Va garantez ca este delicioasa.
Blatul:
Amestecam ingredientele uscate cu cele lichide. Obtinem un aluat ,care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana pregatim tava pentru caramelizarea merelor feliate.
Merele se spala si se sterg. Scoate cotorul de la 2 mere si le feliem.
Pregatim o tava rotunda mai mare. Ungem tava cu unt si presaram cele 2 linguri de zahar. Asezam feliile de mar si dam la cuptor peincalzit la 170 grade pentru 10 minute
Aluatul se imparte in doua si se intinde cu sucitorul cate o foaie cat tava. Cele 6 mere mari le radem.
Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor si punem prima foaie din blat.
Adaugam merele rase peste care presaram zaharul si praful de scortisoara.
Punem si al doilea blat si dam la cuptor.
Cand este frumos rumenita,cam dupa 40-45 minute,o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit,o desprindem usor cu un cutit blatul de marginea tavi.
Punem deasupra un platou si printr-o miscare rapida intoarcem tava.
Se serveste rece,eventual cu frisca deasupra.
1
tava poate avea si forma dreptunghiulara (30-40 cm.)
2
nu puneti toata faina de la inceput ,s-ar putea sa fie nevoie de 450g. faina,depinde de tipul de faina