M-am inspirat de la bucataras Burdulea56........
Blatul 1: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate din nou pana obtinem o bezea tare, se adauga galbenusurile unul cate unul. La final se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile 28/40 cm, se intinde compozitia si se da tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit.
Blatul 2: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Apoi adaugam nuca macinata,praful de copt si faina,omogenizam.Coacem blatul in aceiasi tava ca si blatul 1 urmand aceiasi procedura.
Crema: Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele se amesteca si apoi se pun pe foc ,amestacand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. In doua castrone, punem cate un pachet de unt la temperatura camerei. Frecam untul sa devina spuma,apoi adaugam 2 linguri de cacao si jumatate din crema fiarta, omogenizam. Restul de crema fiarta si racita il amestecam cu al doilea pachet de unt.
Asamblare: Tava in care am copt blaturile o tapetam cu folie alimentara, asezam blatul 1 peste care intindem crema de cacao, apoi blatul 2 si crema alba, peste care radem ciocolata.Dam tava la frigider pentru cateva ore, apoi o portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.