Gem de piersici de gradina

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 10 Sep 2014 | 7483 vizualizari

 

Au o culoare verde galbuie,sunt foarte aromate si parfumate,delicioase pot sa spun,numai bune de un gem tomnatic cu ceva mieji de nuca aruncati in borcan.....

 

INGREDIENTE

  • cca 5 kg de piersici de gradina
  • 1 kg de zahar
  • si multa rabdare
  • mieji de nuca curatati d epielita
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici de gradina:

Curatam piersicile de coaja, le scoatem samburii si apoi le bagam la robot, mixam pana cand obtinem consistenta dorita. Asezam tuciul pe foc adaugam pasta de piersici, apoi zaharul, amestecam pana se incorporeaza tot zaharul si lasam focul mic, avand grija sa amestecam din cand in cand, sa nu se lipeasca. Nu prea e cazul sa se lipeasca cand fierbi in tuci si la foc mic. Scadem gemul cat credem de cuviita ,eu l-am lasat destul de gros. Apoi asezam gemul cald in borcanele pregatite, spalate si uscate bine. Asezam gemul in borcane, punem si cativa mieji de nuca curatati de coaja, apoi le punem intr-o tava in cuptorul incins bine, focul trebuie sa fie stins, fara sa punem capacele, lasam pana se formeaza o crusta deasupra, apoi le capacim si le lasam sa se raceasca. Le depozitam in loc racoros, camara, beci, fiecare dupa posibilitati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici de gradina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lavinia 1

10.09.2014, 20:19

MOKUSKA 1

10.09.2014, 20:36

ce bună e

Rocsi 1

11.09.2014, 10:15

Nu stai o clipita locului. Bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici