Tortulet inimos

de Constelatialeu in Torturi, 4 Feb 2013 | 3494 vizualizari

 

Imi place ''sa ma joc'' facand torturi.e o tortura sa ma pui sa fac clatite,dar o placere sa fac torturi...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri ulei
  • Sirop
  • am folosit sirop de capsuni diluat cu apa
  • Crema
  • 1 plic de crema vanilie de la Dr.Oetker
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 250 ml lapte rece
  • 100 g unt
  • 100 g capsuni pasate
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Ornat
  • capsuni si frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet inimos:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si apoi uleiul, se bat bine, apoi se adauga faina. Se tapeteaza forma de tort cu hartie copt (forma mijlocie de tort) se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii.

Siropul:

Sirop gros de capsuni diluat cu 2 -3 linguri de apa, in functie de cat de mult vreti sa insiropati tortul, faceti si cantitatea de sirop

Crema:

Untul se freaca bine cu pliculetele de zahar vanilat. Capsunile se paseaza, pot ramane si bucatele mai mari sau se paseaza pana devine un piure. Plicul de crema cu zaharul si laptele rece se mixeaza, pana devine o crema consistenta, apoi se amesteca cu untul si piureul de capsuni.

Asamblare:

Se taie tortul in 2 sau 3, in functie de cat de bine a crescut. Se insiropeaza, se intinde crema intre straturi si se orneaza cu capsuni si frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet inimos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in straturi cu jeleu de visine