Daca tot imi poarta numele,sau eu pe al lor,ma refer la fructele alea mici,portocalii ,dulci si zemoase,am zis sa fac ceva cu ele.
Blat
Crema
Glazura
Blatul
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,se adauga faina si nuca macinata,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt ( 20/30) se da la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.
Crema
Plicul de crema se amesteca cu zaharul si laptele rece,pana devine o crema consistenta.Separat amestecam smantana groasa cu zaharul vanilat si apoi o incorporam in crema.
Peste blatul racit intindem crema si lasam la rece cca 1/2 ora.
Pregatim glazura cum este specificat pe plic.Asezam clementinele peste crema si apoi turnam top gelul inca caldut ,lasam sa se intareasca si apoi portionam prajitura,taind cu un cutit umezit cu apa fierbinte.