Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1811
PRIETENI332
Retete

Prajitura cu caise

In Dulciuri la 1 Iul 2016

Mai intai pregati tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 24/36 cm.Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile cu vanilia bourbon, zeama de lamaie si uleiul le amestecam bine, apoi le...

Desert chec combinat

In Dulciuri la 1 Iul 2016

Mai intai tapetam 2 tavi de cozonac cu hartie de copt, sa le avem pregatite cand compozitia este gata. Separam galbenusurile de albus. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul le mixam, apoi le...

Pulpe de pui la tuci cu rosii si ardei

In Pui la 30 Iun 2016

Mai intai ne ocupam de pulpe, le curatam, taiem si spalam bine, apoi le condimentam cu sare, piper si cimbru si le lasam sa stea cat timp taiem rosiile si ardeiul in cubulete.Punem tuciuletul pe foc, lasam sa se incinga, adaugam ulei si apoi bucatile de pui, le lasam sa se rumeneasca , apoi...

Salata de varza cu morcov

In Salate la 30 Iun 2016

Se toaca varza, se pune intr-un castron se presara sare si se freaca putin, cat sa se inmoaie, nu foarte mult.Curatam morcovii, ii dam pe razatoarea mare si ii amestecam cu varza, apoi adaugam ulei, otet dupa gustul fiecaruia, la final presaram piper.Este foarte racoroasa si gustoasa intr-o seara...

Gem de caise cu zahar gelifiant

In Dulceata / Gem la 29 Iun 2016

Am cumparat caise foarte coapte, le-am luat coaja si scos samburii si am adaugat zaharul, apoi le-am pasat foarte bine. Am pus cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa dea in clocot, am luat spuma si am mai lasat sa fiarba cca 10 min. Am spalat si uscat bine borcanele apoi le-am umplut cu gemul...

Visine pentru prajituri

In Conserve la 27 Iun 2016

Mai intai mergem la cules de visine si ne urcam in visin daca ne mai tin balamalele. Cu ocazia asta mi-am testat abilitatile, inca stau bine,aproape de 47 de ani ma catar cu usurinta in copac, chiar in varf si parca nu-s nici asa grea, ca nu s`o rupt nici o craca cu mine....:)))))))))))))))))) Si...

Pulpe de pui imbracate

In Pui la 24 Iun 2016

Mai intai curatam pulpele , le spalam si apoi le stergem cu un prosop, le saram si le tavalim prin faina. Apoi ne apucam de ''imbracaminte''. Intr-un castron punem kechup-ul, mustarul dulce, mustarul cu boabe, condimentele Garam Masala, piper. Toate acestea le amestecam si apoi turnam uleiul...

Prajitura Bunica Milica

In Dulciuri la 24 Iun 2016

Blat. Pregatim blatul cu o seara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunea de 24/36 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare. Fierbem apa si o turnam...

Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de Plescoi

In Mancaruri cu carne la 24 Iun 2016

Mai intai ne ocupam de varza si o tocam , o asezam intr-un castron si o frecam cu sare pana se inmoaie. Apoi curatam rosiile de coaja si le taiem bucati mai maricele, frunzele de ceapa le taiem marunt. Punem tigaia wok pe foc adaugam ulei ( cca 100 ml) lasam sa se incinga si apoi adaugam ceapa, o...

Aperitiv cu legume si branza

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2016

Mai intai radem branza ( putem sa si hohotim de ras, ca ies mai pufoase) si o punem intr-un castron incapator.Separat ne ocupam de legume si le curatam,le taiem si radem. Dovleceii si ciupercile le taiem in cubulete mai micute, morcovul il radem pe razatoarea mica, ceapa o taiem marunt....

Cozonac fara framantare

In Dulciuri la 24 Iun 2016

Mai intai topim untul si-l lasam la racit. In laptele caldut dizolvam drojdia uscata, adaugam vanilia si lasam 5 min , transferam intr-un vas mai spatios, adaugam galbenusurile de ou, zaharul si coaja de lamaie si amestecam bine, apoi incorporam si untul topit, la final adaugam faina toata si...

Prajitura rasturnata cu visine si sos de ciocolata

In Dulciuri la 23 Iun 2016

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 24/36 cm, apoi asezam visinele si nucata taiata grosier si presaram 2 linguri de zahar, apoi ne apucam de blat.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,...

Dulceata cu cirese de padure

In Dulceata / Gem la 14 Iun 2016

Mai intai spalam ciresele, coditele le punem deoparte si le uscam, au efecte terapeutice in diverse afectiuni. Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli.Reumatismul, guta, cistita, tusea...

Tort cu nuci, migdale si crema cu ness ( Reteta cu nr.900 )

In Torturi la 10 Iun 2016

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila  cu diametrul de 28 cm. Tapetam forma cu hartie de copt si apoi ne apucam sa facem blatul. 11 abusuri ( 5 albusuri sunt de la crema cu ness) cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare. 6 galbenusuri cu 10 linguri de zahar le mixam pana...

Cartofi noi cu branza, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2016

Mai intai curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in 4, apoi ii asezam intr-o tava de lut, presaram un pic de sare ( nu foarte multa ca e si branza sarata), apoi adaugam uleiul si amestecam bine . Acoperim tava cu hartie de copt si o bagam la cuptor cca 1 ora, apoi scoatem hartia de copt,...

Piept de porc cu usturoi verde si rosii, la tuci

In Porc la 6 Iun 2016

Mai intai am spalat pieptul de porc si l-am portionat in bucatele potrivite, l-am asezat intr-un tuciulet incapator, am adaugat sare si 1 si 1/2 cana cu apa si l-am pus pe foc.Din cand in cand amestecam in el, am lasat sa scada toata apa si apoi sa se rumeneneasca frumos bucatele de piept, nu-i...

Ochelari pentru picnic

In Dulciuri la 3 Iun 2016

Pregatim aluatul cu o zi inainte. Osanza o dam prin masina de tocat cu sita mai mare.Amestecam osanza cu 4 linguri de faina. Intr-un castron cernem 1 kg de faina, adaugam sarea, uleiul, otetul si incepem sa amestecam, adaugam apa calduta , putin cate putin si incepem sa framantam pana obtinem un...

Aperitiv cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2016

Mai intai spalam bine buretii de impuritati si ii taiem cubulete mici. Curatam ceapa si o taiem marunt.Punem tigaia wok pe foc sa se incinga, adaugam ulei, nu foarte mult, apoi adaugam ceapa si buretii, sarea si piperul si lasam sa se caleasca cca 20 min. Separam galbenusurile de albusuri,...

Salata de varza

In Salate la 1 Iun 2016

Mai intai il trimitem pe cel  mai mic la piata,  Leone Cristian,sa cumpere o varza, el a zis ca vrea salata de varza, eu faceam de castraveti, din aia aveam in frigider. Deci ca sa impac si capra si varza, adica unu a vrut salata, n-a zis de care, altul a zis varza, a picat pe ala...

Pancake a la`Jamie Oliver

In Dulciuri la 31 Mai 2016

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si vanilia bourbon le mixam pana se albesc, apoi adaugam laptele, omogenizam. Cernem faina amestecata cu praful de copt peste mixtul de mai sus, omogenizam. Incorporam albusurile batute...

"Gaina cu pastele fundita''

In Paste la 30 Mai 2016

Mai intai punem apa cu sarea sa fiarba. Cand a inceput sa dea apa-n clocot punem pastele si le lasam sa fiarba intre 7-10 min. Dupa ce au fiert scurgem apa. Punem tigaia wok pe foc, adaugam untul si-l lasam sa se topeasca, adaugam pastele si amestecam bine, apoi adaugam branza si lasam cca 5...

Prajitura Madalina

In Dulciuri la 29 Mai 2016

Blat:Separam albusurile de galbenusuri. batem albusurile cu un praf desare pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam bine, topim margarina si o adaugam peste galbenusuri , mixam foarte bine, apoi adaugam faina si praful de copt cernute, omogenizam.Apoi adaugam nucile...

Ceafa si pastrama de porc la cuptor

In Porc la 26 Mai 2016

Cefele le-am condimentat si le-am lasat cca o ora la frigider, pastrama de porc era deja condimentata. Am luat o tava, am pus hartie de copt, am asezat usturoiul verde  in tava, cimbru, sare, ulei si 2 cesti cu apa, peste am pus gratarul tavii, am asezat carnea si am stropit-o cu putin ulei....

Prajitura ''de joi, dupa ploi''

In Prajituri la 26 Mai 2016

Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit.Intr-o craticioara cu fundul dublu am pus untul si ciocolata sa se topeasca, dupa ce s-a topit a turnat peste...

Creier pane

In Porc la 18 Mai 2016

 Mai intai punem creierul intr-un vas cu apa rece pentru 20 min, ca sa iasa sangele din el. Apoi il scoatem si-l punem intr-o cratota cu apa rece si sare (1 lingurita de sare), cand incepe sa fiarba lasam cca 3-4 min, apoi scoatem creierul si-l asezam pe servetel sa se raceasca....

Oua posate '' Cometa Haley si Soarele"

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2016

Mai intai am pus intr-o oala apa, sarea si otetul si le-am pusla fiert. Intr-o cescuta am spart oul si am asteptat frumos sa fiarba apa, sa faca bulburuci.Cand a bolborosit de vreo 2-3 ori, reducem focul si cu ajutorul unei linguri amestecam in apa formand un vartej, vartej in care punem oul din...

Desert rapid cu capsuni

In Dulciuri la 17 Mai 2016

Mai intai pregatim Creme Ole, intr-un castron punem frisca lichida, smantana dulce, zaharul pudra si plicul cu creme ole si cu ajutorul mixerului  obtinem o crema spumoasa, daca ni se pare prea densa mai adaugam lapte. Apoi preparam frisca, smantana dulce, zaharul pudra si laptele le...

Coaste de miel la cuptor

In Oaie la 14 Mai 2016

Asezam in tava hartie de copt in asa fel incat sa fie suficient de multa sa putem sa ''impachetam'' coastele in hartie de copt. Asezam bucata de coaste, o condimentam cu sare, piper, cimbru, ungem cu ulei si apoi asezam usturoiul verde tocat. Impaturim bine coastele - ca in imagine- si lasam cca...

Prajitura cu mot...

In Dulciuri la 13 Mai 2016

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Zaharul cu apa  pe foc pana incepe sa fiarba, 2-3 clocote. Apoi turnam siropul peste galbenusuri si mixam pana obtinem o spuma, adaugam untul moale si continuam s amixam. Adaugam...

Pavlova cu ciocolata si capsuni

In Dulciuri la 13 Mai 2016

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Incepem sa punem zaharul, cate 2 linguri, mixam cca 10 min, continuam asa pama terminam zaharul, apoi adaugam amidonul, mixam 5-6 min, la final adaugam otetul si mai mixam 5-6 min. Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de...

Afisate 901 - 930 din 1811 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos pentru nachos - Delicios și ușor de făcut

pe 10.01 la 09:15

Mini cheesecake - Desertul fin și delicios

pe 10.01 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]