Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1812
PRIETENI332
Retete

Cosulete cu crema de vanilie sau desertul de duminica

In Prajituri la 5 Oct 2014

Aluatul dezghetat il taiem in forma de floricele,il asezam pe niste forme de silicon intoarse invers, ca sa obtinem o forma de cosulet. Bagam tava la cuptorul preincalzit si lasam cca 20 min sa se coaca. Coacem si resturile de aluat, in formele respective. Scoatem tava din cuptor intoarcem...

Chec din albusuri

In Dulciuri la 3 Oct 2014

Albusurile le batem bine cu un praf de sare,adaugam zaharul si  zaharul vanilat,continuam sa batem pana se topeste zaharul,adaugam uleiul,praful de copt si 8 linguri de faina,omogenizam bine.Din aceasta cantitate oprim cca 10 linguri,iar in restul adaugam cele 4 linguri de faina ramase si...

Tocana de porc

In Porc la 2 Oct 2014

Curatam ceapa, o taiem marunt. Gogosarul si ardeiul capia il taiem cubulete mici. Rosia o decojim si o taiem cubulete. Punem cratita pe foc sa se incinga, adaugam uleiul si punem ceapa, gogosarul si ardeiul capia, presaram putina sare si lasam sa se caleasca pana se inmoaie ardeiul capia si...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 2 Oct 2014

Aluat: Punem faina cernuta intr-un castron, topim untul dar nu de tot. Turnam untul peste faina si incepem sa framantam pana obtinem niste firimituri. Apoi adaugam zaharul farin, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea si ouale. Omogenizam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Il...

Prajitura cu foi de napolitana

In Prajituri la 2 Oct 2014

Mai intai dam nuca la masina si o maruntim, apoi biscuitii, amestecam nuca cu biscuitii. Zaharul amestecat cu cacaoa si laptele il punem pe foc pana se topeste zaharul. Tragem cratita de pe foc, adaugam murata si untul, omogenizam bine, la final adaugam nuca amestecata cu biscuitii si obtinem o...

Placinta cu cas dulce

In Dulciuri la 1 Oct 2014

Casul,zaharul,sarea,zaharul vanilat,ouale si grisul le punem in robot si le mixam bine,apoi adaugam stafidele inmuiate.Luam o forma de tarta,o imbracam in aluat,turnam umplutura ,deasupra punem restul de aluat,ungem cu ou si presaram zahar brun.Bagam placinta la cuptorul preincalzit,cca 45 min,la...

Rulada rapida

In Prajituri la 29 Sep 2014

Rulada : Separam albusurile de galbenusuri,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare,adaugam galbenusurile ,omogenizam,la final punem faina cernuta.Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt turnam compozitia si nivelam.Dam...

Ketchup iute

In Sosuri la 29 Sep 2014

Sa trecem la treaba,ca e ceva..... Rosiile le spalam si le dam prin separatorul de rosii,sa eliminam semintele si coaja.Ardeii ii punem la copt si apoi ii curatam de coaja si seminte.Ardeii iuti ii spalam si le taiem cotoarele,impreuna cu ardeiul capia ii dam la masina de tocat prin sita cea...

Tagliatelle cu carne de porc

In Paste la 25 Sep 2014

Pregatim carnea,o taiem cubulete mici.Curatam rosiile  de coaja si le taiem marunt.Punem o tigaie pe foc cand s-a incins adaugam ulei si apoi punem bucatele de carne.Presaram sare si piper si lasam sa se  patrunda bine carne ,apoi adaugam rosiile si lasam sa scada .La final adaugam...

Covrigi Polonezi

In Dulciuri la 25 Sep 2014

Aluat : Intr-un castron se pune faina cernuta,se face o adancitura in mijloc,se pune drojdia faramitata cu 2 linguri zahar ,un praf de sare si putin lapte caldut,se amesteca si se lasa sa creasca cca 10 min.Dupa ce a crescut turnam restul de lapte amestecat cu zaharul si zaharul vanilat si se...

Salata cu ardei capia,vanata si sunca afumata

In Salate la 25 Sep 2014

Taiem vanata rondele si presaram cu putina sare.Ardeii ii punem la copt.cat timp se coc ardeii,intr-o tigaie incingem ulei si prajim vinetele pe o parte si pe alta,le scoatem pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei.Curatam usturoiul si il taiem mai marunt,impreuna cu sunca calim putin,cat...

Prajitura cu zmeura si crema de vanilie

In Prajituri la 24 Sep 2014

Blat : Albusurile se bat tare cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin o bezea tare. Se adauga uleiul si apa si se amesteca usor, la final se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Tapetam o tava (35/25 cm ) cu...

Ciolan afumat cu fasole verde

In Porc la 24 Sep 2014

Se taie in bucati mai mici ciolanul, se spala, se aseaza intr-un vas de yena se adauga o cana de apa si se da la cuptor, cca 1 ora, din cand in cand mai intoarcem bucatile de pe o parte pe alta si daca scade apa mai adaugam. Separat taiem ceapa marunt, ardeiul in bucati potrivite, punem la...

Cotlet de porc cu legume la cuptor

In Porc la 21 Sep 2014

Mai intai ne ocupam de legume le curatam,le taiem  dupa cum urmeaza :telina in cubulete potrivite,ceapa solzisor,vanata in cubulete,ardeiul julien dar mai mare,morcovul rondele.usturoiul in jumatati,cartofii cuburi mai mari,iar rosiile le curatam de coaja si le taiem marunt.Luam cotletele le...

Betisoare cu nuca si ciocolata

In Prajituri la 21 Sep 2014

Intr-un castron cernem faina si adaugam praful de copt si plicul de zahar vanilat. Separat amestecam untul cu margarina (puteti sa folositi numai unt sau numai margarina ), dupa ce a fost lasat de seara la temperatura camerei. Se adauga zaharul, oul,smantana si nuca macinata. Omogenizam...

Pizza cu ceapa rosie si salam de porc

In Pizza la 20 Sep 2014

Aluat : Intr-un castron asezam faina cernuta,facem in mijloc loc si punem drojdia sfaramata,adaugam sarea si zaharul si putina apa calduta si amestecam.Lasam cateva minute sa creasca maiaua.Dupa ce si-a dublat volumul incepem sa incorporam faina si sa turnam si restul de apa,pana obtinem un aluat...

Ciorba de porc a la grec - Reteta gustoasa cu savoare autentica

In Ciorbe la 19 Sep 2014

Cum se prepara Ciorba de porc a la grec - Reteta gustoasa cu savoare autentica Intr-o oala cu apa,cca 3 l,punem bucatile de carne cu os,sa fierba,adaugam si sare in apa in care fierbe. Din cand in cand luam spuma formata.Cand e carnea pe jumatate fiarta,o scoatem din oala,strecuram zeama in...

Mascota cu rodie

In Dulciuri la 19 Sep 2014

Mai intai scoatem untul din frigider si il lasam la temperatura camerei sa se inmoaie.Apoi amestecam cacaoa cu apa si o fierbem pe baie de abur,o lasam sa se raceasca bine.Dupa ce untul s-a inmuiat ,il frecam cu zaharul farin pana devine o crema spumoasa.Adaugam galbenusurile si amestecam pana se...

Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina

In Dulceata / Gem la 17 Sep 2014

Mai intai culegem piersicile,daca avem de unde,eu am avut.Iar anul asta tare frumoase au crescut.Curatam piersicile de coaja si le taiem feliute potrivit de groase.Le punem in tuci,adaugam zaharul,amestecam bine si lasam cca 2 ore sa-si lase zeama.Apoi asezam tuciul pe foc,cu flacara medie si...

Clatite cu aluat oparit

In Dulciuri la 17 Sep 2014

Laptele, untul si zaharul vanilat, pe foc pana atinge punctul de fierbere, nu trebuie sa fiarba. Intr-un castron punem faina cernuta si curcuma. Separat mixam ouale cu zaharul brun si un praf de sare pana devin o crema spumoasa. Peste faina turnam laptele amestecat cu untul, a fie caldut, apoi...

Zacusca de ghebe

In Zacusca la 15 Sep 2014

Mai intai ne ocupam de ghebe,le curatam,le spalam si le punem la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le alsam sa se scurga bine.Ardeiul si morcovul il dam la masina de tocat prin sita mica.Ceapa o taiem marunt.Punem tuciul pe foc,adaugam uleiul,lasam sa se...

Ciorba de fasole boabe cu piept de porc afumat

In Ciorbe la 12 Sep 2014

Punem la fiert fasolea si schimbam apa de 2-3 ori.Separat pregatim zarzavaturile,curatam morcovul,pastarnacul le spalam si le dam pe razatoarea mica,ceapa o curatam si o taiem marunt.Pieptul de porc il taiem bucatele mici si il punem la calit intr-o oala,il lasam sa se rumeneasca ,apoi il...

Prajitura cu mure de padure

In Prajituri la 12 Sep 2014

Blatul : Albusurile le batem bine cu un praf de sare, pana devin o spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza si faina amestecata cu praful de copt si curcuma.Incorporm bine toate ingredientele si adaugam albusurile,avand grija sa...

Dulceata de ardei iute

In Dulceata / Gem la 11 Sep 2014

Ne inarmam cu manusi si multa rabdare.Spalam ardeiul il crestam pe din doua si eliminam semntele,iar nervurile partial,trebuie sa-i lasam din iuteala.Apoi  taiem ardeiul bucatele marunte.Intr-o cratita punem otetul si zaharul si il lasam sa fiarba cca 30 min,apoi adaugam ardeiul taiat si mai...

Gogosari si conopida in otet

In Muraturi la 11 Sep 2014

Mai intai spalam si curatam gogosarii,ii taiem in bucati mai mici,avem grija s anu fie patati sau negri pe dinauntru.Conopida o curatam de frunze si rupem buchetele mici pe care le trecem sub jet de apa.Punem gogosarii si conopida intr-un vas incapator,sa putem amesteca usor,peste ei turnam...

Amandina cu ness

In Prajituri la 10 Sep 2014

Blat : Albusurile batute spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul, se mixeaza pana devin o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se imparte compozitia in doua parti egale si se coc doua...

Gem de piersici de gradina

In Dulceata / Gem la 10 Sep 2014

Curatam piersicile de coaja, le scoatem samburii si apoi le bagam la robot, mixam pana cand obtinem consistenta dorita. Asezam tuciul pe foc adaugam pasta de piersici, apoi zaharul, amestecam pana se incorporeaza tot zaharul si lasam focul mic, avand grija sa amestecam din cand in cand, sa nu se...

Hamsii prajite

In Peste la 8 Sep 2014

Mai intai curatam de intestine pestisorii, apoi ii spalam si ii lasam sa se scurga de apa, le dam un praf de sare si ii trecem prin faina si malai, amestecate. Incingem o tigaie in care punem ulei si asezam pestisorii la prajit, ii intoarcem pe o parte si pe alta sa se rumeneasca. Ii scoatem pe...

Rulouri umplute cu salata de cruditati

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2014

Curatam legumele, le spalam, le stergem de apa si le dam prin razatoarea mica, marul prin razatoarea mare, iar ardeiul il taiem julien subtire. Le amestecam bine, adaugam zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, apoi adaugam maioneza. Pe fiecare felie de sunca punem din compozitie, apoi...

Gogosele de cartof

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2014

Mai intai punem cartofi la fiert in coaja,dupa ce au fiert se lasa la racit se curata de coaja si apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu branza.Dupa ce am dat la masina cartofii si branza,adaugam 5 oua,omogenizam si adaugam faina.Obtinem o compozitie lipcioasa din care formam gogosele...

Afisate 1261 - 1290 din 1812 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]