odihneasca cca...
Prajitura Athena-reteta cu nr.100
Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom, iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Foile de placinta le zdrentuim ca si cum avem necaz pe cineva si ne razbunam. Dupa ce am zdrentuit foile le...
Desert Prajitura Creme-Ole, reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Desert Prajitura Creme-Ole, reteta simpla si delicioasa: Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul. La sfarsit se adauga plicul de creme ole de ciocolata. Se toarna blatul intr-o tava 20/30 cm, tapetata cu hartie de...
Dulceata de piersici galbene
Alegem piersicile coapte dar sa fie tari,nu zemoase,pentru ca facem dulceata nu gem.Le curatam de coaja,le taiem cubulete mici .Pentru ca nu lasa zeama multa,pregatim direct siropul.Apa cu zaharul le legam pe foc,nu foarte mult,adaugam fructele si lasam la fiert,cu focul mic.Luam spuma formata si...
Dulceata de trandafiri
Se culeg trandafirii, se taie partea albicioasa de la petale si se freaca cu putina sare de lamaie. Ne trebuiesc cca 300 g de petale frecate. Zaharul se pune cu apa la fiert pana incepe sa lege, adaugam petalele de trandafiri, luam spuma formata si legam dulceata cat vrem de tare. Se da...
Dulceata de cirese amare
Se spala ciresele se scot samburii si se pun in cratita cu 1 kg. de zahar. Se lasa pana a doua zi sa se topeasca zaharul. Se pune la fiert cu focul mic si se ia spuma formata din cand in cand. Se incearca daca este gata punand pe o farfurie un pic de dulceata si daca dupa lingurita pica picatura...
Carticele cu osanza si rahat
Aluat: Faina se amesteca cu apa calduta, cele 2 linguri de otet, sarea si uleiul. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Osanza o amestecam cu 2 linguri de faina. Si procedam in felul urmator: intindem coca in dreptunghi, impartim in 3 (imaginar) Intindem peste primele 2 parti...
Bilute alcoolice
Se arde zaharul,peste care se adauga apa si cacaoa,se lasa sa fiarba pana devine un sirop mai consistent.Se lasa putin la rece si se toarna peste biscuitii amestecati cu nuca.Se formeaza o coca,din care formam bilute potrivit de mari ( cat sa intre odata in gura),in mijlocul bilutei punem o...
Rulada Alina
Apa cu zaharul si cacaoa se fierb pana se ingroasa. Biscuitii se dau la masina, peste ei se toarna siropul si se framanta bine, se formeaza ca o coca. Untul se freaca cu zaharul pana se topeste acesta, se adauga nuca de cocos. Pe o foaie de ceolofan se intinde jumatate din coca de biscuiti, peste...
Capsunica
Capsunile se spala si se lasa la scurs. Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Alegem capsunile cele mai frumoase si le pastram pentru decor, restul le taiem in bucati mai mici si le amestecam cu albusurile si jumatate din frisca. Le asezam pe...
Chec cu banana si nuca
Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi uleiul, pana devine ca o crema. Se adauga faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Albusurile se amesteca usor cu galbenusurile pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava mai mult de jumatate din compozitie, banana...
Fursecuri cu nuca
Se freaca ouale cu zaharul si praful de sare,se adauga nuca si amoniacul,apoi untura si faina.facem o coca consistenta pe care o dam prin masina de tocat,la care am montat dispozitivul de fursecuri.Se formeaza diferite forme de fursecuri,se aseaza in tava cu hatie de copt si se dau la cuptorul...