Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1812
PRIETENI332
Retete

Prajitura cu foi de pandispan

In Dulciuri la 13 Noi 2015

Pentru ca foile sunt deja facute, nu ne mai ramane decat sa facem crema. Mai intai punem smantana pentru frisca intr-o craticioara, adaugam ciocolata si punem craticioara pe foc, amestecand continuu pana se topeste ciocolata, avand grija ca smantana sa nu atinga punctul de fierbere. Dupa ce...

Prajitura (placinta) cu mere si ciocolata

In Prajituri la 12 Noi 2015

Aluat: Mai intai punem la topit margarina, cand e gata topita o lasam deoparte si mixam ouale cu zaharul pana ce zaharul se poteste, adaugam si un praf de sare, apoi turnam margarina topita si mixam bine. La final adaugam praful de copt si faina cernuta. Framantam bine pana obtinem un aluat...

Dulceata din pere de toamna

In Dulceata / Gem la 9 Noi 2015

Am ales perele care deja incepuse sa se strice, le-am curatat de coaja si de zonele stricate, le-am taiat cubulete mici. Intr-o cratita am pus apa cu zaharul si am lasat sa dea in clocot pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat perele taiate si bucatelele de scortisoara, am redus focul la mic si...

Ceafa de porc impanata coapta-n oala de lut

In Porc la 6 Noi 2015

Pregatim ceafa pentru impanat. Am folosit un fel de sula, nu din aia de cismarie si nu zambiti pe la colturi, ca asa-i zice, sula, o chestie lunga si dreapta, cu care strapungi diverse......sa trecem la treaba...cu ajutorul sulei facem niste canale in ceafa de porc, canale in care introducem...

Ciorba a la grec cu gat de curcan

In Ciorbe la 6 Noi 2015

Mai intai am feliat gatul de curcan, l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu putina sare. Avem grija sa luam spuma formata, ca sa fiu sigura ca nu ramane nici o impuritate in zeama, am strecurat-o dupa ce carnea a fiert.Bon, dupa ce am strecurat zeama, am pus bucatile de carne inapoi si am...

Prajitura cu nuca si ciocolata

In Dulciuri la 6 Noi 2015

Foile de blat: Am folosit o tava cu dimensiuni de 28/38 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf d esare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca, faina, cacaoa si praful de copt si am omogenizat,...

Ficatei de pui la tuci

In Ficat la 3 Noi 2015

Mai intai asezam ficateii de pui intr-un bol,turnam laptele peste,presaram un pic de sare si piper si lasam cca 20 min. Cat stau ficateii in lapte, taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete, punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam un pic de ulei, adaugam ceapa si ardeiul si lasam la calit cca 15...

Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci

In Porc la 29 Oct 2015

Mai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o tava cu gratar, punem in tava apa, vin si cimbru, asezam feliile ceafa si le bagam la cuptor, la foc...

Placinta cu carne si ceapa verde

In Mancaruri cu carne la 28 Oct 2015

Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Taiem ceapa verde marunt si impreuna cu carnea o punem in tuci sa se caleasca, cca 15 min. Mozzarela o taiem cubulete mici. Scoatem din tuci amestecul de carne si ceapa, avand grija sa scurgem bine surplusul de ulei si zeama lasata d ecarne....

Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata

In Dulciuri la 27 Oct 2015

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam zeama de la lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa si apoi le incorporam in albusuri, la final adaugam faina cernuta si omogenizam bine,avand grija sa amestecam cu miscari...

Mic dejun

In Mancare copii la 27 Oct 2015

Am intins feliile de paine cu sucitorul,le-am facut mai plate decat erau, le-am asezat in vasul de ceramica, am pus cateva bucatele de unt, apoi am asezat mozzarela, peste ea am asezat salamul, am spart oul si am dat vasul la cuptorul preincalzit, cred ca vreo 15 min, n-am cronometrat. Cand oul a...

Rasol de vita cu legume la cuptor

In Vita la 26 Oct 2015

Mai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult, adaugam legumele pregatite, le calim cca 10 min, apoi le asezam intr-un vas de yena. Peste legumele...

Prajiturele-bombonele din resturi

In Dulciuri la 23 Oct 2015

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu migdalele si le adaugam in bezea. Tapetam o tava cu hartie de copt , intindem bezeaua si o dam la cuptorul...

Prajitura Auras

In Dulciuri la 23 Oct 2015

Blat : Ciocolata,untul si nessul dizolvat in apa calda se pun pe pe foc la topit .Se lasa la racit, se adauga zaharul , extrasul de vanilie, apoi ouale, unul cate unul, se omogenizeaza. Se adauga faina si nucata taiata marunt. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt ( 38/28) se toarna compozitia in...

Prajitura cu jeleu de visine

In Dulciuri la 23 Oct 2015

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine, pana se topeste zaharul, se adauga plicurile cu praf de crema si faina,se omogenizeaza, apoi se incorporeaza albusurile, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Se tapeteaza cu...

Marmelada de gutui

In Dulceata / Gem la 21 Oct 2015

Dupa ce am facut pelteaua,vezi reteta de peltea daca esti curios/curioasa, m-am gandit ca-i pacat sa risipesc atat fruct fiert. Asa ca am ales de eventualele impuritati existente printre fructele fierte,in cazul nostru gutuile,apoi le-am pus in robot si le-am facut un piure.Peste acest piure am...

Peltea de gutui

In Dulceata / Gem la 21 Oct 2015

Sa incepem cu inceputul. Adica gutuia, simbol al Toamnei,nume latinesc Cydonia Oblonga......avem gutui,bun pana aici....sa ne apucam de treaba...Pentru peltea avem nevoie de coaja si cotorul gutuii, dar nu sughita nici gutuia intreaga. Dar cum noi suntem gospodine bune, facem din rahat bici ca sa...

Spirala cu vinete si carne

In Mancaruri cu carne la 20 Oct 2015

Mai intai spalam vinetele,le stergem si apoi le taiem pe lungime in fasii subtirele, le dam un praf de sare si le lasam 10 min, ca sa aiba timp sa iasa apa din ele. Apoi cu ajutorul unor servetele stergem fiecare fasie in parte. Intr-o tigaie punem la incins ulei si apoi prajim vinetele pe o...

Trandafiri din aluat cu carne

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2015

Mai intai pregatim umplutura .Taiem ardeiul cubulete mici,frunzele de ceapa verde le taiem marunt,apoi le amestecam cu ardeiul si carnea tocata si le punem intr-o tigaie si le calim,pana se inmoaie ardeiul.cand s-a inmuiat ardeiul scoatem compozitia din tigaie cu ajutorul unui spumar,avem grija...

Pizza cu ceapa verde

In Pizza la 17 Oct 2015

Blat :Intr-un castron cernem faina,adaugam sarea,amestecam,apoi facem loc in centru si punem drojdia faramitata,adaugam apa calduta si incepem sa omogenizam incorporind si faina,mai adaugam apa calduta pana obtinem un aluat omogen care nu se lipeste.Incorporam si uleiul si framantam,apoi luam...

Pizza cu carnati picanti

In Pizza la 17 Oct 2015

Blat : Intr-un castron cernem faina ,adaugam sarea si amestecam .Facem in mijloc loc si punem drojdia maruntita,apoi adaugam un pic de apa calduta si incepem sa omogenizam  usor  incorporand si faina,mai turnam un pic de apa calduta si tot asa pana obtinem un aluat omogen care nu se...

Prajitura cu ciocolata tiramisu

In Dulciuri la 17 Oct 2015

Blat : Separam albusurile de galbenusuri .Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile,omogenizam.La final adaugam praful de crema si lingura de faina.Compozitia obtinuta o impartim in doua si coacem doua...

Placinta cu branza dulce si foi de casa

In Dulciuri la 16 Oct 2015

Pentru inceput punem stafidele la hidratat in apa amestecata cu coniac. Foi : Intr-un castron cernem faina,adaugam garantul si un praf de sare,amestecam ,adaugam ouale,apoi untul topit si smantana si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor de intins.Lasam sa se odihneasca cat timp...

Gogosari umpluti, in sos de ceapa

In Mancaruri cu carne la 4 Oct 2015

Pregatim gogosarii, ii spalam, taiem capacul si scoatem semintele si nervurile. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiat marunt, cu orezul, potrivim de sare si piper. Umplem fiecare gogosar in parte si ii asezam intr-un vas de ceramica. Separat pregatim sosul. Ceapa o curatam taiem marunt si o...

Prajitura dalmatian

In Dulciuri la 3 Oct 2015

Blat: Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam amoniacul si faina si la final albusurile batute spuma tare. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi. Tapetam cu hartie d ecopt o tava cu dimensiunile de 38/38,...

Rasturnata cu struguri

In Dulciuri la 3 Oct 2015

Pregatim o tava cu dimensiunile de 28/18 cm cu hartie de copt,presaram 3 linguri de zahar si asezam boabele de struguri.Apoi pregatim blatul.topim margarina si o lasam sa se raceasca. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana devin o...

Dulceata de piersici rosii

In Dulceata / Gem la 2 Oct 2015

Mai intai culegem piersicile, pentru ca avem de unde. Apoi le curatam de coaja si le taiem felioare subtirele. Intr-o cratita punem zaharul si apa si punem pe foc, lasam sa se topeasca zaharul si sa dea intr-un clocot, apoi adaugam piersicile. Lasam focul la mediu si avem grija sa indepartam...

Ciulama de ciuperci

In Mancaruri de legume la 1 Oct 2015

Pregatim ciupercile, le curatam de pielita, le taiem in bucati mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, o lasam sa se incinga, adaugam untul si-l topim, apoi adaugam ceapa, sare si piper si punem capacul la cratita, cca 10 min lasam sa se inabuse. Apoi adaugam...

Budinca cu cartofi si pastrama de porc

In Porc la 29 Sep 2015

Curatam de coaja cartofii,ii spalamn si ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare,cca 20 min.Separat taiem carnatul  si pastrama . Ceapa o curatam si o taiem solzisori si o punem la calit in ulei incins,peste ceapa punem cartofii,care au fiert cca 20 min. Ii lasam sa se caleasca 1...

Ciorba cu aripioare de pui si loboda rosie

In Ciorbe la 28 Sep 2015

Mai intai pregatim toate ingredientele. Curatam si spalam aripioarele, apoi ne apucam de legume, le curatam, spalam si taiem cubulete, ceapa  o taiem marunt, iar loboda fasioare. Punem intr-o cratita apa, cca 3 l, ca mai scade, adaugam aripiorele si un pic de sare,lasam sa fiarba, avand...

Afisate 1051 - 1080 din 1812 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]