Mascota este una din preferatele mele in materie de dulcegarii.Si cum nu gasesc mereu sa o cumpar am zis sa o incerc eu acasa,ca doar nu-i mare filozofie incercarea.....ca mi-a iesit sau nu,asta-i o alta poveste...eu am sa postez reteta..
Mai intai scoatem untul din frigider si il lasam la temperatura camerei sa se inmoaie.Apoi amestecam cacaoa cu apa si o fierbem pe baie de abur,o lasam sa se raceasca bine.Dupa ce untul s-a inmuiat ,il frecam cu zaharul farin pana devine o crema spumoasa.Adaugam galbenusurile si amestecam pana se vor incorpora bine.Dupa ce cacaoa s-a racit ,turnam putin,cate putin peste crema de unt si amestecam usor,sa nu se taie ( l-a mine s-a taiat un pic,dar am dres-o).La final adaugam semintele de rodie.Dam crema la frigider si pregatim glazura,care v-a da forma de mascota.
Maruntim ciocolata bine si apoi o topim pe baie de abur.Cu o pensula ungem in strat suficient de gros forme de briose.Forme pe care le bagam la congelator.Separat ,pe hartie de copt formam cercuri de ciocolata,ce vor deveni baza mascotei.Eu am folosit 10 forme de briose de silicon,mai mari si 6 mai mici.Dupa ce s-au intarit desfacem frumos formele si le umplem cu crema de ciocolata,asezam capacul si le punem pe hartiute decorative.
1
va recomand sa folositi unt cu peste 80% grasime
2
ciocolata sa fie de calitate
3
rodia se desface usor daca o bagam intr-un vas cu apa