Zacusca de ghebe

de Constelatialeu in Zacusca, 15 Sep 2014 | 5530 vizualizari

 

Am gasit sa cumpar niste ghebe o frumusete.Cum bugetul e cam intrat la apa n-am luat decat 2 kg si am zis sa incropesc cateva borcanele de zacusca,sa fie acolo de pofta...

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg ghebe curatate,fierte si taiate
  • 400 g morcov curatat
  • 500 g ceapa rosie curatata
  • 1 kg ardei gras rosu,curatat de seminte si cotoare
  • 800 g pasta de tomate
  • 500 ml ulei ( eu am scapat un pic mai mult ulei,dar e suficient doar 500 ml)
  • sare
  • boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

Mai intai ne ocupam de ghebe,le curatam,le spalam si le punem la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le alsam sa se scurga bine.Ardeiul si morcovul il dam la masina de tocat prin sita mica.Ceapa o taiem marunt.Punem tuciul pe foc,adaugam uleiul,lasam sa se incinga ,adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie,cu focul mic,cca 30 min,apoi adaugam ardeiul si morcovul si mai lasam 30 min sa se patrunda bine.Apoi punem ghebele taiate si lasam sa fiarba la foc mic cca 1 ora,potrivim de sare.Dupa aceea adaugam pasta de tomate si lasam sa scada pana iese uleiul desupra.Adaugam boabe de piper si foi de dafin.Punem zacusca in borcane asa fierbinte,capacim borcanele si apoi le acoperim cu o patura,lasam sa se raceasca pana a doua zi cand depozitam borcanele in camara.

TIPS-URI

1

foile de dafin se scot,nui se lasa,ca amareste zacusca

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

16.09.2014, 08:56

Ce aroma au ghebele .Mmmmmm

dantes 1

16.09.2014, 17:30

Foarte buna!

diaconta 1

16.09.2014, 22:29

Bravo harnicuto

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe