De cand le-am vazut la Zamfira m-am tot gandit la ele.Au fost prajiturile tineretii mele;)Am pus mana pe Carte de bucate de Sanda Marin,l-am sunat pe Motan sa-mi citeasca si din Cartea de bucate de Jurcovan si m-am apucat de treaba.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare.
Cand albusurile sunt mixate bine(sa intorci vasul si sa nu cada)se adauga zaharul mixand in continuare.
Adauga galbenusurile mixand pentru a se incorpora.
Se adauga faina mestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Se ia tava de copt,se tapateaza cu hartie,se traseaza cu creionul cercuri si se pune compozitia in tava. O parte trebuie sa fie groasa cam de 1 cm.
Se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 20 de minute.
Cand sunt gata, se scot de pe hartie cu ajutorul unui cutit su lama subtire(eu am folosit cutitul de paine)
Cand se racesc se pune cu ajutorul unui posh frisca batuta pe o parte si cu alta se acopera.
Partea de sus se glaseaza cu ciocolata.
Glazura
200 g. ciocolata maruntita se pune la incalzit cu 100 g. unt. Se toarna fierbinte peste partea de deasupra.
1
proportia este: 1 ou + 20 g. zahar pudra + 25 g. faina
2
din 4 oua mi-au iesit 9 indiene