Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1811
PRIETENI298
Retete

Desert placintele cu gem de zmeura si nuca

In Dulciuri la 5 Noi 2017

Intr-un castron, am cernut faina, am presarat sare, am pus cele 2 oua si albusul de la al treilea, am adaugat si smantana si am amestecat putin. Separat, am pus laptele cu zaharul sa se incalzeasca, l-am tras de pe foc si am adaugat drojdia uscata, am amestecat bine si am lasat cca. 10 min, apoi...

Supa Gogu-Pintenogu cu taitei de casa la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 5 Noi 2017

Am spalat bine tacamurile lui Gogu-Pintenogu, apoi le-am asezat in oala de la slow cooker-ul Crock-Pot 2.4 l. Legumele le-am curatat si le-am taiat rondele, morcovul si pastarnacul, ceapa am curatat-o si am lasat-o intreaga, ca de aia am ales-o mica, iar ardeiul l-am taiat jullien. Am pus si...

Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea

In Prajituri la 2 Noi 2017

Cum se prepara Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu margarina la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat,  le-am mixat foarte...

Tocana lenesa la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 1 Noi 2017

Cand am cumparat ciupercile, am ales din acelea micute, ca-mi place sa le las intregi, le-am rupt doar coditele, le-am spalat sub un jet de apa. Apoi m-am ocupat de ceapa verde, tot in stadiul lenes, cu miscari lente....adica am taiat incet moatele, am taiat si jumatate din partea verde, a...

Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 26 Oct 2017

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete pana a doua zi. A doua zi, am crestat din loc in loc pulpa, apoi am masat-o cu sare boia si piper, iar in crestaturi am bagat cate un catel de usturoi. Pentru ca pulpa era un pic mai maricica decat micutul meu crock, am taiat-o...

Desert tort Vali 49

In Torturi la 21 Oct 2017

Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte. Am folosit o forma cu inel detasabil cu diametru de 26 cm, am uns cu unt forma si am tapetat-o cu faina. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul pana acesta s-a topit. Separat am amestecat faina,...

Salata cu ghebe

In Conserve la 18 Oct 2017

Incepem cu ce este mai migalos, adica curatatul si spalatul ghebelor. Le spalam in mai multe ape sa scapam de impuritati, apoi  punem pe foc o oala cu apa si sare si cand a inceput sa clocoteasca, punem ghebele spalate, le lasam sa fiarba cca. 30 min la foc domol, apoi le scoatem intr-o...

Desert prajitura de duminica

In Prajituri la 15 Oct 2017

Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Am mixat bine albusurile cu un praf de sare. Intr-un castron de inox, am pus galbenusurile si zaharul am amestecat bine si le-am pus pe baie de aburi, amestecand continuu pana incep sa se ingroase, adaugam ciocolata...

Desert tort Dana

In Torturi la 10 Oct 2017

Blatul : L-am facut cu o zi inainte. Albusurile se scot de seara din congelator si se lasa sa se dezghete pana dimineata. Se pun intr-un bol cu putina sare si se mixeaza pana nu mai cad de pe tel, se adauga zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste. Apoi adaugam alunele si migdale macinate...

3 in 1, mic dejun, pranz si cina

In Aperitive / Garnituri la 9 Oct 2017

Intr-o craticioara punem laptele si sarea la fiert, cand da in clocot, adaugam malaiul, amestecam si apoi adaugam si untul si lasam sa fiarba la foc mic cca. 15 min. Pregatim un vas rotund de yena ( cca 15 cm diametru), rasturnam malaliguta si o asezam si pe peretii vasului, in mijoc radem...

Desert bomboane Clara- raw-vegan

In Dulciuri la 8 Oct 2017

Mai intai punem la hidratat nuca in apa calduta, apoi scoatem samburii de la curmale, adaugam si stafidele, apoi acoperim cu apa calduta si turnam 1 esenta de rom. Lasam la hidratat cca. 30 min. Nuca de cocos am mai rasnit-o putin cu rasnita de cafea, apoi am amestecat-o cu cacao.  Dupa...

Tocana de praz cu ciuperci brune in aluat de paine

In Mancaruri de post la 5 Oct 2017

Aluatul : Intr-un castron cernem faina, facem o scobitura la mijloc si punem drojdia uscata, zaharul si amestecam cu laptele caldut, lasam sa creasca cca. 10 min, apoi adaugam sarea, uleiul si apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Aluatul il framantam cca. 30 ...

Fasole colaborationista

In Porc la 1 Oct 2017

Mai intai, am ales fasolea si am lasat-o la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi am pus-o la fiert si, cat a fiert fasolea, au sosit si ajutoarele. Toata lumea la treaba, afumatura a fost spalata si pusa in tuci la fiert, legumele curatate si taiate, rase si cum le venea randul, ca la cata...

Varza cu afumatura la tigaia wok

In Mancaruri de legume la 28 Sep 2017

Treaba sta in felul urmator, ne pregatim ingredientele, carnea o taiem bucatele potrivite. Taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, rosiile le decojim si apoi le taiem cubulete mici, tocam varza si o frecam cu sare, nu foarte multa, e sarata si carnea afumata. Dupa ce am pregatit toate...

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea, cu mustar si pesmet

In Porc la 21 Sep 2017

Mai intai, portionam muschiul de porc, mi-au iesit 12 felii, apoi le batem bine si pe o parte si pe cealalta, presaram un pic de sare. Intr-un castron, radem cascaveaua, adaugam ouale si mustarul, apoi sare si piper si omogenizam totul. Pe o farfurie punem pesmetul, pe alta -faina si ne apucam...

Desert prajitura Caramelo-Cappuccino

In Prajituri la 21 Sep 2017

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 33/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Am amestecat ingredientele uscate, faina cernuta, cacaus cernuta, cappuccino, sarea. Separat, am mixat ouale pana au devenit o spuma, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana au devenit albe, am adaugat vanilia...

Sos de rosii pentru friptura

In Bulion la 18 Sep 2017

Deci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si ardeii. Dupa ce am blendat toate rosiile si ardeii, amestecul rezultat l-am pus intr-o cratita si l-am...

Salata de ghebe cu usturoi

In Salate la 18 Sep 2017

Mai intai, alegem ghebele micute, le taiem din codite daca au fost scoase cu radacina cu tot, apoi le spalam bine de impuritati, in cateva ape. Punem apa cu sare intr-o cratita si o punem la fiert, cand incepe sa clocoteasca punem ghebele la fiert, se fierb cca. 20 min, apoi se scurg de apa, se...

Smucite cu mure la blenderul Breville

In Love Smoothies la 18 Sep 2017

Am spalat un pic murele, le-am pus in paharul blenderului, am adaugat mascarponele, smantana dulce, dulceata si laptele. Am fixat paharul in lacasul blenderului si am bagat in priza, reprize de cate 30 secunde, 2-3 ori, apoi am mai diluat cu lapte, am omogenizat si am pus in pahare. Am servit cu...

Desert tort Bianca

In Torturi la 16 Sep 2017

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam bine. La final,adaugam alunele macinate, faina si gemul amestecat cu nuca macinata. Tapetam o forma de tort,...

Piept de pui umplut si sos de smantana cu piper

In Pui la 14 Sep 2017

Mai intai, taiem si batem pieptul de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare pe care sa o putem rula. Presaram sare si piper, apoi asezam felii din piept de porc afumate si felii de cascavea oparita si afumata, rulam cu grija si prindem cu ajutorul scobitorilor, ungem fiecare bucata cu ulei...

Smucite smotocite cu blenderul Breville

In Love Smoothies la 13 Sep 2017

Pai treaba e destul de simpla cu domnul asta Breville, ca vorba aia, il ai, il folosesti. Cureti banana si-o pui in recipient, adaugi iaurtul si dulceata si la final, niste lapte. Asezi recipientrul in locasul special al domnului Breville, fixezi bine, cum iti arata semnul, bagi in priza si...

Dulceata de catina

In Dulceata / Gem la 5 Sep 2017

Mai intai se aduna catina, se stie ca nu-i un lucru usor, avand in vedere ca e tare tepoasa domna catina. Dupa ce am adunat bobita cu bobita o spalam sub jet de apa sa inlaturam impuritatile. Intr-o cratita punem zaharul si apa si o lasam sa clocoteasca de cateva ori, pana incepe sa faca perlute...

Desert tort ''Mama 75''

In Torturi la 2 Sep 2017

Tortul l-am facut dreptunghiular, am copt blaturile si am asamblat tortul intr-o tava cu dimendiunile de 36/24 cm. Blatul 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat galbenusurile, apoi nuca macinata si faina,...

Desert prajitura cu cirese amare si ness

In Dulciuri la 2 Sep 2017

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunule de 36/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile, 8 la numar le-am mixat bine cu un praf de sare. Separat 5 galbenusuri le-am mixat cu zaharul pana ce acesta s-a topit, am adaugat nuca macinata si faina, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu...

Potcoave norocoase MenAncutA

In Dulciuri la 1 Sep 2017

Mai intai am spart nucile si alunele, le-am curatat, le-am bagat la cuptor si le-am prajit, apoi le-am macinat. Intr-un castron am pus untura, zaharul brun, cele 2 oua si vanilia bourbon, am mixat bine, apoi am adaugat laptele si praful de copt. Am omogenizat biune si am pus faina si nuca si...

Bulion din rosii cherry de diverse forme si culori... amalgam

In Bulion la 31 Aug 2017

Mai intai le-am cules, sunt asa dragalase de-ti este mai mare dragul sa le culegi, apoi am turnat apa peste ele si le-am spalat. Am montat masina de separat cojile de pulpa. Pentru ca sunt micute nu a fost nevoie sa le mai tai, asa ca m-am apucat sa dau la manivela, adica sa-mi intaresc bicepsi,...

Tablou cu un altfel de ostropel

In Pui la 16 Aug 2017

Mai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am taiat cubulete. Separat, am oparit rosiile, le-am curatat de coaja si apoi le-am pus in robot si...

Tocana cu carne de porc si ardei copt

In Porc la 15 Aug 2017

Punem la copt ardeii, apoi curatam ceapa si o taiem marunt, rosiile le decojim si le dam pe razatoare. Carnea o taiem cubulete mici. Intr-o cratita, punem la incins uleiul si apoi bucatelele de carne, le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem si punem ceapa la calit, cu un pic de sare....

Desert negresa fitoasa (de post)

In Prajituri la 14 Aug 2017

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 36/24 cm. Intr-un castron, am pus apa, dulceata de zmeura, zaharul, am amestecat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat uleiul, cacaua si stafidele, am adaugat sarea. Separat am amestecat praful de copt cu bicarbonatul si l-am stins...

Afisate 721 - 750 din 1811 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos pentru nachos - Delicios și ușor de făcut

pe 10.01 la 09:15

Mini cheesecake - Desertul fin și delicios

pe 10.01 la 09:10

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.01 la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]