Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1811
PRIETENI332
Retete

Hamburger

In Mancaruri cu carne la 11 Noi 2016

Mai intai amestecam carnea de porc cu carnea de vita, adaugam sarea, piperul, mustarul si ketchup si omogenizam. Formam hamburgerul il asezam pe o tava si il dam ca frigider pentru aproximativ 2 ore. Inainte sa ne apucam sa frigem hamburgerii, taiem ceapa solzisori, taiem varza si o frecam cu...

Fursecuri ''priconuci''

In Dulciuri la 11 Noi 2016

Scoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine pana obtinem o bezea tare, adaugam si amidonul si mai mixam inca 5 min. Apoi cernem faina, cacaoa,...

Chifle pentru hamburger

In Piine la 11 Noi 2016

Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai inalt am pus apa calduta impreuna cu drojdia uscata, zaharul si 4 linguri de faina, am amestecat bine si am lasat cca 15 min sa se activeze drojdia. Dupa 15 min am adaugat oul, uleiul si am inceput sa incorporez faina, am adaugat...

Varza dulce cu cotlet si sunca la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 9 Noi 2016

Mai intai pregatim toate ingredientele. Tocam varza si o punem intr-un castron, o frecam cu putina sare. taiem ceapa verde, apoi gogosarul in cubulete mai mici si le adaugam peste varza. Adaugam si rosiile taiate bucati mai mari si omogenizam. Taiem sunca in bucatele si o asezam in vasul slow...

Lapte de pasare cu sos de zmeura

In Dulciuri la 8 Noi 2016

Mai intai punem laptele intr-o cratita la foc mic, nu trebuie sa fiarba, sa fie fierbinte. Separam albusurile de galbenusuri, peste galbenusuri punem 5 linguri de zahar si vanilia bourbon si mixam pana obtinem o crema spumoasa. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma...

Cotlet de porc cu sos de piper

In Porc la 7 Noi 2016

Pentru ca am avut cotlet gata condimentat nu mi-am batut capul cu cotletul. Am pisat boabele de piper, n-am mojar, asa ca am pisat piperul pe fundul de lemn. Am pus tigaia wok pe foc, am adaugat uleiul, il lasam sa se incinga, apoi asezam bucatile de cotlet si le prajim cca 4 min pe fiecare parte...

Fursecuri ''Zambiti va rog ''

In Dulciuri la 5 Noi 2016

MAi intai pregatim ingredientele, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron punem untura, zaharul pudra, vanilia bourbon si ouale, amestecam bine, apoi adaugam , nuca, smantana si praful de copt. La final incorporam faina si incepem sa framantam ( daca mai este nevoie mai adaugam faina)...

Ostropel de cocos ( tanar) la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 4 Noi 2016

N-am participat la ritualul de taiat, jumulit si transat, ca mi l-a adus mama gata ''ferchezuit'' doar sa-l pun in oala. Am spalat bine bucatile de cocos, le-am pus la fiert in apa cu putina sare, morcov, ceapa, pastarnac si ardei, pentru ca am facut si-o supa de rosii cu taitei. Am lasat sa...

Prajitura roz

In Dulciuri la 3 Noi 2016

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Mai intai am topit untul, apoi am batut albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul apoi am adaugat untul topit si am continuat sa mixez bine. Am adaugat ingredientele uscate, praful...

Prajitura si atat......

In Dulciuri la 30 Oct 2016

Tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/23 cm), apoi ne apucam s afacem blatul. Luam 8 oua, si separam galbenusurile, toate 8, le punem intr-un castron, in altul punem 5 albusuri si in altul 3 albusuri. Frecam galbenusurile cu 8 linguri de zahar pana ce acesta se topeste. Cele 5 albusuri cu un praf...

Petale aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2016

Mi-a luat mai mult sa le bibilesc decat sa se coaca si sa se manance.....:))))) Am lasat la dezghetat aluatul, la temperatura camerei, l-am intins putin cu sucitorul si apoi am decupat o forma de floare ( in filmulet taia cu un pahar ), eu m-am dat in barci.....ca am vrut floare.....Am pus...

Tort ''48''

In Torturi la 21 Oct 2016

Mai intai am pregatit cremele Crema roz: Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc se adauga picaturile de colorant rosu si esenta si se...

Ciorba de cartofi cu coaste afumate

In Ciorbe la 20 Oct 2016

Mai intai taiem coasta in bucatele mai mici, spalam bucatelele si le punem la fiert in apa, avem grija sa luam spuma din cand in cand. Separat curatam legumele, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, morcovul si pastarnacul il dam pe razatoarea mare. Cartofii ii curatam, spalam si taiem in...

Barcute de dovlecei umpluti

In Porc la 18 Oct 2016

Mai intai pregatim ingredientele. Spalam dovleceii ii taiem pe lungime si ii scobim, ii asezam intr-un vas de lut , ai mei n-au incaput toti si am folosit  2 vase de lut mai mici. Ceapa (2 bucati) o curatam, spalam si o taiem marunt o punem la calit pana se aureste, apoi...

Desert prajitura ''Seara tarziu''

In Prajituri la 17 Oct 2016

Mai intai am topit untul si l-am amestecat cu cacao. Apoi am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul amestecat cu cacao, la final am adaugat faina cernuta si amoniacul. In compozitia obtinuta se incorporeaza...

Ciuperci umplute, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2016

Mai intai am curatat ciupercile , apoi am taiat coditele in cubulete mici. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, apoi impreuna cu coditele de ciuperci le-am pus la calit cca 5 min, le-am scos cu un spumar si le-am adaugat peste oul batut bine, amestecat cu cca 60 g cascaval razuit, am omogenizat...

Prajitura de toamna

In Dulciuri la 10 Oct 2016

Foaia cu nuca: Am folosit o tava cu dimensiunile de 26/35 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile le-am mixat bine impreuna cu zaharul, apoi am adaugam untul topit, mixand repede. Adaugam nuca macinata, faina, cacaoa si praful de copt si omogenizam, la final...

Varza cu carnati in tigaia wok

In Porc la 10 Oct 2016

Mai intai ne pregatim toate ingredientele, tocam varza si o frecam cu putina sare, ceapa o curatam si o taiem marunt, cubulete taiem si ardeiul capia, rosiile le decojim si apoi le taiem bucatele mai mici. Punem tigaia wok pe foc adaugam un pic de ulei, lasam sa se  incinga si apoi punem...

Saramura de hamsi

In Peste la 6 Oct 2016

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in formatie, bagam tava la cuptor si le lasam 20-25 minute, cat sa se coaca, apoi scoatem hamsiile si...

Prajitura Petre Roman

In Prajituri la 6 Oct 2016

Crema: Am facut mai intai crema, ca sa se raceasca bine. Intr-o cratita am pus galbenusurile,150 g zahar, praful de budinca si am diluat cu laptele. Am pus cratita pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si sa se ingroase. La final am adaugat esenta de vanilie. Am...

Prajitura Katy

In Dulciuri la 6 Oct 2016

Foi : Intr-un castron amestecam untura cu sarea,zaharul apoi adaugam galbenusurile si laptele. Omogenizam si adaugam faina cernuta si praful de copt, framnatam o coca pe care o impartim in 3 parti egale. Coacem 3 foi, am folosit o tava cu dimensiunile 22/35 cm, foaia a m intins-o direct pe hartia...

Pui manastiresc

In Pui la 4 Oct 2016

Mai intai curatam pulpele, le spalam si portionam. Apoi le dam prin sare, piper si boia dulce, punem untul la topit , asezam bucatile de pui si le rumenim. Dupa ce s-au rumenit adaugam 1 si 1/2 cana cu apa, punem capacul si lasam sa fiarba cca 30 min. Separat curatam si taiem ceapa solzisor o...

Vinete umplute

In Muraturi la 3 Oct 2016

Vinetele le alegem pe cele mici si coapte bine, le rupem frunzulitele si taiem cotorul, le spalam si apoi le crestam. Punem la fiert apa cu sarea, cand incepe sa clocoteasca bagam vinetele si le lasam sa se inmoaie, apoi le scoatem din apa, le lasam sa se scurga pe un servet. Apoi ne apucam de...

Zacusca fara ceapa

In Zacusca la 3 Oct 2016

Mai intai curatam vinetele de coja si apoi le taiem cubulete mai maricele. Apoi curatam ardeiul capia si gogosarul ce au fost spalate inainte, apoi taiem bucati mai maricele. Intr-o oala mai mare punem apa, otetul sarea si zaharul le lasam sa clocoteasca apoi adaugam vinetele , ardeiul si...

Amestec pentru ciorbe

In Conserve la 3 Oct 2016

E destul de multa munca, migaloasa, dar la iarna nu dai din colt in colt ca n-ai ce pune in ciorba. Ne apucam si curatam legumele, apoi le dam prin razatoare ( daca ai un robot care sa le scoata ca si rase, te-ai scos,nu mai muncesti asa mult), ardeiul il taiem cubulete marunte. Toate legumele le...

Aripi de pui cu orez

In Pui la 29 Sep 2016

Mai intai spalam si curatam aripioarele, apoi le punem la fiert cu o lingurita de delikat. Separat ne ocupam de legume, le curatam si taiem, apoi le calim cu putin ulei si un praf de sare. Cand aripioarele s-au fiert le scoatem din zeama, strecuram zeama si masuram 3 cani din zeama, folosim...

Desert cornulete fragede cu rahat

In Dulciuri la 29 Sep 2016

Intr-un castron punem untura, zaharul, praful de copt, otetul si apa, omogenizam apoi adaugam faina cernuta. Framantam un aluat care se poate intinde cu usurinta, nu trebuie sa fie foarte tare. Presaram faina pe blatul de lucru, intindem aluatul cu sucitorul si apoi cu ajutorul unei farfurii...

Prajitura Mena

In Dulciuri la 24 Sep 2016

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 24/32 cm. Margarina la temperatura camerei o amestecam cu zaharul si oul, adaugam praful de copt stins cu otet si la final incorporam faina cernuta. Aceasta compozitie o intindem in tava, peste intindem un stat de gem de prune....

Bilute cu lapte de cocos si visine

In Dulciuri la 24 Sep 2016

Mai intai dam la masina  biscuitii, piscoturile si cookie crisp, le punem intr-un castron incapator. Intr-o cratita cu fundul dublu punem laptele de cocos ( inainte sa desfacem cutia cu lapte de cocos o agitam bine), adaugam zaharul,cacaoa si crema de ciocolata, omogenizam si punem cratita...

Placinta rapida

In Porc la 22 Sep 2016

Mai intai pregatim umplutura, curatam morcovul, ceapa, ardeiul. Radem morcovul, taiem ceapa marunt si ardeiul cubulete, le amestecam cu carnea tocata, adaugam sare si piper. Tot acest amestec in calim cca 15 min in putin ulei, apoi rasturnam intr-un castron, adaugam 1 ou si albusul de la al...

Afisate 841 - 870 din 1811 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]