Desert Sarah Bernard

de Criss in Dulciuri, 17 Dec 2018 | 39924 vizualizari

 

Despre aceste prajiturele/fursecuri/bezele, sau cum vreti sa le numiti, se spune ca ar fi fost create de un cofetar danez, special pentru actrita Sarah Bernard. Sunt atat de fragile si delicate incat efectiv se topesc in gura. Nu sunt deloc greu de facut, dar sunt migaloase si trebuie sa lucrati cu grija cu ele, pentru ca sunt foarte fragile.La baza, sunt niste bezele cu nuca si sunt umplute cu o crema de ciocolata. Am vazut ca aceste prajiturele apar sub diferite denumiri : Sarah Bernard, butoiase, tobite, alcazare, saraberne (aceasta ultima varianta mi se pare cel putin ciudata, pentru ca de fapt stalceste numele actritei Sarah Bernard, ceea ce e cel putin deplasat ).  Eu aveam mai multe albusuri adunate si am facut bezelele, iar pentru crema, am ales un ganache de ciocolata in care am adaugat putin rom. Stiu ca reteta originala (sau ma rog, cred ca nimeni nu stie de fapt care e reteta originala), prevede o crema cu galbenusuri si unt. Noua in schimb nu ne prea plac cremele cu unt, asa ca am preferat ganache.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri 
  • 350 g zahar 
  • 150 g nuca macinata 
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Crema de ciocolata: 
  • 300 ml frisca 
  • 100 g ciocolata amaruie 
  • 100 g ciocolata cu lapte 
  • 100 g nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Sarah Bernard:

Albusurile se pun in vasul robotului si se bat la viteza mare pana se formeaza o spuma ferma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor cu o spatula. Se pune bezeaua intr-un posh cu varf rotund, sau intr-o punga careia i se taie un colt si se spriteaza gramajoare rotunde intr-o tava, pe hartie de copt.
Se coc bezelele 25 minute, dupa care se scoate tava din cuptor si cu grija se desprinde fiecare bezea. Se lucreaza cu grija, pentru ca bezelele sunt destul de fragile.

Crema:
Frisca lichida se pune impreuna cu ciocolata rupta in bucatele, intr-un vas pe baie de aburi. Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se pune in frigider pentru minim doua ore, timp in care crema se va raci si se va intari. Se poate aromatiza cu putina esenta de rom si se bate cu mixerul pana rezulta o crema spumoasa dar ferma.

Asamblare:
Se iau cate doua bezele si se unesc cu crema, cu varfurile spre interior. Se ung si pe margini cu crema, apoi fiecare butoias obtinut, se tavaleste prin nuca macinata si deasupra, se glazureaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Sarah Bernard" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

dantes 1

22.12.2018, 11:16

Super!

gaby_duceag 1

09.01.2019, 16:42

Am mancat azi, de la o cofetarie.
Da, prea "grele" cu crema cu unt, cred ca sunt perfecte cu ganache

Criss 1

10.01.2019, 18:24

Gaby si mie mi s-au parut mai bune cu ganache. Cremele cu unt nu prea sunt pe gustul meu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac floare de post