Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1813
PRIETENI332
Retete

Gogosele de cartof

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2014

Mai intai punem cartofi la fiert in coaja,dupa ce au fiert se lasa la racit se curata de coaja si apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu branza.Dupa ce am dat la masina cartofii si branza,adaugam 5 oua,omogenizam si adaugam faina.Obtinem o compozitie lipcioasa din care formam gogosele...

Castraveti murati cu pikant fix

In Muraturi la 2 Sep 2014

Mai intai am pregatit borcanele, sa fie curate. Am curatat morcov si ceapa, am avut o ceapa micuta, ca nu a crescut mai mult. Pe fundul borcanelor am asezat rondele de morcov si ceapa (fiecare cat vrea sa puna), am adaugat boabe de mustar si apoi am asezat castravetii spalati. Dupa ce am terminat...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 1 Sep 2014

Mai intai spalam prunele,le scoatem samburii si apoi le bagam la robot si le mixam bine.Dupa aceea le punem in tuci,adaugam 1 kg zahar,amestecam si lasam sa fiarba,la foc mic,pana incepe sa scada cam de-o palma.Daca vreti mai scazut il mai lasati,la mine a fost suficient cat l-am scazut.Il asezam...

Cartofi taranesti cu rotocoale de carnat proaspat

In Mancaruri cu carne la 31 Aug 2014

Curatam cartofii,ii taiem in 4,cautam sa alegem cartofii cam la aceiasi dimensiune,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.Cat timp fierb cartofii taiem ceapa solzisori si presaram un pic de sare deasupra.Pregatim si carnatii pentru prajit,cu ajutorul unor scobitori ii prindem dupa ce am...

Prajitura cu cacao si nuca

In Prajituri la 30 Aug 2014

Intr-o cratita punem zaharul si cacaoa,amestecam bine,apoi adaugam laptele si margarina si punem pe foc,pana da intr-un clocot.Oprim din compozitia asta o cana plina cca 270 g.Restul lasam sa se raceasca.Cand s-a racit incorporam galbenusurile.Separat batem albusurile cu un praf de sare pana...

Placinta ruseasca cu branza si caramel

In Dulciuri la 28 Aug 2014

Mai intai punem stafidele la inmuiat,turnand apa fierbinte peste ele.Amestecam grisul cu smantana si lasam 30 min.Separat frecam zaharul,zaharul vanilinat cu ouale pana devin o spuma cremosa si s-a topit zaharul.Peste oua adaugam branza cremoasa ( daca e nevoie o trecem prin sita sau o bagam la...

Coaste de porc la tuci,inabusite

In Mancaruri cu carne la 28 Aug 2014

Luam coastele le taiem in bucati mai mici,le spalam,si apoi le punem in tuci cu o cana de apa si le lasam cca 20 de minute  cu capacul pus,sa se patrunda bine.Apoi ridicam capacul si le mai lasam 10 min sa se rumeneasca nitel.Se servesc calde cu mamaliga si sos de usturoicu rosii coapte si...

Zacusca de vinete

In Zacusca la 26 Aug 2014

Mai intai coacem vinetele si ardeii, ii curatam si lasam la scurs pana a doua zi. Se dau apoi prin masina de tocat prin sita mare. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se asaza tuciul pe foc se lasa sa se incinga si se adauga uleiul. Se adauga ceapa si se sareaza dupa gust, se lasa la calit...

Prajitura cu alune de padure si crema de ness

In Prajituri la 26 Aug 2014

Blat: Mai intai ne ocupam de alune,le spargem,le prajim,apoi eliminam coaja de pe ele si le macinam.Cele 6 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.Apoi cele 4 galbenusuri le amestecam cu zaharul pana devin o crema spumoasa si se topeste zaharul.Peste galbenusuri,adaugam faina cernuta si...

Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta

In Pui la 25 Aug 2014

Mai intai am pus fasolea fideluta la fiert in apa cu sare,dupa ce a fiert am scurs-o de apa si am adaugat-o peste legumele mexicane dezghetate.Am pus o cratita pe foc,am lasat-o sa se incinga,am adaugat ulei si apoi am pus aripioarele sa se rumeneasca.Dupa ce s-au rumenit aripioarele,le-am scos...

Desert cu zmeura

In Dulciuri la 24 Aug 2014

Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei, apoi impartim foaia in 30 de patratele. Frecam galbenusul de ou cu lingura de lapte si apoi ungem fiecare patrat in parte, apoi presaram zahar brun. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam patratele in tava la distanta de 2 cm. Bagam tava la...

Chiftelute la cuptor

In Mancaruri cu carne la 20 Aug 2014

Tocam carnea, vita si porc, adaugam ceapa taiata marunt si painea inmuiata in lapte si stoarsa ( nu foarte mult ) si omogenizam. Adaugam piper si sare dupa gust, apoi cele doua oua si verdeata tocata marunt. Dupa ce am omogenizat bine tot amestecul, formam ''perisoare'' sau chiftelute, le...

Prajitura cu prune

In Dulciuri la 20 Aug 2014

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Galbenusurile le frecam cu zaharul farin pana se topeste zaharul, adaugam faina si nuca macinata, omogenizam. 3 prune le taiem cubulete mici si le incorporam in blat, apoi adaugam albusurile si...

Tort ''nabadaios''

In Torturi la 6 Aug 2014

Blat: Mixam bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam energic pana obtinem o bezea foarte tare. Adaugam amidonul si otetul si mai mixam, la final adaugam nuca macinata, amestecand usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si trasam un cerc cu diametrul de...

Budinca de paste

In Paste la 3 Aug 2014

Mai intai punem pastele la fiert,cand apa clocoteste adaugam pastele si le lasam 6 minute,apoi le scurgem de apa.Separat amestecam cele doua tipuri de branza,dupa ce le-am dat pe razatoarea mare,adaugam ouale si untul si omogenizam,la sfarsit amestecam si pastele.Ungem un vas de yena cu unt si...

Clatite cu unt si dulceata de cirese amare

In Dulciuri la 3 Aug 2014

Intr-un bol punem cele doua oua,sarea,zaharul si untul moale si incepem sa amestecam bine,apoi adaugam faina si la final diluam cu apa de la ''chiveta'' (n-am avut nici lapte si nici apa minerala ).Asezam tigaia de clatite pe foc,lasam sa se incinga,adaugam un strop de ulei si apoi un polonic de...

Supa cremoasa de rosii

In Supe la 3 Aug 2014

Pentru inceput curatam pulpa de pui ,o punem sa fierba cu 2 lingurite de legume dehzidratate,sa avem cca 1/2 l supa.Rosiile le punem in apa clocotita ,ca sa putem sa le decojim.Ceapa o curatam si o taiem in patru,apoi,impreuna cu rosiile decojite le punem in blender si le mixam.Intr-o craticioara...

Aripioare iuti si crocante

In Pui la 30 Iul 2014

Mai intai curatam aripioarele de eventualii fulgisori,apoi le spalam si le punem la fiert.Dupa ce au fiert le scoatem cu spumarul si le lasam la scurs.Fulgii de porumb ii maruntim,apoi adaugam condimentele si amestecam.Separat mustarul  bobite il zdrobim si amestecam cu ouale batute...

Ardei si fasole lata la otet

In Conserve la 24 Iul 2014

Curatam fasoalea de moate si o spalam,spalam si ardeii.Alegem ardeii lungi si drepti si ii asezam intr-o sticla cu gatul larg,printre ardei punem si fasole,restul de ardei mai cocosati si curbati ii asezam intr-un borcanel mai mare.In sticla si in borcan,dupa ce am asezat ardeii si fasolea am...

Tiramisu reţetă originală, cu banane

In Prajituri la 23 Iul 2014

Tiramisu reţetă originală Mai intai am frecat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit si am obtinut o textura cremoasa.Separat am batut frisca spuma tare, nu este nevoie de zahar deoarece frisca lichida este indulcita. Apoi am adaugat in galbenusuri branza mascarpone, am amestecat...

Gogosi uriase si pufoase

In Dulciuri la 19 Iul 2014

Intr-un castron cernem faina,in mijloc punem zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie ,galbenusurile si oul intreg.Separat,cubul de drojdie amestecat cu 2 lingurite de zahar si un praf de sare se diluaza cu lapte caldut si se rastoarna in mijlocul fainii.Incepem sa amestecam,turnand restul de...

Rulada cu crema caramel si dulceata de zmeura

In Prajituri la 15 Iul 2014

Am separat galbenusurile de albusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare iar galbenusurile le-am mixat cu zaharul,pana acesta s-a topit,am adaugat si faina in galbenusuri iar la final albusurile batute spuma tare,avand grija sa amestec de jos in sus cu miscari lente .Am tapetata...

Ghiveci cu legume

In Mancaruri de post la 15 Iul 2014

Mai intai ne pregatim toate legumele, spalate, taiate, unele rondele, altele pestisor, altele julien. Dupa ce le-am taiat pe toate le dam un praf de sare si piper. Luam un vas de yena incapator, punem o lingura de ulei si ungem tot vasul, apoi asezam legumele alternand. Am inceput cu dovlecel,...

Salata de dovlecei

In Salate la 15 Iul 2014

Splam dovlecelul,il stergem ,nu-l curatam de coaja si il taiem rondele subtiri. Rondelele le saram si apoi le asezam in tigaia drycooker, le lasam cca 2 minute pe fiecare parte sa se coaca. Intr-un vas de yena asezam strat de dovlecel, presaram usturoi tocat, apoi dovlecel, pana terminam si...

Placinta cu carne

In Mancaruri cu carne la 13 Iul 2014

Cat timp se dezgheata foietajul pregatim umplutura. Carnea o taiem fasioare lungi si apoi cubulete mici.Taiem ceapa si ardeiul marunt.Intr-o tigaie incinsa punem ulei,nu foarte mult,adaugam carnea,ardeiul si ceapa,saram si piperam si lasam la calit cca 20 min.Dupa ce sunt gata calite si si-au...

Prajitura cu bezea si zmeura ( reteta cu nr.500 )

In Prajituri la 29 Iun 2014

Foi cu nuca : Se bat 5 albusuri cu un praf de sare pana devin o spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.Apoi adaugam galbenusurile,omogenizam,la final nuca macinata si faina.Impartim compozitia in doua si coacem doua foi.Tapetam tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt,turnam...

Crap la cuptor in crusta de sare

In Crap / Caras la 28 Iun 2014

Mai intai am ''inecat ''pestele ca sa moara,sa nu-l sinucid eu......tot a mai miscat nitel cand am bagat cutitul.......Crapul nu se curata de solzi,se scot branhiiile si intestinele,in asa fel incat sa nu crestam burta.Dupa ce l-am curatat de intestine,am scos osul care amaraste,daca ramane...

Friptura de miel la punga

In Oaie la 28 Iun 2014

Mai intai pregatim carnea,o spalam,absorbim apa cu un servet,apoi facem mici crestaturi in carne si bagam catei de usturoi. Ungem pe toate partile cu ulei si apoi imbracam in condimente.Asezam carnea in punga ,legam capetele si lasam la frigider peste noapte.A doua zi asezam carnea intr-un vas...

Desert prajitura negresa de post

In Prajituri la 26 Iun 2014

Amestecam faina cu zaharul, cacaua, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie, apoi adaugam uleiul si apa, iar la final stafidele, gemul si banana taiata rondele. Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25x35 cm). Deasupra punem nuca taiata grosier....

Coaste la cuptor

In Porc la 22 Iun 2014

Am spalat si absorbit cu un servet apa de pe carne,am crestat-o ,uns-o cu ulei si apoi  am condimentat-o.Intre crestaturi am pus rosii taiate,rondele de morcov si catei de usturoi.Am asezat carnea in vas de yena si l-am acoperit cu folie de aluminiu,am bagat vasul la frigider pentru 4-5...

Afisate 1291 - 1320 din 1813 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Stralucire, vointa, dragoste, incredere, siguranta, autoritate, generozitate, creatie, putere, glorie, fidelitate, aparenta, conducere, curaj, franchete, caldura, bunatate, energie, demnitate, loialitate, ambitie, expresivitate, inteligenta, sinceritate, romantism, iubire, noroc. Ai numai calitati!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]