Tortulet inimos

de Constelatialeu in Torturi, 4 Feb 2013 | 3989 vizualizari

 

Imi place ''sa ma joc'' facand torturi.e o tortura sa ma pui sa fac clatite,dar o placere sa fac torturi...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri ulei
  • Sirop
  • am folosit sirop de capsuni diluat cu apa
  • Crema
  • 1 plic de crema vanilie de la Dr.Oetker
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 250 ml lapte rece
  • 100 g unt
  • 100 g capsuni pasate
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Ornat
  • capsuni si frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet inimos:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si apoi uleiul, se bat bine, apoi se adauga faina. Se tapeteaza forma de tort cu hartie copt (forma mijlocie de tort) se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii.

Siropul:

Sirop gros de capsuni diluat cu 2 -3 linguri de apa, in functie de cat de mult vreti sa insiropati tortul, faceti si cantitatea de sirop

Crema:

Untul se freaca bine cu pliculetele de zahar vanilat. Capsunile se paseaza, pot ramane si bucatele mai mari sau se paseaza pana devine un piure. Plicul de crema cu zaharul si laptele rece se mixeaza, pana devine o crema consistenta, apoi se amesteca cu untul si piureul de capsuni.

Asamblare:

Se taie tortul in 2 sau 3, in functie de cat de bine a crescut. Se insiropeaza, se intinde crema intre straturi si se orneaza cu capsuni si frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet inimos" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed