Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1812
PRIETENI332
Retete

Prajitura cu nuca,ness si gem de caise

In Dulciuri la 25 Sep 2015

Daca suntem harnici si plini de elan,prajim si taiem nuca cu o zi inainte, asa mai reducem din timpul de preparare. Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana acesta se topeste,apoi adaugam nuca si...

Fursecuri cu gem de caise si bezea

In Dulciuri la 24 Sep 2015

Mai intai pregatim bezelele,de preferat cu o zi inainte. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam bine, adaugam si zeama de lamaie, la final trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Incalzim cuptorul foarte bine apoi...

Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat

In Dulciuri la 24 Sep 2015

Mai intai taiem rahatul cubulete mici. Intr-un castron mai mare pisam biscuitii, in bucatele mai micute, adaugam rahatul taiat si stafidele, amestecam bine. Intr-o oala punem zaharul, cacaoa, ciocolata taiata bucatele si apa, punem cratita pe foc si amestecam pana incepe sa dea in clocot si s-a...

Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi

In Porc la 20 Sep 2015

Cum se prepara Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi Mai intai pregatim toate ingredientele.Taiem ceapa solzisori,ardeiul in bucati mai maricele,rosii mari le decojim,pe cele mici le lasam asa.Spala organele de porc si le taiem bucatele potrivite.Tot in bucati...

Salata cu pastrav afumat

In Pastrav la 19 Sep 2015

Mai intai curatam cartofii si morcovul,apoi cartofii ii taiem cubulete potrivite iar morcovul rondele.Ii punem la fiert in apa cu sare,dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.Cat se racesc cartofii si morcovii,pregatim maioneza ( nu mai dau detalii,fiecare isi pregateste...

Sos pentru pizza

In Sosuri la 18 Sep 2015

Mai  intai coacem ardeii, ii curatam de coaja si ii lasam la scurs pana a doua zi.  A doua zi spalam rosiile le taiem si apoi le dam la masina de separat rosii, sucul obtinut il punem in tuci si il punem sa fiarba pana scade la jumatate. Apoi dam la masina de tocat ardeii si tijele cu...

Tort cu dulceata de trandafiri

In Torturi la 17 Sep 2015

Blat: Mai intai pregatim cratita in care coacem blatul. Tapetam cu hartie de copt o cratita cu diametrul de 20 cm. Apoi ne apucam sa batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le incorpozam in...

Desert prajitura ''vis de seara''

In Prajituri la 12 Sep 2015

Foi : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina si omogenizam bine. Napolitanele le bagam la robot si le maruntim, apoi le adaugam in galbenusuri, omogenizam, apoi adaugam faina si praful de copt. La final incorporam...

Cherry la borcan

In Conserve la 11 Sep 2015

Daca e sa o luam cu inceputul, punem semintele-n pamant sa facem rasad. Rasad pe care-l mutam in gradina si avem grija sa fie sapat, udat , legat  si copilit la timp. Apoi sa asteptam rabdatori sa se coaca, sa le putem culege si conserva. Dupa ce le-am cules le alegem pe cele...

Cornata

In Bauturi la 11 Sep 2015

Mai intai admiram cum infloreste cornul Primavara. Are niste flori galbene foarte frumoase. Apoi avem rabdare ca harnica albinuta sa-si faca datoria, adica sa polenizeze, ca sa poata iesi fructele. Sunt la inceput verzi sub forma ovoida, apoi cand se coc capata o culoare rosie spre grena. Dupa ce...

Pulpa de purcelus la tava

In Porc la 8 Sep 2015

Luam pulpita de purcelus o frecam cu sare, adica-i facem masaj bine,apoi facem crestaturi din loc in loc, crestaturi in care bagam cateii de usturoi, apoi stropim cu putin ulei de masline, presaram cimbru. Asezam pulpita intr-o tava in care am pus hartie de copt,turnam vinul si apoi impachetam...

Tarta cu prune si crumble

In Dulciuri la 6 Sep 2015

Mai intai pregatim aluatul de tarta. Frecam untul rece cu zaharul,adaugam oul batut bine,apoi coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, omogenizam bine. Apoi adaugam jumatate din cantitatea de faina,amestecam bine, restul de faina il punem pe blatul de lucru, rasturnam aluatul...

Ciorba din gat de vitel

In Ciorbe la 1 Sep 2015

Mai intai am spalat carea,os a avut foarte putin,apoi am pus o oala cu apa  pe foc,am pus carnea si un pic de sare si am lasat sa fiarba pana carnea s-a desprins de pe os.Din cand in cand am luat spuma formata si am indepartat-o.Cat timp a fiert carnea am pregatit zarzavaturile.Am curatat si...

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

In Mancaruri cu carne la 28 Aug 2015

Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati mai marisoare, rosiile le decojim si le taiem in bucati mai mari,cartofii ii taiem cubulete. Dupa...

Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti

In Dulciuri la 26 Aug 2015

Crema: Apa cu zaharul si margarina le punem intr-o cratita pe foc, amestecam pana se topeste zaharul si margarina. Adaugam nuca macinata, biscuitii macinati si cacaoa. Omogenizam bine. Intr-o tava de dimensiunile foilor de napolitana (36/26) asezam niste folie alimentara. Asezam o foaie de...

Prajitura Maria-Elena

In Dulciuri la 26 Aug 2015

Blatul 1: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate din nou pana obtinem o bezea tare, se adauga galbenusurile unul cate unul. La final se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile 28/40 cm, se...

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 19 Aug 2015

Cernem faina intr-un castron, adaugam zaharul pudra, praful de copt si aschiile de ciocolata, amestecam si apoi adaugam ouale si untura. Incepem sa framantam turnand usor si laptele caldut, continuam sa framantam pana obtinem un aluat nu foarte tare. Cu ajutorul unui posh formam fursecurile, le...

Fursecuri cu cacao

In Dulciuri la 19 Aug 2015

Intr-un castron cernem faina, adaugam cacaoa,praful de copt si zaharul pudra, amestecam bine, apoi adaugam si ornamentele de ciocolata. Peste ingredientele uscate punem ouale, untura si coaja de lamaie, incepem sa framantam,adaugand laptele caldut. Framantam pana obtinem un aluat nu foarte...

Supa rapida

In Supe la 17 Aug 2015

Taiem ceapa marunt, incingem putin ulei si calim ceapa in el, adaugam sucul de rosii si fideaua. Punem sare, piper, dupa gust. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. La final adaugam busuioc  (e bine sa aveti proaspat, eu n-am avut). Servim cu branza cu mucegai si paine prajita. E buna atat...

Desert prajitura ''criminala''

In Prajituri la 17 Aug 2015

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana rezulta o bezea ferma. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apoi le incorporam in albusuri. Separat cernem faina, cacaua si praful de copt, amestecam ingredientele uscate si...

Coaste

In Mancaruri cu carne la 17 Aug 2015

Mai intai portionam coastele, le spalam si le uscam cu un servet, le dam un praf de sare si le punem in tigaie sa se parpaleasca nitel, pe o parte si pe alta, cat sa-si schimbe culoarea. Apoi le scoatem pe o farfurie si le lasam la odihna pana pregatim rosiile si usturoiul. Decojim frumos rosiile...

Ciuperci brune la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2015

Mai intai rupem coditele, spalam ciupercile si le stergem cu un servet. Separat tocam cubulete coditele de ciuperci si impreuna cu baconul le calim cca 15 min. Taiem si cascavalul cubulete, apoi il punem intr-un castron impreuna cu baconul si coditele de ciuperci, dupa ce le-am calit. Adaugam...

Bulion galben

In Bulion la 14 Aug 2015

Mai intai le culegem, o adevarata placere cand le vezi atarnate ca niste ciorchine de struguri. Le spalam sub jet de apa si indepartam coditele. Apoi montam masina de separat cojile de pulpa, o punem in functiune si restul e floare la ureche. Sucul obtinut il punem intr-o oala cu fund dublu sau...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 13 Aug 2015

Indepartam eventualele impuritati,adica codite,frunzulite,apoi punem afinele intr-o cratita cu fund dublu,adaugam zaharul si apa si le punem la fiert, la foc mediu, avand grija sa adunam spuma formata si sa o indepartam. Ca sa verificam daca-i suficient d elegata,luam cu lingura din sirop si...

Dulceata de mure de gradina

In Dulceata / Gem la 13 Aug 2015

Mai intai le culegem, ca avem de unde,din gradina mamei. Le asezam inrtr-o cratita cu fund dublu,adaugam zaharul si le lasam pana a doua zi sa-si lase zeama. Apoi  asezam cratita pe foc, la foc moderat, din cand in cand,cu o lingura adunam spuma foarmata si o indepartam din dulceata....

Prajitura cu jeleu de caise

In Prajituri la 8 Aug 2015

Ca sa mearga treaba ca pe roate si fara pana,pregatim toate ingredientele.Mai intai tapetam o tava ( sa fie la dimensiunile foilor de pandispan,pe cat posibil) cu folie alimentara,apoi asezam o foaie de pandispan si ne apucam de creme si jeleu. Crema de ciocolata amara Bucatelele de...

Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)

In Porc la 8 Aug 2015

Mai intai am portionat ceafa de porc,am condimentat-o cu sare,piper,cimbru si am asezat-o intr-un castron.Am acoperit castronul si l-am bagat la frigider pana a doua zi.A doua zi am picurat niste ulei de masline intr-o tava,am tavalit ceafa prin ulei ,am asezat-o ca la armata si deasupra am pus...

Strudel cu carne

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2015

Curatam morcovul si il radem pe razatoarea mica,ceapa o taiem marunt iar ardeiul cubulete mici.Legumele le amestecam cu carnea,adaugam sare si piper dupa gust si punem amestecul intr-un tuciulet in care am incins ulei.Calim amestecul pana se inmoaie ardeiul,apoi scoatem din tuciules,avem grija sa...

Prajitura cu caise si ciocolata

In Dulciuri la 26 Iul 2015

Galbenusurile le mixam cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile, omogenizam si la final faina si praful de copt, cernute. Avem grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam o tava  cu...

Prajitura ''cheia sol''

In Dulciuri la 23 Iul 2015

Crema de ciocolata alba: O pregatim prima pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata alba impreuna cu frisca lichida o punem la topit,avem grija sa nu inceapa sa fiarba. Foile de gelatina le hidratam in apa rece,apoi le stoarcem si le adaugam in ciocolata topita, omogenizam si bagam cratita la...

Afisate 1081 - 1110 din 1812 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Adelaide, cu crema de portocale

ieri la 10:45

Plăcintă gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 09:19

Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 13.01 la 20:13

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită

pe 13.01 la 10:06

Paine in oala de fonta - Reteta simpla pentru paine pufoasa si crocanta

pe 12.01 la 17:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]