publicat la 05.01.2025
publicat la 24.12.2024
publicat la 26.11.2024
Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu prune si crumble
Mai intai pregatim aluatul de tarta. Frecam untul rece cu zaharul,adaugam oul batut bine,apoi coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, omogenizam bine. Apoi adaugam jumatate din cantitatea de faina,amestecam bine, restul de faina il punem pe blatul de lucru, rasturnam aluatul...
Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti
Crema: Apa cu zaharul si margarina le punem intr-o cratita pe foc, amestecam pana se topeste zaharul si margarina. Adaugam nuca macinata, biscuitii macinati si cacaoa. Omogenizam bine. Intr-o tava de dimensiunile foilor de napolitana (36/26) asezam niste folie alimentara. Asezam o foaie de...
Prajitura Maria-Elena
Blatul 1: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate din nou pana obtinem o bezea tare, se adauga galbenusurile unul cate unul. La final se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile 28/40 cm, se...
Fursecuri cu ciocolata
Cernem faina intr-un castron, adaugam zaharul pudra, praful de copt si aschiile de ciocolata, amestecam si apoi adaugam ouale si untura. Incepem sa framantam turnand usor si laptele caldut, continuam sa framantam pana obtinem un aluat nu foarte tare. Cu ajutorul unui posh formam fursecurile, le...
Fursecuri cu cacao
Intr-un castron cernem faina, adaugam cacaoa,praful de copt si zaharul pudra, amestecam bine, apoi adaugam si ornamentele de ciocolata. Peste ingredientele uscate punem ouale, untura si coaja de lamaie, incepem sa framantam,adaugand laptele caldut. Framantam pana obtinem un aluat nu foarte...
Desert prajitura ''criminala''
Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana rezulta o bezea ferma. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apoi le incorporam in albusuri. Separat cernem faina, cacaua si praful de copt, amestecam ingredientele uscate si...
Dulceata de afine
Indepartam eventualele impuritati,adica codite,frunzulite,apoi punem afinele intr-o cratita cu fund dublu,adaugam zaharul si apa si le punem la fiert, la foc mediu, avand grija sa adunam spuma formata si sa o indepartam. Ca sa verificam daca-i suficient d elegata,luam cu lingura din sirop si...
Dulceata de mure de gradina
Mai intai le culegem, ca avem de unde,din gradina mamei. Le asezam inrtr-o cratita cu fund dublu,adaugam zaharul si le lasam pana a doua zi sa-si lase zeama. Apoi asezam cratita pe foc, la foc moderat, din cand in cand,cu o lingura adunam spuma foarmata si o indepartam din dulceata....
Prajitura cu jeleu de caise
Ca sa mearga treaba ca pe roate si fara pana,pregatim toate ingredientele.Mai intai tapetam o tava ( sa fie la dimensiunile foilor de pandispan,pe cat posibil) cu folie alimentara,apoi asezam o foaie de pandispan si ne apucam de creme si jeleu. Crema de ciocolata amara Bucatelele de...
Prajitura cu caise si ciocolata
Galbenusurile le mixam cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile, omogenizam si la final faina si praful de copt, cernute. Avem grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam o tava cu...
Prajitura ''cheia sol''
Crema de ciocolata alba: O pregatim prima pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata alba impreuna cu frisca lichida o punem la topit,avem grija sa nu inceapa sa fiarba. Foile de gelatina le hidratam in apa rece,apoi le stoarcem si le adaugam in ciocolata topita, omogenizam si bagam cratita la...
Dulceata de coacaze negre
Culegem coacazele,daca avem de unde,le spalam sub jet de apa.Zaharul cu 300 ml apa si vanilia bourbon se pun la fiert,pana incepe sa faca bule ,apoi se adauga coacazele si se lasa focul mic,sa fiarba incet sa nu se sfarame coacazele.Eu le-am scazut un pic mai mult ca asa mi-am dorit. Se pune...
Prajitura cu crema capuccino ( reteta cu nr.700 )
Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si apoi le amestecam in bezeaua obtinuta.Amestecam faina,cacaoa,praful de copt si capuccino,apoi incorporam in bezea,avand grija sa amestecam de...
Pavlova cu zmeura si frisca
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea tare,adaugam otetul,mixam,apoi amidonul,mixam si la final siropul,obtinem o culoare movulie.Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt,punem bezeaua intr-un posh si apoi formam baza...
Tort cu ciocolata,mascarpone si banane
Blat: Albusurile cu un praf de sare le batem bine, pana devin o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga faina cernuta si praful de copt, se amesteca bine. La final adaugam albusul batut spuma tare, avand grija sa amestecam cu miscari lente, de jos in...
Mini clatite cu dovlecel si almette
Mai intai curatam dovlecelul de coaja si de seminte ,apoi il dam pe razatoarea mare,adaugam zaharul brun si zaharul vanilat,amestecam bine.Apoi adaugam ouale si la final faina cernuta.Punem tigaia pe foc,o lasam sa se incinga bine,adaugam putin ulei,apoi cu o lingura luam din compozitie si punem...
Tarta cu zmeura
Pentru crusta de tarta : Intr-un castron cernem faina,adaugam praful de sare si zaharul,amestecam,apoi adaugam untul rece,taiat cubulete.Incepem sa sfaramam untul amestecand cu faina pana obtinem o textura ca de pesmet.Trebuie sa lucram repede sa nu se incalzeasca untul.Apoi adaugam galbenusul si...
Prajitura cu cirese
Pentru foi: Mixam ouale cu zaharul pana se topeste, adaugam o cana de faina si amoniacul stins cu otet. Dam la frigider pana a doua zi cand adaugam faina cat sa formam un aluat care se intinde bine. Impartim coca in 3 parti egale si intindem 3 foi cu dimensiunile de 24 /36 cm. Fiecare foaie o...
Chec din albusuri
Chec cu stafide si rahat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zaharul si se bate pana se obtine o bezea tare.Apoi adaugam uleiul si vanilia,amestecam usor pana se incorporeaza tot uleiul.La final adaugam faina cernuta si praful de copt,avand grija sa amestecam usor cu...
Prajitura de vara
Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul si continuam sa mixam. La final punem faina, cacaoa si praful de copt omogenizam si adaugam si albusurile batute spuma, avand grija sa le...
Clatite a`la Gaby
Mixam ouale cu sarea si zaharul,apoi adaugam jumatate din faina,omogenizam,adaugam jumatate din lapte,apoi restul de faina si laptele.Omogenizam bine,adaugam zaharul vanilat apa minerala si la final uleiul de masline. Punem pe foc tigaia de clatite o lasam sa se incinga,adaugam cativa stropi...
Prajitura cu crema de capsuni
Blat :Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste,apoi adaugam galbenusurile,omogenizam.Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta.Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare si le incorporam in compozitia de margarina. Impartim compozitia in...
Tiramisu reţetă originală, cu capsuni
Tiramisu reţetă originală Ouale le mixam cu zaharul farim pana devin spumoase, apoi adaugam mascarponele.Smantana dulce impreuna cu frisca lichida le mixam bine, pana devine o frisca tare, apoi o incorporam in crema de mascarpone. Intr-un castron dizolvan nessul in apa rece, adaugam si o...
Tort cu capsuni si fragi
Blat : Ouale cu zaharul le mixam bine,apoi adaugam uleiul ca la maioneza.Peste oua adaugam amestecul de faina,praf de copt si cocao,omogenizam bine si apoi adaugam laptele.Tapetam o forma de tort cu hartie de copt ( diametrul de 24 cm ),turnam compozitia in forma si presaram deasupra...
Desert cu fragi
Lasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de cosulet, ca sa pot sa le umplu cu crema. Fiecare ''margareta'' am intepat-o cu un bat de frigaruie....
Desert chec pufos
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si apa. Omogenizam bine. Cernem faina si o incorporam cu miscari lente, de jos in sus. Impartim...
Prajitura cu capsuni
Mai intai punem margarina si o topim, apoi o lasam la racit,nu de tot,cat sa fie inca lichida. Apoi spalam capsunile si le punem pe un servetel sa se absoarba apa. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare,...
Desert rapid cu capsuni
Pentru ca avem toate ingredientele la indemana treaba merge foarte repede. Doar smantana o mixam cu zahar farin si obtinem frisca. Intr-o cupa asezam capsuni taiate bucatele, o cupa de inghetata de vanilie, o cupa inghetata de capsuni, frisca si sos de ciocolata, fiecare le aseaza cum doreste...
Biscuiti Linzer
Intr-un bol am cernut faina,am adaugat zaharul pudra si praful de copt.Apoi margarina taiata cubulete si galbenusul si am framantat pana am obtinut un aluat moale,dar care se poate intinde.Am presarat faina pe blatul de lucru,cu ajutorul sucitorului am intins o foaie de cca 3-4 mm si am decupat...
Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura
Intr-o cratita cu fundul dublu punem zaharul cacao si apa si punem la fiert pana incepe sa se ingroase si s-a topit zaharul. Se da de pe foc si se lasa putin la racit, apoi adaugam cele 6 galbenusuri, unul cate unul. Aceasta compozitie o impartim in doua parti egale. Intr-o parte adaugam faina si...