![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 24.01.2025
publicat la 14.01.2025
publicat la 05.01.2025
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu gem asortat si bezea
Blat: Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final cele 3 albusuri batute spuma. Se omogenizeaza bine cu miscari lente de jos in sus. Se tapetataza o tava (25-35) cu...
Gem asortat
Fructele congelate le-am pus in robot si le-am mixat pana au devenit o pasta.Apoi le-am puns intr-o cratita am adaugat 1 kg de zahar si am pus cratita pe foc,cu focul mediu.Am luat spuma formata si l-am lasat sa scada cat am crezut eu de cuviinta.Am asezat gemul in borcane de 400 g -4 borcane- si...
Pizza ''Margareta''
Blat: Intr-un castron punem faina, facem in mijloc o adancitura si maruntim drojdia, adaugam sare,piper si zahar si incepem sa turnam apa calduta. Amestecam cu putina faina si lasam 10 min sa dospeasca. Apoi incepem sa framantam, adaugand apa calduta, suficienta cat sa formam un aluat...
Tortulet cu crema de banane si visine
Blat: Albusurile ( 3 in total) se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul,se adauga galbenusurile -2 buc-apoi faina si nuca maruntita ( am pus-o intr-o punga si cu sucitorul am maruntit-o).Tapetam forma de tort cu hartie de copt ( forma cu dimensiunea de 18 cm) si adaugam compozitia.Dam...
Prajitura ''Alba ca Zapada''
Foi: Ouale amestecate cu zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza si mixam bine,adaugam si laptele iar la final amoniacul stins cu zema de lamaie si faina.Framntam o coca care sa nu se mai lipeasca de maini.Impartim coca in 3 parti egale si intandem 3 foi,care se vor coace pe fundul...
Placinta cu crema de branza
Foi: Ouale cu zaharul le mixam bine,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi apa,la final amoniacul cu praful d ecopt stins cu putin otet si faina.Omogenizam si formam un aluat suficient de care,sa se poata intinde.Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Umplutura: Crema de...
Budinca de fistic cu frisca si capsuni
Mai intai am pregatit sosul de capsuni ca sa se raceasca bine.Am ales cateva capsuni foarte coapte ,le-am pasat,am adaugat 2 linguri de zahar si apoi am pus la fiert,pana a scazut suficient.Am lasat sosul la racit. Intr-o cratita cu fundul mai gros,am pus praful de budinca,zaharul si apoi...
Prajitura cu capsuni si frisca
Blat: Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, pana acesta s-a topit. Separat am topit margarina si am lasat-o 10 min sa se racoreasca, apoi am turnat-o in fir peste galbenusuri, apoi am adaugat faina...
Tort cu crema de cafea si brandy
Blat: Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si cacaoa cernute.Omogenizam bine si apoi adaugam albusurile,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Pregatim o forma de tort,26 cm, o imbracam in hartie de...
Prajitura cu capsuni
Mai intai am spalat capsunile,le-am scurs de apa pe un servet si apoi le-am taiat.Am pregatit o tava (16/22 cm) cu hartie de copt si am asezat capsunile taiate,apoi am presarat zaharul vanilat peste ele.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine...
Clatite cu sirop de fragi
Ouale,sarea,zaharul si faina se omogenizeaza,se adauga uleiul si la final laptele,ca sa subtiem aluatul de clatite. Incingem tigaia de clatite si apoi cu polonicul turnam compozitia in tigaie,rumenim pe o parte apoi intoarcem pe partea cealalta.Continuam in acest fel pana terminam...
Dulceata de fragi
Am cules fragii cu mare bagare de seama,sa nu-i strivesc .Zaharaul cu apa le-am pus pe foc intr-o cratita cu fundul mai gros si am lasat sa dea in 2-3 clocote,apoi am pus fragii si am redus focul la mic.Cand au inceput sa faca spuma,cu o lingura am adunat spuma formata.Ca sa vad daca-i suficient...
Piept de porc semiafumat la oala de lut
Bucata de piept am taiat-o in trei,am asezat-o pe fundul oalei de lut si am adaugat 50 ml ulei.Am curatat si taiat morcovul rondele,ceapa am taiat-o mai marunt,cateii de usturoi i-am curatat si lasat intregi.Toate astea le-am pus in oala peste pieptul de porc,peste ele am adaugat o cana cu apa,am...
Tarta cu fragi si capsuni
Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am adaugat faina cernuta si la final albusul batut spuma tare.Se amesteca de jos in sus cu miscari lente sa fie aerat si sa...
Placintica rapida
Frecam galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste,adaugam branza si stafidele si omogenizam.Am tapetat o tavita cu hartie de copt (16/22 cm).Am desfacut aluatul si l-am taiat in doua bucati,una mai mare,pe care am pus-o ca baza,in tava si am turnat compozitia de branza.Deasupra am decupat...
Spuma de capsuni
Mai intai spalam si curatam capsunile de codite,le lasam sa se scurga de apa,apoi le taiem in bucati mai mici. Batem spuma albusurile,adaugam zaharul si contunuam sa batem bine.La final adaugam capsunile taiate si amestecam.Punem spuma in pahare sau boluri,ce avem la indemana si decoram cum...
Mic dejun
Am crestat chifla in toate directiile si am impanat-o cu bucatele de branza mucegaita,am bagat-o la cuptor,cca 10 min .Am scos-o rumena si frumoasa,i-am dat ''un perdaf'' de parmezan si gata buna de savurat......
Friptura de pui cu usturoi verde
Mai intai taiem puiul in bucatele mai mici (n-am folosit pieptul si aripile), adaugam sare. Punem tuciul pe foc sa se incinga uleiul si adaugam bucatele de pui si 1/2 canita de apa. Lasam la foc moderat sa se patrunda carnea. Taiem usturoiul marunt si rosiile in bucatele. Cand carnea este...
Cornulete cu gem de caise si nuca
Faina cernuta o amestecam cu praful de sare si praful de copt. Separat amestecam untura cu ouale si zaharul vanilat. Apoi adaugam apa si otetul si la final faina si framantam un aluat care se poate intinde usor, fara sa se lipeasca. Imparim aluatul in 6 bile, fiecare bila o intindem cu...
Tortulet cu crema Finetti
Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un praf de sare pana devine o spuma tare.galbenusurile cu zaharul le frecam pana se topeste zaharul,adaugam faina si la final albusurile ,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Ungem forma de tort ( 18 cm diametru) si o tapetam cu...
Placinta cu mere 2,3,4......
Aluatul: Intr-un caston punem faina,in mijlocul ei diluam drojdia cu putin lapte caldut ,amestecata cu sarea si zaharul si lasam cca 10 min.Adaugam apoi ouale si restul de lapte ( nu turnam tot laptele,in functie de cat cere faina),apoi framantam ,adaugam uleiul si stafidele.Framantam cca 10...
Placinte ardelenesti
Aluatul: Faina se pune intr-un castron.Separat drojdia cu sare si zahar si diluata cu putina apa calduta de toarna in mijlocul fainii si sa lasa cca 10 min .Apoi se adauga restul de apa calduta si se incorporeaza toata faina,cu putin ulei se framanta un aluat.Nu se framanta prea mult max 8...
Costite de miel la cuptor
Am dezghetat costitele,le-am condimentat si le-am asezat intr-un vas de yena,am turnat cca 50 ml ulei si o cana cu apa .Am introdus vasul in cuptor la foc moderat,cca 2 ore.Din 20 de min in 20 min am stropit costitele cu sosul format,intorcandu-le de pe o parte pe alta.Cu 20 min inainte sa fie...
Ciorba Radauteana
Mai intai punem la fiert pieptul de pui si legumele curatate si spalate. Avem grija sa luam spuma formata. Cand au fiert si pieptul si legumele, le scoatem din zeama, strecuram zeama si o punem din nou in oala. Pieptul de pui il taiem fasiute. Morcovul, pastarnacul si patrunjelul le-am taiat...
Cornuri Bratislava
Intr-un castron punem faina.Topim untul si il lasam sa se raceasca.Laptele il incalzim putin si punem drojdia in el,lasam cca 5 min,pana se topeste bine drojdia.Apoi adaugam in faina ouale,zaharul,sarea si untul topit si racit,incepem sa framantam ,pana omogenizam bine,adaugam si...
Prajitura cu iaurt si lapte condensat
Mixam iaurtul,laptele condensat si 2 linguri de smantana.Separat punem la hidratat cu apa rece gelatina.Ouale cu o lingura de smantana si zaharul le punem pe baie de abur si amestecam pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul.Tragem de pe foc,adaugam gelatina hidratata,omogenizam si apoi...
Pulpa de porc si orez la tuci
Carnea o spalam,o taiem bucatele si o punem inuleiul incins din tuci,o lasam sa se albeasca pe toate partile,adaugam un praf de sare si-o cana de apa,punem un capac si lasam sa se inabuse ,la foc potrivit.Spre final ridicam capacul si lasam sa se rumeneasca usor. Pregatim si orezul.taiem ceapa...
Piscoturi sau ''oasele lui Dino''
Aluatul se face in doua etape.Prima data frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma si se topeste zaharul,se adauga amoniacul stins cu otet si o cana cu faina.Se omogenizeaza si se lasa pana a doua zi.A doua zi punem faina pe blatul de lucru si luam din aluat cam cat intindem o foaie.Framantam...
Ciuperci la punga
Pentru ca am fixuri, desi se zice ca nu se curata ciupercile, eu le-am curatat de pielita. Piciorusele le-am taiat marunt impreuna cu ceafa, rulada si ceapa. Toate astea le-am calit un pic, cat sa se inmoaie, apoi le-am transferat intr-un castron si le-am amestecat cu ou, cascaval si marar tocat,...
Cartofi evantai la punga
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si apoi ii crestam in feliute (a cresta nu inseamna a felia). Condimentam cartofii pe toate partile.Taiem feliute ceafa afumata, la fel si cascavalul. Impanam fiecare crestatura cu ceafa afumata si cascaval, alternand. Stropim cartofii cu putin ulei de masline...