Bucata de ceafa o spalam o intepam din loc in loc si infigem catei de usturoi in ea. Uleiul de masline il amestecam cu sare piper si paharul de vin si ''imbracam'' ceafa de porc in amestecul asta. Punem intr-un vas termorezistem bucata de ceafa, turnam acel amestec lichid peste ea si o dam la...
Foile:
Ouale cu zaharul frecate bine,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi apa,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina,se formeaza o coca nu foarte tare,cat sa putem sa intindem foaie.Impartim in doua coca,intindem 2 foi.
Umplutura:
Amestecam branza cu smantana si...
Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine, se adauga uleiul si apa, amestecand usor, ca la maioneza. Separat albusurile se bat cu un praf de sare, spuma tare. Se adauga faina peste galbenusuri si la final albusurile ,se omogenizeaza compozitia si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina...
Drojdia cu putin lapte caldut si o lingura de faina, se face o maia si se lasa 10 minute la crescut. Untura o frecam cu zahar, adaugam ouale si apoi maiaua. Incorporam bine totul, adaugam si restul de lapte si apoi faina. Framantam bine un aluat care se poate intinde. Lasam sa se odihneasca cca...
Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom, iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Foile de placinta le zdrentuim ca si cum avem necaz pe cineva si ne razbunam. Dupa ce am zdrentuit foile le...
Alegem foile pentru sarmale, le lasam 1/2 ora in apa calduta, sa mai iasa sarea din ele. Restul de varza o tocam marunt.
Taiem ceapa marunt, jumatate din ea o calim impreuna cu orezul, pana se inmoaie un pic si apoi adaugam peste carne, amestecam bine si potrivim de sare si piper. Umplem foile...
Rosiile se spala se taie bucati si se dau prin separatorul de rosii. Sucul extras se pune in tuci de fonta, se adauga sarea si zaharul si se lasa la fiert la foc domol. Il scadem in functie de cat de gros vrem sa avem bulionul. Cand consideram ca a scazut suficient stingem focul si ne pregatim...
De obicei fac carnati cand taiem porcul, la mama acasa. Se alege carnea pentru tocat, de pe ici, de pe colo, sa fie si cu grasime. Se toaca carnea, se condimenteaza in functie de preferinte, mai sarat, piperat, usturoiat, eu ii cam fac ''trotil'', asa sa-ti ia gura foc, nu mult, dar sa simti ca...
Cum se prepara Desert Prajitura Creme-Ole, reteta simpla si delicioasa:
Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul. La sfarsit se adauga plicul de creme ole de ciocolata. Se toarna blatul intr-o tava 20/30 cm, tapetata cu hartie de...
Pregatim aluatul de clatite amestecand ouale, sarea, uleiul, faina si apa minerala, in asa fel incat sa nu facem cocoloase. Coacem clatitele si le lasam sa se raceasca.
Pregatim umplutura amestecand urda cu mararul, adaugam bucatelele de somon si de ardei gras rosu. Cu aceasta umplutura...
Alegem piersicile coapte dar sa fie tari,nu zemoase,pentru ca facem dulceata nu gem.Le curatam de coaja,le taiem cubulete mici .Pentru ca nu lasa zeama multa,pregatim direct siropul.Apa cu zaharul le legam pe foc,nu foarte mult,adaugam fructele si lasam la fiert,cu focul mic.Luam spuma formata si...
Se culeg trandafirii, se taie partea albicioasa de la petale si se freaca cu putina sare de lamaie. Ne trebuiesc cca 300 g de petale frecate.
Zaharul se pune cu apa la fiert pana incepe sa lege, adaugam petalele de trandafiri, luam spuma formata si legam dulceata cat vrem de tare. Se da...
Se spala ciresele se scot samburii si se pun in cratita cu 1 kg. de zahar. Se lasa pana a doua zi sa se topeasca zaharul. Se pune la fiert cu focul mic si se ia spuma formata din cand in cand. Se incearca daca este gata punand pe o farfurie un pic de dulceata si daca dupa lingurita pica picatura...
Aluat:
Faina se amesteca cu apa calduta, cele 2 linguri de otet, sarea si uleiul. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Osanza o amestecam cu 2 linguri de faina. Si procedam in felul urmator: intindem coca in dreptunghi, impartim in 3 (imaginar) Intindem peste primele 2 parti...
Se arde zaharul,peste care se adauga apa si cacaoa,se lasa sa fiarba pana devine un sirop mai consistent.Se lasa putin la rece si se toarna peste biscuitii amestecati cu nuca.Se formeaza o coca,din care formam bilute potrivit de mari ( cat sa intre odata in gura),in mijlocul bilutei punem o...
Apa cu zaharul si cacaoa se fierb pana se ingroasa. Biscuitii se dau la masina, peste ei se toarna siropul si se framanta bine, se formeaza ca o coca. Untul se freaca cu zaharul pana se topeste acesta, se adauga nuca de cocos. Pe o foaie de ceolofan se intinde jumatate din coca de biscuiti, peste...
Capsunile se spala si se lasa la scurs. Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Alegem capsunile cele mai frumoase si le pastram pentru decor, restul le taiem in bucati mai mici si le amestecam cu albusurile si jumatate din frisca. Le asezam pe...
Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi uleiul, pana devine ca o crema. Se adauga faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Albusurile se amesteca usor cu galbenusurile pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava mai mult de jumatate din compozitie, banana...
Curatam si taiem ceapa marunt, carnea bucatele. Am pregatit tuciuletul (asa mi-a venit sa fac in tuciulet), l-am pus la incins, am adaugat cca 50 ml ulei si am pus carnea sa se inabuse putin. Dupa ce s-a inabusit un pic am adaugat ceapa si putina sare si am pus capacul peste tuci, am lasat asa...
Am curatat legumele le-am taiat marunt,le-am pus la fiert cu apa si putina sare.Cand au fost aproape fierte am adaugat rosiile din cutie si fideaua,le-am lasat sa fiarba,pana ce fideaua a fost fiarta.Am potrivit de sare si am adaugat patrunjelul.
Pentru crutoane,am folosit paine mai veche,pe...
Se freaca ouale cu zaharul si praful de sare,se adauga nuca si amoniacul,apoi untura si faina.facem o coca consistenta pe care o dam prin masina de tocat,la care am montat dispozitivul de fursecuri.Se formeaza diferite forme de fursecuri,se aseaza in tava cu hatie de copt si se dau la cuptorul...
Cartofii ii curatam si ii taiem pai.Tuciuletul il incingem si adaugam untura,lasam sa se topeasca,adaugam cartofii,pe care i-am dat inainte cu un praf de sare.ii lasam sa se rumeneasca.
In tigaia dry cooker,ca tot e la moda,punem coastele,punem capacul si lasam sa se patrunda carnita,intarcem...
Se topeste ciocolata cu zaharul si smantana, pana se omogenizeaza, pe baie de abur. Se da de pe foc si se adauga galbenusurile. Se amesteca bine. Se da la congelator cca 20 minute. Batem frisca bine. Jumatate din frisca mixam cu crema scoasa din congelator, jumatatea cealalta de frisca cu zaharul...
Foi:
Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Se imparte compozitia in doua, se pune hartie de copt in tava (20/30) se intinde compozitia, se da la cuptor preincalzit, tinand usa...
Foile:
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga oul, cacaoa, praful de copt, laptele si faina. se face o coca care se imparte in 2 foi.
Crema de cocos
Albusurile se bat cu zaharul ca la bezea. Nuca de cocos se opareste cu lapte fier si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca cu...
Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si apoi se taie cubulete mici. Morcovul, pastarnacul si telina curatate se fierb se racesc si se taie si ele in cubulete.Taiem si acritura si o lasam sa se scurga.
Preparam maioneza dintr-un galbenus fiert si unul nefiert si o lingura de mustar....
Lasam la dezghetat pestele, il punem pe un servet sa absoarba apa, il saram. Batem ouale bine, punem sare si piper, adaugam laptele si apoi faina, amestecand bine sa nu facem cocoloase. Trecem pestele prin faina, apoi prin ou si il punem la prajit in tigaia bine incinsa.
Se serveste cu lamaie...
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu zaharul ca la bezea, se adauga galbenusurile, unul cate unul si la final plicul de creme ole de ciocolata. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o forma de tort, unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu cca 25-35 minute. Se lasa la...
Daca avem foile de vita de la congelator le scoatem de seara sa se dezghete.Taiem ceapa marunt, spalam orezul. Intr-o tigaie cu ulei incins punem ceapa si orezul, cat sa se inmoaie un pic. Luam de pe foc, sa se raceasca cat putem suporta la mana si amestecam cu carnea tocata, potrivim de sare si...
Se spala carnita si se portioneaza (daca avem un pui intreg). Curatam cartofii ii spalam si ii taiem in bucati mai maricele. Ceapa o taiem pestisori, ardeiul julien, iar rosiile le curatam de coaja (le oparim putin sa nu aruncam prea mult din pulpa) si le taiem in bucatele. Intr-un vas de yena...
Ceafa de porc la cuptor cu cartofi natur
Bucata de ceafa o spalam o intepam din loc in loc si infigem catei de usturoi in ea. Uleiul de masline il amestecam cu sare piper si paharul de vin si ''imbracam'' ceafa de porc in amestecul asta. Punem intr-un vas termorezistem bucata de ceafa, turnam acel amestec lichid peste ea si o dam la...
Placinta cu branza dulce, stafide,ciocolata si foi de casa
Foile: Ouale cu zaharul frecate bine,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi apa,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina,se formeaza o coca nu foarte tare,cat sa putem sa intindem foaie.Impartim in doua coca,intindem 2 foi. Umplutura: Amestecam branza cu smantana si...
Prajitura cu visine
Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine, se adauga uleiul si apa, amestecand usor, ca la maioneza. Separat albusurile se bat cu un praf de sare, spuma tare. Se adauga faina peste galbenusuri si la final albusurile ,se omogenizeaza compozitia si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina...
Cornulete
Drojdia cu putin lapte caldut si o lingura de faina, se face o maia si se lasa 10 minute la crescut. Untura o frecam cu zahar, adaugam ouale si apoi maiaua. Incorporam bine totul, adaugam si restul de lapte si apoi faina. Framantam bine un aluat care se poate intinde. Lasam sa se odihneasca cca...
Prajitura Athena-reteta cu nr.100
Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom, iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Foile de placinta le zdrentuim ca si cum avem necaz pe cineva si ne razbunam. Dupa ce am zdrentuit foile le...
Sarmale in vas roman
Alegem foile pentru sarmale, le lasam 1/2 ora in apa calduta, sa mai iasa sarea din ele. Restul de varza o tocam marunt. Taiem ceapa marunt, jumatate din ea o calim impreuna cu orezul, pana se inmoaie un pic si apoi adaugam peste carne, amestecam bine si potrivim de sare si piper. Umplem foile...
Bulion cu rosii de gradina
Rosiile se spala se taie bucati si se dau prin separatorul de rosii. Sucul extras se pune in tuci de fonta, se adauga sarea si zaharul si se lasa la fiert la foc domol. Il scadem in functie de cat de gros vrem sa avem bulionul. Cand consideram ca a scazut suficient stingem focul si ne pregatim...
Carnati de casa
De obicei fac carnati cand taiem porcul, la mama acasa. Se alege carnea pentru tocat, de pe ici, de pe colo, sa fie si cu grasime. Se toaca carnea, se condimenteaza in functie de preferinte, mai sarat, piperat, usturoiat, eu ii cam fac ''trotil'', asa sa-ti ia gura foc, nu mult, dar sa simti ca...
Desert Prajitura Creme-Ole, reteta simpla si delicioasa
Cum se prepara Desert Prajitura Creme-Ole, reteta simpla si delicioasa: Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul. La sfarsit se adauga plicul de creme ole de ciocolata. Se toarna blatul intr-o tava 20/30 cm, tapetata cu hartie de...
Clatite cu urda si somon
Pregatim aluatul de clatite amestecand ouale, sarea, uleiul, faina si apa minerala, in asa fel incat sa nu facem cocoloase. Coacem clatitele si le lasam sa se raceasca. Pregatim umplutura amestecand urda cu mararul, adaugam bucatelele de somon si de ardei gras rosu. Cu aceasta umplutura...
Dulceata de piersici galbene
Alegem piersicile coapte dar sa fie tari,nu zemoase,pentru ca facem dulceata nu gem.Le curatam de coaja,le taiem cubulete mici .Pentru ca nu lasa zeama multa,pregatim direct siropul.Apa cu zaharul le legam pe foc,nu foarte mult,adaugam fructele si lasam la fiert,cu focul mic.Luam spuma formata si...
Dulceata de trandafiri
Se culeg trandafirii, se taie partea albicioasa de la petale si se freaca cu putina sare de lamaie. Ne trebuiesc cca 300 g de petale frecate. Zaharul se pune cu apa la fiert pana incepe sa lege, adaugam petalele de trandafiri, luam spuma formata si legam dulceata cat vrem de tare. Se da...
Dulceata de cirese amare
Se spala ciresele se scot samburii si se pun in cratita cu 1 kg. de zahar. Se lasa pana a doua zi sa se topeasca zaharul. Se pune la fiert cu focul mic si se ia spuma formata din cand in cand. Se incearca daca este gata punand pe o farfurie un pic de dulceata si daca dupa lingurita pica picatura...
Carticele cu osanza si rahat
Aluat: Faina se amesteca cu apa calduta, cele 2 linguri de otet, sarea si uleiul. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Osanza o amestecam cu 2 linguri de faina. Si procedam in felul urmator: intindem coca in dreptunghi, impartim in 3 (imaginar) Intindem peste primele 2 parti...
Bilute alcoolice
Se arde zaharul,peste care se adauga apa si cacaoa,se lasa sa fiarba pana devine un sirop mai consistent.Se lasa putin la rece si se toarna peste biscuitii amestecati cu nuca.Se formeaza o coca,din care formam bilute potrivit de mari ( cat sa intre odata in gura),in mijlocul bilutei punem o...
Rulada Alina
Apa cu zaharul si cacaoa se fierb pana se ingroasa. Biscuitii se dau la masina, peste ei se toarna siropul si se framanta bine, se formeaza ca o coca. Untul se freaca cu zaharul pana se topeste acesta, se adauga nuca de cocos. Pe o foaie de ceolofan se intinde jumatate din coca de biscuiti, peste...
Capsunica
Capsunile se spala si se lasa la scurs. Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Alegem capsunile cele mai frumoase si le pastram pentru decor, restul le taiem in bucati mai mici si le amestecam cu albusurile si jumatate din frisca. Le asezam pe...
Chec cu banana si nuca
Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi uleiul, pana devine ca o crema. Se adauga faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Albusurile se amesteca usor cu galbenusurile pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava mai mult de jumatate din compozitie, banana...
Tocana de rosii cu marar si carne de porc
Curatam si taiem ceapa marunt, carnea bucatele. Am pregatit tuciuletul (asa mi-a venit sa fac in tuciulet), l-am pus la incins, am adaugat cca 50 ml ulei si am pus carnea sa se inabuse putin. Dupa ce s-a inabusit un pic am adaugat ceapa si putina sare si am pus capacul peste tuci, am lasat asa...
Supa de rosii cu fidea si crutoane
Am curatat legumele le-am taiat marunt,le-am pus la fiert cu apa si putina sare.Cand au fost aproape fierte am adaugat rosiile din cutie si fideaua,le-am lasat sa fiarba,pana ce fideaua a fost fiarta.Am potrivit de sare si am adaugat patrunjelul. Pentru crutoane,am folosit paine mai veche,pe...
Fursecuri cu nuca
Se freaca ouale cu zaharul si praful de sare,se adauga nuca si amoniacul,apoi untura si faina.facem o coca consistenta pe care o dam prin masina de tocat,la care am montat dispozitivul de fursecuri.Se formeaza diferite forme de fursecuri,se aseaza in tava cu hatie de copt si se dau la cuptorul...
Costita afumata cu cartofi prajiti
Cartofii ii curatam si ii taiem pai.Tuciuletul il incingem si adaugam untura,lasam sa se topeasca,adaugam cartofii,pe care i-am dat inainte cu un praf de sare.ii lasam sa se rumeneasca. In tigaia dry cooker,ca tot e la moda,punem coastele,punem capacul si lasam sa se patrunda carnita,intarcem...
Crema cioco-mascarpone
Se topeste ciocolata cu zaharul si smantana, pana se omogenizeaza, pe baie de abur. Se da de pe foc si se adauga galbenusurile. Se amesteca bine. Se da la congelator cca 20 minute. Batem frisca bine. Jumatate din frisca mixam cu crema scoasa din congelator, jumatatea cealalta de frisca cu zaharul...
Prajitura ''Pacatul Dulce"
Foi: Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Se imparte compozitia in doua, se pune hartie de copt in tava (20/30) se intinde compozitia, se da la cuptor preincalzit, tinand usa...
Pufoasa
Foile: Se freaca margarina cu zaharul, se adauga oul, cacaoa, praful de copt, laptele si faina. se face o coca care se imparte in 2 foi. Crema de cocos Albusurile se bat cu zaharul ca la bezea. Nuca de cocos se opareste cu lapte fier si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca cu...
Salata Boeuf
Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si apoi se taie cubulete mici. Morcovul, pastarnacul si telina curatate se fierb se racesc si se taie si ele in cubulete.Taiem si acritura si o lasam sa se scurga. Preparam maioneza dintr-un galbenus fiert si unul nefiert si o lingura de mustar....
Merluciu pane cu lamaie
Lasam la dezghetat pestele, il punem pe un servet sa absoarba apa, il saram. Batem ouale bine, punem sare si piper, adaugam laptele si apoi faina, amestecand bine sa nu facem cocoloase. Trecem pestele prin faina, apoi prin ou si il punem la prajit in tigaia bine incinsa. Se serveste cu lamaie...
Tort creme Ole cu capsuni
Blatul: Albusurile se bat spuma cu zaharul ca la bezea, se adauga galbenusurile, unul cate unul si la final plicul de creme ole de ciocolata. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna aluatul intr-o forma de tort, unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu cca 25-35 minute. Se lasa la...
Sarmalute-n foi de vita
Daca avem foile de vita de la congelator le scoatem de seara sa se dezghete.Taiem ceapa marunt, spalam orezul. Intr-o tigaie cu ulei incins punem ceapa si orezul, cat sa se inmoaie un pic. Luam de pe foc, sa se raceasca cat putem suporta la mana si amestecam cu carnea tocata, potrivim de sare si...
Pui pe pat de legume
Se spala carnita si se portioneaza (daca avem un pui intreg). Curatam cartofii ii spalam si ii taiem in bucati mai maricele. Ceapa o taiem pestisori, ardeiul julien, iar rosiile le curatam de coaja (le oparim putin sa nu aruncam prea mult din pulpa) si le taiem in bucatele. Intr-un vas de yena...