publicat la 05.01.2025
publicat la 24.12.2024
publicat la 26.11.2024
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Tocana cu coaste afumate la slow cooker Crock-Pot
Mai intai am copt ardeiul , l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat in bucati mai mici. In tigaia wok am pus cca 50 ml ulei am asezat costitele si le-am rumenit cca 5 min pe fiecare parte. Am curatat si taiat ceapa solzisori, am curatat cartofii si i-am taiat cubulete mai mari. Am asezat...
Gem de gutui si mere
Mai intai am curatat gutuile si merele si le-am dat pe razatoarea mare. Intr-o cratita am pus zaharul cu apa, apoi am adaugat gutuile si merele rase, am amestecat bine si am pus cratita pe foc, la foc mic, pentru cca 1 si 1/2 ore, din cand in cand am amestecat sa nu se lipeasca. Cand au fost...
Alba ca Zapada (reloaded)
Foi: Intr-un castron punem zaharul, oul, sarea, osanza si omogenizam, adaugam amoniacul, laptele si faina, putin cate puti si incepem sa amestecam bine , sa nu formam cocoloase. CAnd am obtinut o coca suficient de tare ca sa o putem intinde, scoatem coca din castron o punem in folie de plastic...
Aripioare cu legume picante, la cuptor
Mai intai spalam si uscam cu un servet aripoiarele, apoi le punem la rumenit in tigaia wok. cat timp se rumenesc aripioarele taiem ardeiul, ceapa si rosiile, le taiem mai grosolane asa, adica cum ne vine.....Cand aripioarele sunt rumenite pe ambele parti le scoatem pe o farfurie si in tigaia unde...
Dulceata de ardei iute si ardei capia
Mai intai ne inarmam cu multa rabdare si cu niste manusi, de preferat de culoare rosie, apoi punem niste muzica cu Nicu Alifantis si putem sa ne apucam sa ''operam'' ardeii iuti. Le-am scos semintele, apoi i-am taiat bucatele mai mici. Am ales ardei capia mai carnos, l-am taiat in cubulete...
Prajitura ''Ziua in care-mi rasfat nevasta''
Mai intai am pregatit crema. Zaharul l-am pus intr-un vas cu fundul dublu, am adaugat apa si am pus pe foc sa fiarba, trebuie sa atinga o temperatura de 120 grade, cine are termometru masoara cu el, eu n-am si am lasat sa fiarba pana a inceput sa fac bule multe si marunte. Se pun ouale in bolul...
Ceafa de porc la slow cooker Crock-Pot
Am feliat ceafa de porc, am asezat-o in vasul slow cooker Crock-Pot 2.4 l, am presarat sare si ulei, am pus capacul si am setat optiunea high cca 2 ore. Dupa 2 ore, adaugam rosiile date pe razatoare si cartofii taiati cuburi mai mari si mai lasam cca 1 ora, adaugam sare si piper dupa gust. Cam...
Tort D si T
Blat : Il pregatim cu o seara inainte, a doua zi se taie mult mai bine. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, se adauga nuca macinata si faina cernuta. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga...
Ciorba de fasole boabe noua cu afumatura
Punem fasolea intr-un castron adaugam apa si lasam la inmuiat peste noapte. A doua zi punem fasolea la fiert, am schimbat apa de 3 ori. Cand este fiarta fasolea calim gogosarul si ceapa cu putina sare, pana se inmoaie gogosarul. Taiem morcovul si pastranacul cubulete. Adaugam in...
Lapte batut cu smantana
Mai intai fierbem laptele si-l lasam sa se raceasca , apoi luam o oala de lut, punem smantana si incepem sa turnam laptele, amestecand bine sa se dizolve smantana. Umplem oala cu lapte , asezam un capac deasupra si dam oala pe balcon la soare sau in bucatarie. Apoi asteptam sa se prinda si sa...
Castraveti murati pentru iarna
Mai intai pregatim toate ingredientele, spalam castravetii, curatam usturoil, morcovul, hreanul. Morcovul si hreanul le-am taiat pe lungime. Intr-un bol amestecam boabele de mustar, de piper si semintele de marar. Ne apucam sa facem saramura, eu am avut 2 borcane unul de 2 l si unul de 1 l, am...
Placinta cu mere si nuci crude
Mai intai culegem merele si nucile, apoi ne apucam si curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici. Le asezam intr-o cratita, adugam zaharul si punem cratita pe foc, la foc mic, sa se caleasca. Cat timp se calesc merele spargem nucile si curatam miezul de coaja, se curata usor ca sunt crude....
Prajitura cu gem de prune si migdale
Foile : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile, amoniacul stins cu zeama de lamaie , omogenizam. Adaugam faina si amestecam la final adaugam albusurile batute spuma tare. Impartim compozitia in 3 parti egale, intr-o parte adaugam...
Piept de porc cu rosii la slow cooker Crock-Pot
Mai intai pregatim pieptul de porc il spalam, uscam cu un servet si apoi il portionam. Apoi saram si condimentam, asezam carnea in vasul slow cooker Crock-Pot 2.4 l, adaugam uleiul si amestecam putin, acoperim cu capac si setam aparatul la optiunea high cca 3 ore. Dupa aproximativ o ora...
Gem de prune vinete cu migdale
Sa incepem cu inceputul, ca asta e cel mai greu, adica culesul de prune...zau ca-ti vine sa zici cate-n luna si-n stele, dar taci si aduni, ca ai de unde.....Am cules prunele, mai pe alese sa nu muncim de doua ori, apoi le-am spalat si am scos samburii, am rupt prunele si le-am asezat in...
Ardei umpluti gatiti la slow cooker Crock-Pot
Mai intai pregatim toate ingredientele. Curatam ceapa si o taiem marunt. Curatam ardeii de seminte si nervuri si ii spalam. Rosiile le dam pe o razatoare cu gauri mici, eliminam coaja. Punem tigaia pe foc, cand este incinsa adaugam putin ulei, ceapa si orezul si le calim cca 5-6 min, apoi adaugam...
Cotlet si cartofi la cuptor
Fiecare felie de cotlet o saram si condimentam, apoi o prajim cate 2-3 min pe fiecare parte. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in 3 parti, presaram sare peste cartofi.Apoi asezam alternativm, cotlet si felii de cartofi, turnam peste uleiul si apoi invelim cu hartie de copt.Dam...
Tort 47
Mai intai pregatim siropul ca sa se raceasca cat timp facem crema. Punem zaharul sa se caramelizeze, adaugam apa, cu grija sa nu ne oparim, apoi lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat.Lasam la racit si ne apucam de crema. Pregatim firsca, am avut o smantana foarte grasa cu peste 30%...
Pui in unt la ceaun
Mai intai puii se curata, se spala , se tavalesc prin sare si usturoi pisat si se lasa cca 24 ore. Pentru ca noi am fost plecati in vacanta, au stat la congelator asa condimentati, pana le-a venit sorocul.Baietii,a dica bucatar de servici Costel si ajutor d ebucatar Mihai, au pregatit focul, au...
Mamaliga pentru gasca noastra
Mai intai punem la fiert ouale, musai sa iasa moi.Apoi Punem tuciul cu apa si presaram sare, cand incepe sa fiarba adaugam malaiul si amestecam bine, lasam sa fiarba la foc mic,trebuie sa obtinem o mamaliga moale. Separatradem pe razatoarea mare cascaveaua si branza de oaie, le punem intr-un...
Tort Victor
Luam forma de tort cu inel detasabil si o imbracam cu folie alimentara. Punem in robot biscuitii,piscoturile si le maruntim, adaugam praful ce crema, amestecam si apoi turnam untul topit si omogenizam. Amestecul obtinut in punem in forma si presam bine pe toata suprafata formei.Biscuitii...
Desert rapid
Pregatim rapid aluatul de clatite, inghetata e de la magazin, nu m-am complicat eu sa o pregatesc....Intr-un castron punem ouale, adaugam sarea si uleiul si amestecam bine, apoi punem zaharul si amestecam pana se topeste, peste punem nuca macinata si faina si apoi subtiem cu lapte. Punem pe foc...
Ghiveci la slow cooker Crock-Pot
Cica cioroiul asta Crock-Pot gateste in liniste nici o caraiala nu se aude, poti sa-ti faci manichiura, pedichiura-n liniste cat gateste el...... Asadar si prin urmare, pregatim legumele, le curatam, spalam, taiem, apoi punem in vasul slow cooker Crock-Pot 2.4 l uleiul, adaugam legumele in...
Prajitura cu cirese (plimbate)
Am folosit o forma de ceramica rotunda, am udat forma si am pus hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am mixat...
Ciorba de pui cu legume
Mai intai, spalam tacamurile de pui si le punem la fiert, cu un pic de sare, intr-o oala cu cca. 6 l apa. Avem grija sa spumam din cand in cand. Cat timp fierbe carnea de pui, ne apucam de legume, sa le curatam si taiem. Punem o tigaie pe foc sa se incinga, adaugam cca. 50 ml ulei si apoi punem...
Bureti vineciori cu usturoi
Mai intai spalam bine buretii sub jet de apa sa cada toate impuritatile. Apoi ii asezam intr-un vas de ceramica, presaram delikat, piper, apoi adaugam uleiul si apa si dam la cuptor cca 30 min. Curatam usturoiul si apoi il zdrobim, dupa 30 min scoatem vasul din cuptor si presaram usturoiul,...
Ficat de pui la wok
Mai intai spalam ficatul si-l tamponam cu un servetel , apoi curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Asezam pe foc tigaia wok o lasam sa se incinga, adaugam uleiul, ceapa si morcovul si le calim cca 15 min, pana se inmoaie si ceapa se face aurie....
Gogosele cu dovlecel si smantana
Se rade dovlecelul, se stoarce de zeama. Intr-un castron se pune dovlecelul ras, se adauga sarea, ouale, zaharul si smantana si se amesteca bine, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Se pune uleiul in tigaie si se lasa la incins, apoi cu ajutorul unei lingure luam din compozitie si punem in...
Gogosi rapide
Intr-un castron incapator punem iaurtul, cele 2 oua, sarea, zaharul vanilat, zaharul bourbon si coaja de portocala si omogenizam, apoi adaugam faina cernuta si praful de copt, amestecam bine s anu formam cocoloase. Punem tigaia wok pe foc o lasam sa se incinga, adaugam uleiul, mai lasam...
Mini prajituri cu nuca, visine si ciocolata
Pentru aceste prajiturele am folosit forme de silicon in care am pus hartiute pentru briose. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am incorporat nucata taiata grosier. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul. Am topit margarina si apoi am...